Szijjártó két újonnan Esztergomba települő cégről beszél
Gazdaság
2012. nov. 21.

<p>Az államtitkár tegnapi látogatása alkalmával értesült arról, hogy két új Kirchhoff-beszállító tervez letelepedni Esztergomban.</p>

Szijjártó Péter tegnap a Kirchhoff-üzemben, ma pedig Komáromban a Kayser Automotive Hungária Kft. üzemében adott át új szerelőcsarnokokat. Mindkét beruházás 50-50 főnek ad munkát. A külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár egy ma esti tv-interjú során elmondta, hogy ezek az autóipari cégek újabb vállalkozásokat vonzanak megrendeléseikkel. "Tegnap az esztergomi cégnek a vezetője mondta, hogy annak hatására, hogy ők bővítenek, már két újabb jelentkező van az esztergomi ipari parkba, akik szeretnének oda jönni. Az egyik egy kétezer négyzetméteres csarnokot már el is kezd lassan építeni, merthogy megrendeléseket fognak kapni ettől a megnövekedett kapacitású cégtől."

 

A város az elfogadott ingatlanhasznosítási koncepciójának értelmében pedig ipari parki telkek eladásából is próbál bevételhez jutni. Szeptemberben az ipari parkban megtelepedett cégek vezetőinek tartottak tájékoztatót a városházán, amin arra kérték a vállalatokat, hogy az ipari parkban még meglévő tizenöt telket ajánlják beszállítóiknak, partnereiknek.

(forrás)