Névbitorlási pert indított a KDNP a helyi Fidesz ellen

Névbitorlási pert indított a KDNP a helyi Fidesz ellen

2012. 12. 04. 15:26

Névbitorlási pert indított a Fidesz helyi frakciója ellen a KDNP esztergomi szervezete. A bírósági keresetet egy közösségi portálon hozták nyilvánosságra a kereszténydemokraták kedden.

"Minden fának van száraz ága." /Barankovics István/

Tekintettel arra, hogy az Fidesz esztergomi szervezetének szövetségi politikája köszönőviszonyban sincs a Fidesz országosan hirdetett és támogatott (KDNP)szövetségi politikájával, amit Esztergomban a több mint egy évtizedes két pár közötti együtt nem működés igazol;

Tekintettel arra, hogy az együtt nem működés ellenére az esztergomi Fidesz szer
vezet képviselő-testületbe delegált, megválasztott tagjai nyilatkozataikat következetesen "Fidesz-KDNP" névvel adják ki; továbbá

Tekintettel arra, hogy ez irányú kéréseinket és tiltakozásunkat a képviselők szándékosan figyelmen kívül hagyták és hagyják

ezért a KDNP Esztergomi szervezete névbitorlás jogcímen keresetet nyújtott be Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Fidesz-KDNP Esztergomi Képviselőcsoportja ellen 2012.11.23-án a Tatabányai Törvényszékre.

A keresetlevelet az érdeklődők csatolva olvashatják.

KDNP Esztergomi Szervezete

A szervezet azt kéri a Tatabányai Törvényszéktől, hogy tiltsa el a képviselőcsoportot a Fidesz-KDNP név használatától, és állapítsa meg: a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet.
"A KDNP esztergomi szervezete a képviselőcsoportot többször felszólította nyílt levélben is, hogy a KDNP név használatától tartózkodjon, és saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért" - áll a szervezet elnöke által írt keresetben.
Révfalvi Gergely (KDNP) rámutatott: nem járultak hozzá a közös névhasználathoz, és nincs is KDNP-s tag a képviselőcsoportban. Az elnök álláspontja szerint a fideszes frakció névválasztásával megsértette a KDNP esztergomi szervezetének személyhez fűződő jogait, a közös névvel kiadott nyilatkozatokkal pedig folyamatos jogsértést követ el.
A KDNP esztergomi szervezetének ügyvédként dolgozó elnöke korábban az MTI-nek elmondta: a következő választásokig nem foglalkoznak a politikai döntéshozatal kérdéseivel, a jelenlegi képviselő-testületben pedig nem kívánnak részt venni. A választásokon Esztergom minden körzetében önálló jelöltet indítanak majd.
Steindl Balázs, a helyi Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel közölte, hogy álláspontjukat a bírósági kereset megismerése után alakítják ki.
Esztergomban a KDNP már többször elhatárolódott a Fidesz helyi szervezetétől. A korábbi elnök, Mészáros János 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen.
Két héttel a 2010-es önkormányzati választások után, amikor a leváltott fideszes városvezető, Meggyes Tamás nem volt hajlandó átadni irodáját a kétharmados többséggel polgármesterré választott független Tétényi Évának, a KDNP helyi szervezete fizetett politikai hirdetést jelentetett meg, amelyben leszögezte: nem tud azonosulni a Fidesz képviselőinek magatartásával, és kéri őket, hogy alakítsanak ki partneri kapcsolatot a polgármesterrel.
A 15 tagú esztergomi képviselő-testületben a tízfős kormánypárti frakció adja a többséget, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Vállalkozók Pártja egy-egy embert delegált, Tétényi Éva polgármester pedig független.

MTI

2012. 12. 09. 9:01

Parasztvakítás !

Majd fentről leszólnak,hogy kuss legyen.

Egyébként meg felháborító,hogy egy sima kis város napi életét pártpolitikai lúzerek,vakok,idióták irányíthatják. Én a következő választásoknál csak is függetlenekre fogok szavazni. de ha aztán mégis kiderülne,hogy valamelyik aljadék szekerét tolják,hát megvárom majd a testületi ülés után !

PÁRTPOLITIKA MENTES ÖNKORMÁNYZATOKAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. 12. 07. 12:37
(Pont: 0)
Értelmes kommentet nem olvastam itt már évek óta, úgyhogy szerintem inkább örülni kell, ha elhallgat végre a sok süket.

 

Véleményem lenne, de mivel évek óta értelmes hozzászólásom nem volt, (állítja ezt  a lap fenntartója  és üzemeltetője), inkább nem szólok hozzá.

 

Nem kell megsértődnöd mert János önmagával is kritkus, hiszen a leírt kommentje szerint kommentelőként önmagát is a sok süket közé sorolja.

 

Na de hajrá helyi KDNP. Megtalálták a legfontosab dolgot, ami ellen fel kell lépniük.

Mert az nyilván kevébé érdekes, hogy ki fog ürülni a tandíj bevezetése miatt az esztergomi főiskola is, hiszen ki  fog súlyos százezreket fizetni azért, hogy  a pedagóguspálya legnehezebb, egyúttal legfontosabb szakaszában taníthassanak maj úgy, hogy a társadalom ezt megalázó éhbérrel kívánja nekik honorálni. ( Amely éhbérből persze kíméletlenül levonják majd a diákhitel törlesztő-részletét. )

2012. 12. 04. 20:28
(Pont: 0)
Értelmes kommentet nem olvastam itt már évek óta, úgyhogy szerintem inkább örülni kell, ha elhallgat végre a sok süket.

 

Véleményem lenne, de mivel évek óta értelmes hozzászólásom nem volt, (állítja ezt  a lap fenntartója  és üzemeltetője), inkább nem szólok hozzá.