Jeder gegen Jeden

Jeder gegen Jeden

2012. 12. 04. 16:07

A mai nap az esztergomi pártok összeugrásának napja. A helyi KDNP-Fidesz ellentéttel egy időben az MSZP Országos Központja kiadott egy közleményt, melyben leszögezik, hogy a jövőben Esztergomban sem kívánnak egy "náci párttal" közösséget vállalni, és Tétényi sem fogadhatja el a Jobbik támogatását.

A Magyar Szocialista Párt Komárom-Esztergom megyei szervezetei elítélik a Jobbik képviselőjének és alelnökének szélsőséges, a magyar történelem legsötétebb múltját idéző mondatait.

Zárjuk közösen politikai karanténba helyi szervezeteiket, képviselőiket! Felvetéseikre, észrevételeikre ne reagáljunk, közös rendezvényen, média eseményen, vitán a Jobbik képviselőivel ne szerepeljünk, és demokratikus összefogással érjük el, hogy képviselő-testületekben, bizottságokban vezető szerepet jobbikos képviselő ne tölthessen be!

Kiemelten fontosnak tartjuk ezt az elhatárolódást Esztergom esetében. Továbbra is fontosnak tartjuk a város demokratikus és gazdasági újjáépítését, de a Jobbikkal semmilyen közösséget nem vállalunk. Demokráciát ugyanis egy náci párttal közösen lehetetlen újjáépíteni. Tétényi Éva elhatárolódása véleményünk szerint kiemelten fontos, hiszen Esztergom jelképpé lett. Tétényi Éva ezért nem fogadhatja el a Jobbik semminemű további támogatását. Esztergom ne csupán a Fidesz kalandor politikájának legyen a jelképe, de annak is, hogy nincs olyan nehéz helyzet, amikor bárki nácikat politikai partnernek tekinthet.


Lukács Zoltán,
az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke


Kiadó: MSZP Országos Központ

 

(via MTI-OS)

2012. 12. 08. 12:34

Izrael minden állampolgárát fajilag listázza

A zsidó államban a faji alapú nyilvántartás abból áll, hogy minden izraeli személyigazolványban és útlevélben kötelező jelleggel írják be a „nemzetiséget", azaz az etnikumot vagy rasszt. Ez a zsidóknál „zsidó" (Jewish), az araboknál az „arab", a nem araboknál a „nem zsidó" jelölést eredményez az említett igazolványokban. A „nem zsidók" esetében ott áll a származási ország is (Belgium, Brazília, stb.). A „nemzetiség" kategória neve héberül le'om, arabul „kaumijja".

Ezen túlmenően az izraeli belügyminisztérium hivatalosan nyilvántartást vezet az Izraelben élő egyéb kisebbségek tekintetében a saját kategóriái szerint: örmény, asszír, drúz, cserkesz, héber (az utóbbi a szamaritánus zsidókat jelöli).

Mint látható, a demokratikus zsidó államnak van mit tanítania nekünk.

2012. 12. 05. 15:52

Konok!  Ahogy a latin mondja, "Nomen est ómen", rád igen jól illik!De mivel a jobbik szimpatizánsa vagy bevallottan, ezért tudomásul veszem álláspontodat, és csak sajnálkozni tudok rajtad, mert a lényeget nem akarod tudomásul venni!

2012. 12. 05. 10:18

Olvass figyelmesen Konok! Hátha megérted a két nyilatkozat közötti különbséget.

üdv:

Messzi

2012. 12. 05. 10:12

A Mandiner blog átvette egy magyar nyelvű cionista portál írását. A magát Nechemia Ben Avrahamnak nevező egyén megmutatta, hogy mi a gyűlölet. Megmutatta szépen, mi van a színfalak mögött.

A cik itt olvasható: http://mandiner.hu/cikk/20121202_nechemia_ben_avraham_hazatlan_gyongyosi_ezt_egy_masik_bolygon_tessek#

Az alábbi kép pedig a cikk része a felirattal egyetemben:

Kép a jövőből: Vona Gábor, Novák Előd, Gyöngyösi Márton, Sneider Tamás hazaárulók felelősségre vonása

 

Azért ez az ami igazán durva.

2012. 12. 05. 9:51

Messzi, (alias Miavecz Jenő)!

 

Zuschlag a Dunába belelőtt és legyilkolt ártatlan emberekkel viccelődött, párttársai jelenlétében.

Gyöngyösi pedig arra hívta fel a figyelmet (elnézéskérés kapcsán tartott sajtótájékoztatón ezeket ki is fejtette), hogy azt szeretné tudni, hogy ma hány olyan képviselő van a parlamentben akik kettős állampolgárok. Ugyanis ezek az emberek két államnak tettek hűségesküt. Amivel nincs is semmi baj, de a törvényhozásban ez nem túl szerencsés, sőt bizonyos esetekben ez kimondott kockázatot jelenthet.

Éppen ezért azt, hogy valaki kettős állampolgárként országgyűlési képviselő legyen nem is engedik sok országban. Például Izraelben sem, ahol nem lehet kettős állampolgár a törvényhozás tagja. Vagy említhetném Szlovákiát is.

