Érvénytelen a Klubrádió pályázata Esztergomban és Tatabányán

Érvénytelen a Klubrádió pályázata Esztergomban és Tatabányán

2012. 11. 24. 14:24

Jogerős bírósági döntés következtében több mint egy hónapja nincs sugárzási jogosultsága két vidéki frekvencián a Klubrádiót működtető médiavállalkozásnak. A Médiatanács bízik abban, hogy a rádiónak nem érdeke a jogsértő állapot fenntartása - közölte Médiatanács szóvivői irodája az MTI-vel szombaton.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa augusztusban bíróságon támadta meg a Médiatanács 2012. július 25-én, a Tatabánya 96,7 MHz és az Esztergom 98,1 MHz frekvenciákra benyújtott pályázati anyagok kapcsán meghozott döntését.
"Az eljárás során a bíróság jogerős döntésében elutasította a Klubrádió keresetét, aminek következményeként a Klubrádiónak 2012. október 10-én megszűnt a műsorszolgáltatási jogosultsága Esztergomban és Tatabányán" - szögezi le az a Médiatanács.
A közlemény szerint a Médiatanács korábban jóhiszeműen ideiglenesen meghosszabbította a Klubrádió sugárzási engedélyét annak érdekében, hogy az ügy egyértelmű, határozott és senki által nem vitatható törvényes megoldása a piaci szereplő számára is méltányos körülmények között születhessék meg.
A jogállami megoldás a bírósági döntéssel már megszületett. A döntés pedig 2012. október 26-án jogerőre emelkedett. Ezért az alaki érvénytelenséget helyben hagyó bírósági döntés következtében a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosának egy hónapja - szerződésben vállalt kötelezettségével összhangban - nincs jogosultsága médiaszolgáltatásra - emeli ki a közlemény.
A Médiatanács szerint a  kialakult törvénytelen helyzet azért is aggályos, mert eddig hasonló esetekben más rádiók törvénytisztelő módon jártak el. Így tett a Hold Rádió Kft. az Esztergom 92,5 MHz-en és a Tatabánya 107,0 MHz-en, a Rádió Horizont Kft. a Törökszentmiklós 96,4MHz-en, és a Kapos Rádió Kft. a Kaposvár 99,9 MHz frekvencián.
A Médiatanács bízik abban, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa is a mások által követett törvényes úton kíván járni, azaz nem érdekelt az egy hónapja fennálló törvénytelen, a jogállamiság szellemiségével összeegyeztethetetlen szerződésszegő állapot fenntartásában. Különös tekintettel arra, hogy az eltérő magatartás nem csak az európai jogállamiság szellemét sértené, hanem közvetlenül is veszélyeztetné a médiapiac etikai és jogi normákon nyugvó biztonságos működését - írták.

MTI

2012. 12. 06. 18:02

Ne kinlódj vele.

Számra elképzelhetetlen, hogy belenéz az ATV-be, a HírTV-be, az MTV-be, aztán belehallgat a Klubbrádio-ba, a Kossuth rádióba, majd a látottak/hallottak alapján önálló véleményt alkosson. Menthetetlen.

2012. 12. 06. 14:17

Szerintem meg tök jó, hogy nem nyertek.

 

Akkor neked nincs szükséged kultúrára. Nézzed csak a zikszfaktort, meg avalóvilágot.

2012. 12. 06. 9:20

Szerintem meg tök jó, hogy nem nyertek.

2012. 11. 29. 15:32

 

Azért nemcsak a  FIDESZ-nek és a KDNP-nek szúrja a szemét a Klubrádió. Az "ellenzéki " Jobbik biztosan egyetért azzal, hogy Esztergomban ne hallgathassuk a Klubrádiót

A Klubrádió tudósítása szerint a jobbikos képviselő azt is kijelentette: - Nemcsak a Klubrádiót, de az ATV-t is bezáratná A radikális párt politikusa a parlamentben közölte, ha pártja hatalomra került, véget vetnek a kéz kezet mos politikájának, mely alapján szerinte működhet az ATV. Azt is kifogásolta, hogy a Klubrádióban nulla százalék a Jobbik megszólalási aránya.

