Elkészült az esztergomi Balassa Bálint Középiskola tankonyhája
Kultúra
2012. nov. 30.

<p>Esztergomban 2009 óta zajlott a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola új tankonyhájának építése és kialakítása.</p>

A többéves munka eredményeképpen december 7-én 15 órakor adják át a létesítményt az intézmény fenntartójának, a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ képviseletében ünnepélyes keretek között. A József Attila Általános Iskola volt főzőkonyhájából átalakított új tankonyhát, Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adja át a az iskolának.


A rendezvény meghívott vendégei között van Czunyiné dr. Bertalan Judit, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Hanesz József, a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője, valamint Juhász József a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az átadón részt vesznek a térség oktatási intézményeinek vezetői is.


A fenntartó, Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ jelentős pénzügyi támogatásával létrejött gyakorlókabinet mintegy 300 fő vendéglátó szakmában tanuló diák számára teszi lehetővé a legkorszerűbb, EU-konform szakmai ismeretek elsajátítását, valamint megnyitja a lehetőséget a korszerű munka-erőpiaci felnőttképzés előtt is.

Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola

(forrás)