 

2012. 12. 05. 9:42

Stámusz Andrea igen kellemetlen helyzetben van. Pártja nem határolódott el attól az antiszemita megnyilvánulástól, sőt gyakorlatilag védelmébe vette az emberi értékeket teljes mértékben megalázó képviselőt.

Ennek hatására a magyar társadalom egészséges reakciója volt a náciellenes tömegmegmozdulás.

A Jobbik azzal, hogy náci nézeteket nem utasított el, nyert ( vagy megtartott ) pár ezer szélsőjobbos szimpatizánst. És elnyerte egyúttal a magyar társadalom döntő többségét adó demokraták mély megvetését.

Stámusz Andrea ennek a pártnak a tagja. Ha valóban komolyan gondolja esztergomi demokráciavédő tevékenységét, bizony el kell ítélnie párttársa megnyilvánulását. Határozottan, nyilvánosan. Különben kárba vész az, amit eddig felépített. Önhibáján kívül.

Ami pedig Tétényi Évát illeti, ez után az esemény után tisztában kell lennie annak következményeivel, ha megjelenik jobbikos pártrendezvényen, vagy jobbikos országgyűlési képviselővel mutatkozik.

2012. 12. 05. 9:42

Nekem az esztergomi Jobbikkal semmi bajom nincs. Sem Stámusz, sem Zentai nem viszi bele a napi politikát abba amit csinálnak. Megmondták: városi szinten nem a pártpolitika számit, hanem a város érdeke. De szerintem ezt így is csinálják.

Sőt a helyi Jobbikosokkal sincs semmi bajom.  Én sok pártfannal szemben, meg tudom tenni azt, hogy csak azt nézem, ők mit tettek a városért. És amit látok az tetszik. Nem csak azért mert „Jobbikos” szimpatizáns vagyok.

Nem érdekelnek a fikciók, engem csupán az asztalra letett tettek érdekelnek.

De úgy látszik a többség még mindig nem magában a saját érzéseiben bízik, hanem azt a sajtóra, médiára bízza, azaz feltétel nélkül elhisz mindent.

Azt pedig kimondottan szánalmasnak és károsnak tartom, hogy Lukács a személyes ambíciói (na és persze Winkfeint nem feledjük) miatt, nekimegy az esztergomi Jobbiknak. Közelednek a választások, és a szocik gyorsan ki akarják sajátítani maguknak Tétényit. Azért az sem semmi, ahogy itt felszólítják Tétényit.
Bizonyára az nem tetszik nekik, hogy a Tétényi megválasztásakor is csak követték a Jobbikot, amikor azok felszólították a többi pártot, hogy azok se indítsanak egyéni jelöltet, hanem Tétényit támogassák. Vagy ugyan így, csupán követték a Jobbikot, amikor azok népszavazás megszervezésére kérték fel az összes helyi szervezetet. Tetszik, hogy Stámusz és Zentai ha kell kérdőre vonják Zoltait (aki a következő választásokon már több szerepet fog kapni), illetve törvénytelenség esetén is megpróbálnak minden törvényes(!) lehetőséget meglépni.

Lukácsnak az esztergomi Jobbik ténykedése és elfogadottsága az ami nem tetszik. Most jól jött neki Gyöngyösi félrebeszélése (amiért korrekten elnézést is kért, és el is magyarázta mit akart mondani, amit egyébként a parlamentben akkor és ott senki nem is értett félre, hiszen az országgyűlési  képviselők kettős állampolgárságával kapcsolatban kérte az összeírást) és Lukács nem habozik, az eddigi normális ellenzéki közös munkát is simán beáldozza a saját politikai ambíciói érdekében.

Azért az érdekes, hogy helyi szinten a Fidesz és az Mszp sem egymást, hanem a Jobbikosokat támadják. Tudják, hogy Stámusz népszerű, és tudják, hogy sokan lesznek akik nem a pártokat hanem az egyéneket fogják nézni és az elvégzett munkáikat értékelik. Jobbikos siker esetén pedig az tuti, hogy a korábbi testületek ténykedései, a Strigónium homályos ügyei is ki lesznek vizsgálva, nem lesznek szőnyeg alá seperve.

Ez pedig sem a Fidesznek sem a Szociknak nem az érdeke...

 

 

2012. 12. 05. 9:29

Az MSZP lemondásra szólította fel Zusclagot. Ezt ugye a Jobbik nem tette meg. Hogy miért? Mert az egyik demokratikus párt, a másik szalonképtelen szélsőjobboldali párt.

"Az MSZP etikai albizottsága tegnap a következő döntést hozta: "Figyelemmel a cselekmény súlyára, az MSZP Etikai Albizottsága javasolja, hogy az Országos Etikai Egyeztető Bizottság soron következő ülésén, Zuschlag János etikai vétségével kapcsolatban, fegyelmi eljárást folytasson le, s hozza meg döntését. Indítványozza továbbá, hogy a jelölési joggal bíró kiskunhalasi pártszervezet haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül eljárását lefolytatva, szólítsa fel Zuschlag János országgyűlési képviselőt, mandátumáról történő lemondásra."

