Zágráb-Esztergomi Vitézek Suzuki 22-21(7-18)
2012. nov. 27.

<p>A Vitézek szempontjából jól indult a mérkőzés, már a harmadik percben szabadrúgásbol Collet révén sikerült vezetést szerezni. Sőt a 11. percben újabb Collet büntetőből, majd a 13. percben Sölösi céljával tetemes előnyre tettek szert a vendégek. A 18. perc hazai célt hozott sőt még ebben a percben Sirokit kiállította a bíró 10 percre. A Vitézek lendületét még a kiállítás sem tudta megtörni, emberhátrányból is sikeresek tudtak lenni, beállítva az első félidő eredményét.</p>

A második játékrész óriási hazai támadással indult - céllal. A vitézek erőteljes védekezéssel próbálták megállítani a hazaiak próbálkozásait ,de a 18. percbeli hazai támadás újabb céllal zárult, mellyel át vették a vezetést 19 -18-ra. Erősítettek a Vitézek és a 33. percben újabb sikeres Collet büntetővel visszavette a vezetést a vendég esztergomi csapat. 21-19-re. Az izgalmaknak még ekkor sem lett vége mert az utolsó percben a szerb játékvezető egy vitézi szerelést kissé szigorúan ítélt meg, és a 26 méteres büntetőrúgást a hazaiak értékesítették, megfordítva az eredményt 22-21re.

Ezzel a vereséggel az esztergomi csapat nem került be a CEE Kupa hat legjobb csapata közé.

A Vitézek nem vallottak szégyent. A sok sérülés miatt, csere nélkül felálló vendégcsapat a végére elfáradt és még így is csak minimális vereséget szenvedett a horvát csapat otthonában.

 

A December 1-re kiírt Extra Liga mérkőzés a román Nagyváradon tavasszal kerül lejátszásra.

 

Zágráb:300 néző.  Vezette: Stiglic Deján ( Szerb)

 

Vitézek: Kovács,Biró, Siroki,Jámbor,Sölösi.Gelecsák,Madarász,Berbesi,Koller( C ),Soós, Suiogán,Jimenez,Lolyd,Makuvuk,Collet.

 

Célok: Collet 11,Sölösi 5, Lolyd 5.

Edző: Sölösi László