Túl nagy zajt csaptak a kábeltolvajok

Túl nagy zajt csaptak a kábeltolvajok

2012. 12. 03. 8:40

Betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya három dorogi fiatal ellen, akiket 2012. december 2-án délután értek tetten a járőrök. Meghallották, amint a vezetéket bontják egy épület falából.

Túl hangosak is voltak a fiatal tolvajok és a riasztó is jelzett, mikor a négy tizenéves „dolgozni” kezdett egy helyi cég által üzemeltetett épületben. A riasztásra rendőrök érkeztek a telephelyre, ahol az épületet körbejárva megtalálták a gyanúsítottak útvonalát és meghallották az általuk keltett zajokat. A tűzlétrán felmászva az épület második emeletén megtalálták őket, amint a vezetékeket szedték ki a gipszkarton falból.

A járőrök elfogták, majd előállították a fiatalokat, akik közül az egyikről kiderült, hogy a Tatabányai Rendőrkapitányság körözi. Gyanúsítotti kihallgatásuk során a fiúk elmondták, az volt a tervük, hogy a falból kiszedett vezetékről leégetik a műanyag borítást, a kábelt pedig rézként értékesítik. A gyanúsítottak azt is elismerték, hogy hetek óta járnak az elhagyatott épületbe, ahonnan összesen közel 100 kg vezetéket tulajdonítottak el, melyet rézként adtak tovább.

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyásuk mellett – nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

2012. 12. 03. 18:23

"Nem is tudom meg, hogy milllen drótot fogtam meg

ééén igazán..."

http://www.youtube.com/watch?v=i-zVikni77k

2012. 12. 03. 16:18

Mióta megy már ez a huzavona.Szerintem egy pár politikus profitál ebbőlPersze fideszes,mert ha más lenne,megbukott volna.!!!

2012. 12. 03. 12:42

Hideg újjal néha egy-egy betű kimarad. Pl.: menyi = mennyi

2012. 12. 03. 12:39

Valaha a Méh telepen elkérték a személyi igazolványod számát és csak ezután fizettek. A hulladék eredetét, akár személyre visszavezetve is, ellenőrízni lehetett.

"Azt nem büntetik, aki átvette?" Sajnos ! Kiknek füződhet/ett/ érdeke ezen állapothoz ?  Csak találgatni lehet, hogy kiknek csurranhatott ezért valamilyen ... ?

A megoldás egyszerű lett volna. Ellenőrizni kelle/tt volna/ne a hulladékgyűjtő helyeket. A tulaj vagy el tud számolni a hulladék eredetéről, ami a telephelyen található, vagy ha nem, akkor mint orgazda ellen elindítani az eljárást, amit legelőször a fölös menyiség lefoglalásával lehetne kezdeni. Két esetben származhat ismeretlen eredetű nagyobb fölösleg, vagy úgy, hogy orgazdaként minden eredetre való tekintet nélkül veszi át a névtelenlenségben maradótól az árut, vagy úgy, hogy a fölösleg a kliensek becsapásából származik.

2012. 12. 03. 8:41

"100 kg vezetéket tulajdonítottak el, melyet rézként adtak tovább."

 

Azt nem büntetik, aki átvette? Szerintem eléggé kilóghatott a lóláb, hogy nem a családi fészekből van a 100 kg réz.