Aztán meg önként lemondott.

Zuschlag János hétfőn sajtótájékoztatón bejelentette, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról. A szocialista országgyűlési képviselő döntését azzal indokolta, hogy múlt héten óriási hibát követett el, mint ember és mint politikus.

"Van úgy egy politikus életében, hogy hibázik. (...) Én múlt hét kedden óriási hibát követtem el, egyrészt mint ember, egyrészt mint politikus" - mondta. Úgy látja: azzal hibázott, hogy olyan témát tett gúny tárgyává, amely sértheti és bánthatja az embereket.

Hétfői sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: "nagyon sajnálom, és nagyon megbántam a tettemet, hiszen egy életre megtanultam, hogy az ember nem poénkodik és nem viccelődik, mert az nem illő, főleg olyan ügyekben, amelyek egyesekben fájdalmas emlékeket ébreszthetnek".

Mint mondta, ezért elnézést kér mindenkitől, akit megbántott.

"A mai napon bejelentem, hogy lemondok országgyűlési képviselői megbízatásomról, mert azt gondolom, hogy ez így tisztességes, így erkölcsös" - fogalmazott. Hozzátette: a politikusoknak példát kell abban mutatniuk, hogy ha hibáznak, levonják abból a következtetéseket.


2012. 12. 05. 9:09

Zusclag börtönben van, de nem azért amit a zsidókkal kapcsolatban mondott, hanem azért mert sikkasztott!

2012. 12. 04. 21:40

Sajnos, mögöttük a pártjuk áll, ami nélkül csak hiábavaló szóbeszéd amit önálóan mondanak, mert még a "függetlenek" mögött is áll egy csoport akik nyomatékot adnak a "független" képviselő szavainak! Sajnos ennélkül se jó, se rossz eredmény nem születik! Ahogy a közmondás tartja" egy ember nem ember, vagy egy fecske nem csinál nyarat"És megint csak ismétlem, nem Stámusz Andreával van baj, hanem a Jobbikkal, aminek még Esztergomban is Vona a vezetője, vagy ha jobban érthető, akkor a parancsnoka!

2012. 12. 04. 21:31

Hogy jön ide  Zuschlag? Ha jól tudom börtönben van! És Gyöngyösi? Mikor?

2012. 12. 04. 20:21

Véleményével teljesen egyetértek!  A képviselőket - és az embereket is - ne párthovatartozásuk alapján ítélkük meg, hanem megnyilvánulásuk alapján!

2012. 12. 04. 20:13

Na de mi  van a Zuschlaggal. Az is zsidódzott. Ebből következően az MSZP-t is bojkott alá kell helyezni, el kell határolódni tőlük. Vagy más a mérce az MSZP-nél?

2012. 12. 04. 19:09

Nem minősítem az MSZP felhívását, sem negatívan sem pozitívan, mert érteni vélem azt amit ezzel üzenni akar! Ezért inkább csak megjegyezni kivánom, hogy jelen esetben sem Stámusz Andreával van gond! Gond azzal a párttal van amelynek vezetője Vona Gábor, és aminek tagja Stámusz Andrea! Irányvonalát, tenni akarásának irányultságát ő határozza meg, ami végsősorban Stámusz Andreára is kötelező! És mit fog Ő tenni, ha mondjuk holnap a fideszesek mellé parancsolja őt a pártérdek, akár Esztergom kárára is? Legjobbat teszi akkor ha kilép a pártból, és mi van ha követi a vezetője utasítását! Egyébként nem tudom, hogy ki, de nem régen azt mondta, hogy "mindenki náci, aki a náci eszméknek akárcsak egyetlen pontjával is egyet ért"! Magam is így gondolom.

választópolgárok

2012. 12. 04. 18:43

Azért hagyjuk már a templomot a faluban tisztelt MSZP-és felháborodottak! Igazat adok ugyan abban hogy a parlamentben elhangzott Jobbikos képviselö zsidó ellenes kitörései felháborítóak, sajnos az ügyeletes (Jobbikos) házelnök is csak lapult mint ebkaki a füben, de ez az egyik, a másik meg a másik.

Mint ahogy a KDNP elhatárolódik a Fidesz frakciótól mert rájöttek mekkora egy jellemtelen csoportulat, igy nem lehet autómatikusan azt követelni hogy Tétényi határolódjon el az Esztergomi Jobbiktól. Stámusz Andrea szerintem eddig konstruktív munkát tett az asztalra, eddig nem tünt neofasiszta, antiszemita akcionistának, öszintén szólva nem is tudom róla elképzelni. Tehát hagyjuk a nemzeti politikai szinpadot az ottani szereplökre, és  tartsuk figyelemmel hogy a helyi önkormányzati poltikának sajátos arculata van.

Èn támogatom és tisztelemStámusz Andreát, de hangsúlyozottan távol áll tölem a Jobbik nemzeti aljassága!