Nagyarányú vereség, érdekes körülmények között
2012. nov. 19.

<p>November 18-án a Szentgyörgymezői Olvasókörben fogadta az Esztergomi Sakk Club az NB II-es bajnokságban a második helyen álló Kisbér-Ászár csapatát.</p>

Csapatunkban három új játékos mutatkozott be, Kiss László, Rucska Lajos és Buko Patrik az ifjúsági táblán. Felemásra sikerült az új játékosok debütálása, mert 10-2 arányban érdekesen alakuló mérkőzésen vereséget szenvedtünk.

A mérkőzés előtt egy héttel csapathirdetés volt, játékosaink tudták, hogy fontos mérkőzést játszunk, ahol helyt kell állni. Több játékos jelezte, további költségtérítési igénye lenne, de erre egyszerűen Esztergomba most nem jut!

Teljes csapattal állt ki az ESC, de az első táblás nagyölvedi Berek Gézáért az utolsó pillanatban, autóval kellett menni, a harmadik táblás Gál Lajos meg le sem akart ülni. Nehezítette a helyzetet, hogy ifjúsági sakkozóink Kecskéden megyei bajnoki rangadón fociztak, ezért a héten igazolni kellett 18 év alatti játékost, amivel újra kiadásaink növekedtek.

Eredmény: Esztergomi SC-Kisbér-Ászár 2-10.

Döntetlenül Kiss László, Horváth István, Szabó Lajos és Gyebnár András végzett.

Kovács Géza, szakosztályvezető:

„Olyan nehézségekkel küszködünk, amivel egyre nehezebb megbirkózni. Tíz perc időhátránnyal kezdtünk és az első és kilencedik táblásunknak még 40 perc pluszban elment a nagyölvedi kaland miatt. Gál Lajost is csak könyörgések árán lehetett táblához ültetni, aki pillanatok alatt, nem véletlenül veszített. Egyik játékosunknak megszólalt a telefonja, ami azonnal vereséget jelentett. A 0-4-el való kezdés után, esélyünk sem volt, Rucska Lajos és személyem esélyes partit veszítettünk el. Lajos nincs játékban én viszont idegileg őrlődők fel a csapat túléléséért folytatott mindennapi küzdelemben. Örömteli viszont Kiss László pontszerzése és Buko Patrik bemutatkozása.”

 

A következő fordulóban a harmadik helyen álló Biatorbágyra utazik az Esztergomi Sakk Club. Két játékosunk már jelezte, nem hajlandó elutazni, ha a feltételek nem válnak elégségessé.

Aki segíteni szeretné a klubunkat, azoknak jelentkezését szeretettel várjuk!

 

 

Esztergomi Sakk Club

esztergomisakkclub@citromail.hu

06-20-246-14-54.