Tétényi: Novemberi ködösítés Meggyes módra

Tétényi: Novemberi ködösítés Meggyes módra

2012. 11. 19. 14:02

A város kerékkötőjeként dolgozó Meggyes-csoport hétfőn kiadott közleményét olvasva kérdezem, hogy az esztergomi Fidesz vajon miért nem a lényegről beszél. Immár két éve próbálnak törvényellenes magatartásomra hivatkozva eltávolítani a polgármesteri székből, miközben arról mélyen hallgatnak, hogy Esztergom hogyan került mostanra valóságos csődbe.

A város számláján megjelenő mintegy 400 millió forintos hiány az év végére 1 milliárd körüli lesz. Meggyes Tamás és csapata azonban tényleges megoldást még csak felvázolni sem tud a helyzet megoldására. A képviselő-testületi üléseken megütött hangnem, és az a stílus, amely két éve csak arra szolgál, hogy a fideszes képviselők a lényegről eltereljék a figyelmet – megengedhetetlen. A legutóbbi ülés levezetésénél, miután az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) nem tiltja az akár többnapos szünet elrendelését, éltem ezzel az eszközzel. Mindezek alapján értelemszerű, hogy november 22-én, 16 órakor nem új testületi ülést nyitunk meg, hanem a már november 8-án megkezdett ülés folytatódik tovább a szabályszerűen megszavazott napirendi pontokkal.

 

A helyzet tisztázása és az esztergomi polgárok tisztánlátása miatt tartom fontosnak leírni, hogy a rászorulók lakáshoz való jutásáról szavazott és most is szavazhat a testület; az önkormányzati tulajdonú ingatlanok őrzési tevékenységének ellátásról a Zoltai Dániel vezette közbeszerzési bizottság korábban már döntött, és csak egy megerősítést kérnének a testülettől. A félbeszakított napirendi pont: Az északi városrész (Szamárhegy és Búbánat környéke) vízi közmű ellátásának kérdése volt. Az előterjesztéshez nem állt rendelkezésre kellő információ, s mivel a pályázat benyújtási határideje december 15., így a képviselők még időben, november 22-én is meghozhatják a döntést. Az ÉDV Zrt. előzetes tájékozódásunk szerint az önkormányzattal együtt pályázna, ezért nincs szükség Knapp János Pál - saját bevallása szerint is, mint magányszemély, esztergomi lakos - közvetítésére. Az ide vonatkozó, nemzeti vagyonról szóló törvény pedig egyértelműen tiltja, hogy az önkormányzat a közpénzen megtervezett, több tízmillió forint értékű tervdokumentációt térítésmentesen adja át harmadik fél részére, ráadásul a közbeszerzési törvényt kikerülve indítsa a projektet. Véleményem szerint a képviselőknek szüksége volt legalább két hétre ennek a nagy horderejű, körülbelül 1 milliárdos kérdés áttekintésére.

 

Az esztergomi Meggyes-frakció (Meggyes Tamás, Steindl Balázs, Zoltai Dániel, Petróczy Gyula, Pócsföldi József, Kálmán Sándor, Ivanov Mihály, Németh József, Pál György, Bánhidy Vajk) újra bebizonyította, hogy csak saját érdekeikkel törődnek, és egyetlen céljuk a város megbüntetése a 2010-es polgármester választás eredménye miatt. A tényleges problémákról, a város katasztrofális pénzügyi helyzetének rendezéséről még tárgyalni sem hajlandóak, a napirendről pedig következetesen leveszik a kötelező önkormányzati feladatellátásról szóló előterjesztésemet még a testületi ülések elején, hogy beszélni se kelljen a kifizetésre váró segélyekről, számlákról, intézményfinanszírozásról, városüzemeltetésről. A választópolgárok nevében kérem és felszólítom őket, hogy képviselői esküjükhöz híven a közösség érdekeit szem előtt tartva dolgozzanak!

 

 

Esztergom, 2012. november 19.

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

2012. 11. 20. 18:01

Csak azért nem írok,mert úgyis törölnétek!Gyengéden fogalmazni nem tudok.

2012. 11. 19. 22:50

Pontosabban elsőre csak 3-an. A negyediket úgy kaparták össze negyed óra késéssel, hogy érvényes legyen a közmeghallgatás. A két nagy tudású, szótlanságra ítélt  pócsföldi-ivanov páros, lehajtott fejjel bambán hallgatta a számon kérő kérdéseket. A rendkívül kulturált, higgadtságáról elhíresült eszik-iszik képviselőnk pál úrfi, itt is kitett magáért. Nem unatkozott, feltalálta magát. Megtisztelve választóit, eljátszadozott felváltva hol a telefonjával, hol a kezében lévő vizes flakonnal. Időnként hosszasan bámulta a mennyezetet, jelezvén mennyire fontos számára a választópolgár. Szegény balázska próbálta etetni a jelenlévőket. Sorolva a legnagyobb eredményeiket, szerencsétlen a Szent Miklós Alapra hivatkozott, amikor a jelenlévőkből kitört a hangos kacagás... Ezt  valahogy nem is értette, durcás lett a lelkem.

Ezek nem bátrak, ezek szemtelenül pofátlanok!

választópolgárok

2012. 11. 19. 22:07

Pont az ilyenfajta szemléletnek volt köszönhetö az amerikai ingatlanpiaci összeomlás! Azok is túlbecsült ingatlanokkal dílöltek, meg túlbecsült ingatlanok hiteleivel, aztán minden összeomlott, melynek kihatásait a világgazdaság még ma is nyögi. Mint Esztergom a Meggyes és társai agyrémes hülyeségeit is máig nyögi, illetve még jó ideig nyögni is fogja.

2012. 11. 19. 21:09

Háát azért én odafigyelnék Knapp megszólalásaira!!!

Én még emlékszem, amikor (szerintem azóta a közgazdaságtudományi egyetemen is tanítják világszerte): " értsék meg, a város már a vásárlás pillanatában jól jár, mert a vagyona megnő a vásárlás összegével". Mondta mindezt, a mélygarázs vásárlásakor! Azért ez egy űberelhetetlen mondat!!!

2012. 11. 19. 17:06

A bátor frakció. Az első lakossági fórumra 4-en jöttek el. Szégyen, hogy az előre, írásban beadott kérdésekre a

frakcióvezető nem tudott szoban választ adni.

választópolgárok

2012. 11. 19. 16:56

Tiszetelt Polgármester asszony!

Az ugyan lehet, hogy Ön szerint egy komoly nagyságú projektum döntéshozatalához átfogó információ, szakértelem, igy persze idö is szükséges, csak Ön sajnos egy dolgot figyelmen kívül hagyott. Márpedig azt az alig mellözhetö tényt hogy a narancsosok még Chuk Norrist is felülmúlva a villámdöntések szakemberei, hiszen ismételten idestova több száz esetben is bebizonyították, hogy minden felesleges idöpocsékolás mellözése érdekében még alkotmánynagyságú döntésket is, alig néhány órás tanulmányozás után ostoroznak végig az országgyülésben. Az éjjeli expressz-módósító javaslatokról nem is beszélve, hiszen azok csak valójában emeltebb kategóriás lényeknek valóak.

Hát hogy gondolhatja kérem, hogy ezen város képviselöi ezt másképp is tennék. Hiszen bálványaik, az élnarancsok, példáját követik csak.