Legyen Tiszta a Város! - Felhívás várostakarításra
Környezetünk
2012. nov. 21.

<p>November 24-én, szombaton önkéntes avargyűjtésre invitáljuk Esztergom tiszta környezetre érzékeny lakosságát. Az Eszköz Kft.-vel karöltve reggel 9 és délután 2 óra között együtt takarítjuk a közterületeket, most elsősorban a lehullott levelekre koncentrálva.</p>

A legsúlyosabb gócpontok a Kis-Duna sétány, a Várhegy, a Prímás-sziget, Búbánatvölgy, ide várjuk a legtöbb segítő kezet, de a város (Esztergom-kertváros, Pilisszentlélek) bármely részéről szívesen várjuk az önkéntes takarítókat. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a mostani akció nem az illegális hulladéklerakók felszámolására indul, illetve szemétgyűjtésre irányul, de a frekventált belvárosi övezetekből a város köztisztaságért felelős cége a várostakarítás szervezőinél bejelentett hulladékos zsákokat aznap elszállítja. Elsősorban avargyűjtés a célunk, de fontos az is, hogy a belváros rendezettebb képet mutatva várja az ünnepeket.

Külön köszönet a szervezeteknek, vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik már előre bejelentkeztek a várostakarításra!

 

Találkozó: 2012. november 24., szombat reggel, 8.30.

Helyszín: Kis-Duna sétány, Kék-Duna Sörkert előtt.

Információ: 06-30/681-0130

Takarítóeszközökről (hólapát, gereblye, zsák, kesztyű) mindenkinek gondoskodnia kell, a szervezők az 1 köbméteres nagy avargyűjtő zsákokat biztosítják.

 

Amennyiben esős napunk lesz, úgy a következő szombatot (2012. december 1.) célozzuk meg.

(forrás)