Esztergomi lett az év rendőre a megyében
2012. nov. 22.

<div>
<div>
<p>Urbán János r. főtörzszászlós, az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa lett az év rendőre Komárom-Esztergom megyében. Az elismerést Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, Csizmadia Norbert államtitkár és Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke adta át a kollégának.</p>
</div>
</div>

Urbán János r. főtörzszászlós 1992-től teljesít hivatásos rendőri szolgálatot az Esztergomi Rendőrkapitányság állományában. Járőrként kezdett, mára azonban az egyik legnagyobb szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező bűnügyi technikus lett a megyében. Munkájának köszönhetően számtalan bűnelkövető került már rács mögé.

Urbán János r. főtörzszászlós 2004-től kutyavezetőként is kiemelkedő munkát végez a rendőrségen, Droll nevű szolgálati kutyájával több betörőnek és emberölés elkövetőjének akadt a nyomára. Emlékezetes eset 2010 januárja, mikor otthonában meggyilkoltak egy idős oroszlányi férfit.  Urbán János r. főtörzszászlóst és kutyáját, Drollt indították a tettesek után. Az állat azonnal szagot fogott, és egyenesen az elkövetők által lakott ház bejárati ajtajához vezette a nyomozókat.

Szintén a közelmúlt egyik emlékezetes esete, mikor 2011 májusában Körmöndi István r. törzszászlóssal, a Tatai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjával és Droll segítségével elfogták a dunaalmási fantomként elhíresült, mintegy 50 hétvégi házba betörő férfit.

 

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság