Művészet Esztergomért - jótékonysági kiállítás és vásár
Kultúra
2012. nov. 29.

<p>A Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ életében fontos szerepet játszik Esztergom városának kulturális életének támogatása. Ezen küldetés egy fontos állomása az esztergomi vár Rondella Galériájában 2012. december 7-én megrendezendő jótékonysági kiállítás és vásár.</p>

Gép Katalin, a Kaleidoszkóp Ház ügyvezető igazgatója a rendezvény kapcsán elmondta, hogy céljuk egy művészeti alap létrehozása, mellyel Esztergom város kulturális életének támogatását célozza meg a művészek és alkotásaik pályázati úton történő finanszírozásával.
A csoportos adventi kiállításra és vásárra meghívott kiállító művészek, művészbarátok, illetve a támogatók, pártolók december 14-én egy jótékonysági estélyre is hivatalosak, mellyel a Ház egyfajta köszönet nyilvánítást is megfogalmaz, illetve rendezvényével a közelgő ünnepre is készül.

Kiállítók: Andráskó Péter, Boros Mátyás, Brassai Gabriella, Ducsai Péter, Énzsöly Kinga, Hangya Bálint, Farkas Kata, Fischer Judit, Gábriel Ajna, Galyasi Géza Attila, Gazdag Ágnes, Hangya Bálint, Horváth Roland, Kaci Simon, Kanász Nikolett, Kertész Kinga, Kovács Alida, Kovács Lehel, Magyarósi Éva, Navratil Judit, Rabóczky Judit, Őry Annamária, Staudt Ágnes, Szuharevszki Mihály, Szunyoghy Viktória, Végi Péter, Verebics Ágnes, Verebics Kati

A rendezvény programja:

December 7.,
Rondella Galéria

19 óra: Megnyitó, köszöntőt mond a Kaleidoszkóp Házból Gép Katalin és Szuharevszki Mihály
20 óra: Bakai Márton  (hegedű) és Pribay Valéria (cselló) koncertje

23 órától a program a Kaleidoszkóp Házban (Pázmány P. u. 7.) folytatódik, ahol a Slamballet koncertezik, utána Staudt Ágnes, az együttes énekesnője hajnali háromig MC-zik Campos Pablo (Venezuela) társaságában.

A kiállítás a Rondella Galériában december 14-ig tekinthető meg, amelyet egy állófogadás zár 19 órától. Az est fővédnöke Gaál József, egyetemi docens, képzőművész, publicista. A fogadás végén a párkányi Jóvilágvan együttes ad koncertet, aztán dj Zöld zenél, és vetít a Méhkasaula Dia Projekt.

A kiállítás anyaga december 16-tól az év végéig a Kaleidoszkóp Ház galériájában lesz megtekinthető.

(forrás)