Off

Ez most ugye esztergomi hírhez kapcsolódva megfelel a moderálási alapelveknek?:)

On

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 28. 13:37

Igen undorító bagázst alkotnak a jelen uralkodói!
Egyetlen közszolgálat adó van, amely élvezhető, mi több nagyon jó. Ez a Bartók rádió, csak azt vagyok hajlandó hallgatni, kevés a rekrám és rövid, viszont isteni zenék vannak!
Csodás előadókkal!

2012. 11. 28. 10:46

Amiért én a leginkább dühös vagyok, az az, hogy a Bolgár-műsor miatt van ez a hadjárat. Ugyanakkor a Klubrádióban nem csak drágaBolgárúr van, hanem egy sor más műsor is. Persze naivitás volt gondolni, hogy OV majd engedi, hiszen annak idején a közszolgálati rádióból is kitiltotta a Bolgár-rovatot. Pedig - bár sok hibája van Bolgárnak - azt el kell ismerni, hogy nyugodtan és választékos stílusban, modorban adja elő magát.

A klubrádió Rangos Kati műsorát szinte mindig hallgattam (érdekes embereket hívott meg, élvezetes beszélgetések voltak). A szombat délelőtti műsor is leginkább kultúrműsor volt, de hát sajnálják a népektől a kultúrát, inkább butuljon mindenki gyagya exhibicionisták egymás közti hülye szövegelésein. Felháborítónak tartom, hogy műsornak mernek nevezni olyan "izéket", amikben pl. 3-4 pasi (néha nő is), ordenáré stílusban (a nő is), egymás hülyeségét túllicitálva, rádióban megengedhetetlen és tolerálhatatlan szavakat használva (a nő is) "beszélgetnek" kocsmastílusban. És szinte majdnem minden adón ez meg "műsor" címén. A régi rádiósok forognak a sírjukban.

Az összes adó hallgathatatlan, a zenei csatornák ugyanazokat a számokat játszák napjában többször is, ha odébbtekerek, ott is ugyanaz megy. "Kívánságműsorként" leadják ugyanazokat a számokat, amiket maguktól is lejátszanak. Ha esetleg valaki mást szeretne, közlik, hogy csak a repertoárban lévők közül lehet kívánni. :) Uncsi.

Tévét nem nézek, akárhová kapcsolok lőnek, robbantanak, ordibálnak, erőszakoskodnak - még a tematikus csatornák is tele vannak hátborzongató dolgokkal. Butuljon a nép ikszfaktoron, valóvilágon, bárgyú filmeken.

Ja. A múltkor véletlenül leültem a tv elé, és a Fábry-műsorban pont Cserhalmi György beszélt, akit nagyon kedvelek, gondoltam, végighallgatom, mert amúgy Fábry és a műsora is szerintem bunkó. Ki nem állhatom. Nem is hazudtolta meg magát: kb. az a fél perc volt, amíg hagyta Cserhalmit beszélni, amikor odakapcsoltam. Aztán behívta a lányát is, akivel Cserhalmi közös filmet csinált, és .... őt se hagyta beszélni. A klubrádióban viszont Cserhalmi a múltkor egész órás interjút adott Rangos Katinak. Kiváló volt.

Na, ezt vették el most tőlem. Undorító bagázs.

 

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 28. 9:49

Köszönöm. Ezt ismertem.

2012. 11. 27. 21:29

Azért az interneten még ezeken az elátkozott helyeken is lehet hallgatni. Én már az egyik számítógépemet ki is vittem a konyhába csak azért is , hogy hadd szóljon! Ott is.

Macerás, de még inkább megerősít és nem felejtek.

2012. 11. 27. 17:54

Nem véletlen, hogy éppen ezekben a körzetekben szüntetik meg a sugárzást. (Tatabánya- Esztergom)

 

2012. 11. 27. 17:19

És ma vége is lesz. Nem felejtek!

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 26. 14:33

Tisztelt Mici, íme a link: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hHE1v0uj6YgJ:regi.fusz.hu/vakbarat/olvas.php%3Fid%3D14489+&cd=11&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
A lényeg ez: A Klubrádió pályázatáról szólva azt mondta: az adó azért nem kapott új műsorszórási engedélyt, mert a pályázaton kevesebb pénzt kínált, mint a versenytársak, ezt pedig most politikai nyomással igyekeznek ellensúlyozni. "Nem engedem, hogy politikai nyomással gazdasági előnyre" tegyen szert bárki is - hangoztatta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a Klubrádió "ismét pályázhat frekvenciára, és ismét tehet ajánlatot. Ez ilyen egyszerű."

Na, mármost mi az, hogy a miniszterelnök „nem engedi”?
Ilyen egy jogállamban nincs. A Médiatanács feladatkörébe nem avatkozhat bele a miniszterelnök,  nincs rá joga!
Az EU-t, mint féket azért írtam, mert amíg az ország tagja e közösségnek, addig Orbán nem tehet szabadon, következmények nélkül azt, amit akar!
Nem véletlen, hogy ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ból! Ez az elsőrendű célja, mert onnantól vissza lehet térni a Horthy féle berendezkedéshez, amely Orbán végső célja!
Nem fog sikerülni neki!
Szerencsénkre!
Ja, és tévedtem, nem rádió interjú volt, hanem újság!

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 26. 13:28

Tényleg érdekelne, hogy ezt Orbán melyik rádióban és mikor mondta. A mai internetes világban biztosan visszakereshető. Azt nem értem, hogy sokan miért gondolják az EU-t bármilyen féknek? Komolyan kérdezem. A Római Szerződés vagy annak bármilyen módosítása szerint van az EU-nak ilyen hatásköre?

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 25. 10:58

És még tagadják, hogy az ország fasizálódik! De Januscsenko megmondta a tutit! Mert az a gratuláció, amit Zsírosszáz olyan vehemensen próbált viccnek minősíteni, az bizony nem vicc, hanem a meztelen igazság, amit naponta bizonyít az orbán-kövér-simicska-ader négyszög!

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 25. 8:12

Úgy igaz, miként azt írtad!

De!
Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette egy rádióinterjú alkalmával, hogy : Nem engedem meg, hogy a Kludrádió frekvenciát kaphasson! A Médiatanács csupán végrehajtja a kiadott parancsot! Ezért hozták létre!
Ebből is látszik, hogy mekkora félelem a demokráciától a Fideszen belül. Mondjuk még nem érték utól a 80-as évek irányítóinak hatalmát, de nagy sebességgel igyekeznek elérni azt! Egyetlen fék, az EU! Most ezért  akar abból kilépni Orbán.

2012. 11. 25. 8:05

Egy antidemokratikus országban bevett szokás, hogy a rezsim hűséges kiszolgálói elhallgattatják az ellenzéki médiákat. Nem szabad, hogy az emberek tájékozódjanak, csak az ő agymosó médiáiból. A "ZEMBEREK" viszont a valóságban élnek, nem az orbáni népmesékben és  így saját bőrükön tapasztalnak mindent. A Fidesz kormány fél, mert egyre jobban csökken a tábora. A Klubrádiót hallgatók alapvetően az ellenzéki táborhoz tartoznak ezért nem meglepő  amit velük művelnek.

2012. 11. 24. 20:24

Úgy emlékszem, hogy eddig a médiatanácsnak nevezett "fideszközeli" intézmény eddig hat pert veszített a klubrádióval szemben, a jogerős ítéleteket nem hajtották végre, ezt is megtehetik, és nincs vége, mindenáron el akarják halgattatni a politikai ellenfeleket, de tévedni fognak véleményem szerint, nem ez a jó módszer, inkább jól kellene kormányozni, de hát az láthatóan nem megy, már megjelentek a lejárató plakátok itt is, csak azt felejtették odaírni, hogy Gy F. -  BG. kormányzása idején a gazdasági mutatók többsége jobb volt, a viszonyunk európai - amerikai országokkal jobb volt, nem építettek diktatú rát, és nem vettek fel fizetést.

2012. 11. 24. 19:06

Ez a pofátlanság, gátlástalanság teteje. Jelenlegi vezetői gárdánk játékszernek tekintik hazánkat, népünkkel  kényükre kedvükre játszadoznak. Remélem az emlékezetünk nem lesz rövid, és nem felejtjük el ezeket, és hamarosan benyújtjuk a számlát.

2012. 11. 24. 14:34

A Médiatanács beszél jogállamiságról, meg európaiságról?

Az egyetlen hallgatható hírműsor Esztergomban és azt is el akarják hallgattatni. Felháborító!