Túl nagy zajt csaptak a kábeltolvajok
Bulvár
2012. dec. 3.

<div>
<div>
<p>Betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya három dorogi fiatal ellen, akiket 2012. december 2-án délután értek tetten a járőrök. Meghallották, amint a vezetéket bontják egy épület falából.</p>
</div>
</div>

Túl hangosak is voltak a fiatal tolvajok és a riasztó is jelzett, mikor a négy tizenéves „dolgozni” kezdett egy helyi cég által üzemeltetett épületben. A riasztásra rendőrök érkeztek a telephelyre, ahol az épületet körbejárva megtalálták a gyanúsítottak útvonalát és meghallották az általuk keltett zajokat. A tűzlétrán felmászva az épület második emeletén megtalálták őket, amint a vezetékeket szedték ki a gipszkarton falból.

A járőrök elfogták, majd előállították a fiatalokat, akik közül az egyikről kiderült, hogy a Tatabányai Rendőrkapitányság körözi. Gyanúsítotti kihallgatásuk során a fiúk elmondták, az volt a tervük, hogy a falból kiszedett vezetékről leégetik a műanyag borítást, a kábelt pedig rézként értékesítik. A gyanúsítottak azt is elismerték, hogy hetek óta járnak az elhagyatott épületbe, ahonnan összesen közel 100 kg vezetéket tulajdonítottak el, melyet rézként adtak tovább.

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyásuk mellett – nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

(forrás)