Adventi készülődés Esztergomban
2012. dec. 12.

<p>December 11-én az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltóinak segítségével régi pompájába öltözött a Széchenyi téri fenyőfa. A gömbdíszek mellett idén a karácsonyi izzósor is felkerült a fenyőre, így év végéig minden nap, sötétedés után kivilágított karácsonyfa díszíti a főteret. A Polgármesteri Hivatal Széchenyi téri ablakaiba adventi naptárt készül.  A szombat esti gyertyagyújtásokat a városban szolgáló felekezetek vezetői végzik. A város Betlehemét a Prímás Pince előtt állítják fel.</p>

Az ünnepi készülődést Esztergomban az idén 120 éves Szentgyörgymezői Olvasókör programokkal teli hete nyitotta meg. December 16-án a Kultúrmozgóban megrendezésre kerülő Csillagszóró ünnepen Tétényi Éva polgármester az összegyűjtött adományokat adja át a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak. A város szűkös anyagi helyzetében több olyan felajánlás érkezik, amelyekkel szebbé és meghittebbé tehetjük közös ünnepünket. Ennek köszönhetően december 18-án, délelőtt a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek rendezünk karácsonyi ünnepséget a városházán, ahová az ajándékokat a Tériek készítik, szaloncukorról pedig a Lokálpatrióták Egyesülete gondoskodik. Aznap délután a Prímás szigeti Rugby Sport Club segítségével kapnak jutalmat az egész évben teljesítő, „Jó tanulók, jó sportolók”. December 24-én, Szentestén immár hagyományosan a polgármester a hajléktalanokkal költi el ünnepi vacsoráját, melyet ugyancsak felajánlásból készítenek el.

 

Kérjük, hogy a város apraja nagyja vegyen részt az adventi készülődésben, és ablakaikat kidíszítve varázsoljunk együtt karácsonyi hangulatot Esztergomba, Esztergom-kertvárosba és Pilisszentlélekre.

Városházi információ