Tiltott módon horgásztak
2012. nov. 30.

<div>
<div>
<p>„Gereblyézésen” kaptak a halőrök két esztergomi férfit 2012. november 29-én délután a táti sóderesnél. Állatkínzás miatt indított eljárást ellenük az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.</p>
</div>
</div>

A halőrök az Esztergom környéki tavakat ellenőrizték november 29-én. 16:30 óra körül értek a táti sódereshez, ahol két férfi horgászott. Azonnal feltűnt nekik a helytelen horgászási technika. Azt látták, hogy a két személy horgászbotjait három-négy alkalommal bedobja, majd rögtön ki is húzza. Közelebb mentek, hogy ellenőrizzék a felszerelést. Így derült ki, hogy a horgászbotokra háromágú horog volt felszerelve, melyet tiltott módszerrel alkalmaztak, horgásznyelven „gereblyéztek”, ezért a halőrök értesítették a rendőrséget.

A gyanúsítottak a járőröknek elismerték, hogy törvénysértő módon próbáltak meg halhoz jutni. Az egyenruhások előállították őket a kapitányságra, ahol további intézkedés céljából átadták a nyomozóknak. Ellenük állatkínzás miatt indított büntetőeljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság