Közmeghallgatáson kérték számon a város helyzetét

Közmeghallgatáson kérték számon a város helyzetét

2012. 11. 12. 20:55

A választások óta először tartottak szabályos közmeghallgatást hétfőn Esztergomban. Az eseményen csaknem 120 ember jelent meg, többen számon kérték a Fidesz képviselőitől a város helyzetét.

Tétényi Éva független polgármester elsőként az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének írásban érkezett kérdéseit ismertette a városi holding gazdálkodásáról.
Steindl Balázs, a Fidesz frakcióvezetője a felvetésekre válaszolva közölte, hogy a kérdésekre 15 napon belül írásban válaszolnak. Szavait felháborodott hangzavar fogadta.
Tétényi Éva polgármester a közmeghallgatáson feltette azt - az írásban érkezett - kérdést, hogy van-e a terve a Fidesz-frakciónak az adósság leküzdésére. Steindl Balázs frakcióvezető rámutatott, hogy a nemrég bejelentett állami adósságátvállalás megoldást jelenthet Esztergomnak. Felvetésére Stámusz Andrea, a Jobbik képviselője kijelentette: az adósságrendezés korrekt megoldása kisegítette volna a várost. Szavait a hallhatóság megtapsolta.
Körmöczi Miklós az
Esztergomi Lokálpatrióták Egyesület nevében azt kérdezte, hogy a Fidesz-frakció miért nem élt a felterjesztési jogával, hogy az állam szüntesse meg az állami inkasszót. A Fidesz-frakció vezetője az újra kibontakozó hangzavarban először kijelentette, hogy a kérdést ilyen körülmények között nincs értelme megválaszolni, majd emlékeztetett arra, hogy a fideszes képviselők is megszavazták, hogy a miniszterhez forduljanak. Ő azonban közölte, hogy nincs jogában eltörölni az inkasszót.
Stámusz Andrea képviselő együttműködésre szólított fel. Nyíri Attila képviselő (MSZP) "kívánatosnak" nevezte, hogy a Fidesz-frakció legalább ne akadályozza azokat, akik szeretnének tenni a városért.
Batyikné Csőke Ágnes képviselő (LMP) úgy vélekedett, fel kellene oszlatni a képviselőtestületet. Steindl Balázs képviselő szerint "ez méltó befejezése volt az estének" és megismételte, hogy a kérdéseket 15 napon belül írásban megválaszolják.

MTIválasztópolgárok

2012. 11. 22. 11:37

FIDESZESEK! VÀRJUK A BEIGÈRT VÀLASZOKAT!

2012. 11. 14. 20:54

Részlet a 168 óra Bajnaival készített interjújából (http://www.168ora.hu/itthon/bajnai-gordon-dontes-maganyarol-karaktergyilkos-praktikakrol-105661.html):

Volt önkormányzati miniszter is – persze ezt is felemlegetik Fideszes politikusok.

Hogyne csak arra valahogy nincsen kedvük emlékezni, hogy 2007 végén a pénzügyminiszterrel közösen én terjesztettem be a javaslatot, amely gátat vetett volna az önkormányzatok féktelen eladósodásának. Kétharmados törvénymódosítás kellett volna hozzá, de a Fidesz nem támogatta. Ellenkezőleg: hitelfelvételre biztatták polgármestereiket, sőt a pártközpontból szervezték, hogy a Fideszes vezetésű önkormányzatok devizában adósodjanak el. Ez volt az egyik oka annak, hogy 2006-tól mostanáig megduplázódott az önkormányzatok adóssága.

De az MSzP-kormány tehet mindenről, persze...

választópolgárok

2012. 11. 14. 16:43

Steindl ismételten a község embereit nyeglén, megvetöen lenézve ismét alapból indulva támadva, "figyelmeztetéssel" kezdte a közmeghallgatási válaszadást, miután kifejtette hogy a képviselök (Fideszék) nem hajlandók tovább részvenni "ha igy folytatódik a közgyülés". Mindezt mondta miután a résztvevö választók, polgárok hangosan felhaboródtak szavain, mert nyeglén odavágta hogy a Strigoniummal kapcsolatos kérdésekre majd 15 napon belül válaszolnak. Mindezt a pofátlanságot olyan kérdésre válaszolja melyet már egy héttel elöre tettek fel a beterjesztök. Ha az emberek ezen felhördülnek, nem elnézést kér, hanem szemtlenül támadva "figyelmezteti" a kérdezöket.

Tehát ismételten tannui lehettünk Steindl és társai, pofátlan, nyegle, semmibevevö, aljas magatartásának. Aztán még ök vannak felháborodva! Söpredékek!

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 14. 16:22

Szóval ez a szoci Lampert kötelezte az esztergomi Fideszt, hogy olyan élményfürdőt építtessen, ami cirka hatmilliárdba került a kamatokkal együtt. Veszteségessé is a gaz Lampert parancsára vált. Továbbá az a szemét arra is kötelezte a Fidesz helyi frakcióját, hogy az olyan szállodaépítésekbe kezdjen, amire egy fillérje sem volt a városnak. Ráadásul ez a gaz szoci olyan mélygarázsok megvételét írta elő a Fidesz számára, amelyről a vásárlás pillanatában mindenki tudta, hogy csak veszteséges lehet. Az is lett!
Dögök ezek a szocik, még a Szent István Gimnázium szétverését is előírták annak a szegény Fidesz frakciónak!
Sőt, a városközpont lerombolását olyan szigorúan írta elő Lampert, hogy a Fidesz frakció-ijedtében-tavat építtetett a bukott háza elé! Nem beszélve a város szemetessé tételéről.
Hiába, dögök ezek a szocik! Annyira dögök, hogy még a Fidesz kormányzás idején is csak úgy parancsolgatnak szegény Fidesz frakciónak!
Ejnye szocik, ejnye!

választópolgárok

2012. 11. 14. 9:48

Pelikán, Ön sajnois csak egy szemellenzövel felszerelt fideszes paci, aki szük látóköre miatt egyre csak ugyanazt szajkózza minden oldalon, minden formában, mármint azt hogy Tétényi a hibás mert elindította az adósságrendezést. Arra persze nem fogékony, hogy csak azt az adósságot lehet "rosszindulatuan" brendezni amelyet valaki megcsinált. Nos ebben az esetben Tompi Tamás a hibás, de Ön itten Lamperthre vonatkozva irogat badarságokat, hiszen Tompi Tamás mondta maga hogy a város müködése folyamatosan rendben van, erre van elegendö forrás. Akkor most itt miröl irogat? Tudja kezd unalmas lenni ez az egyoldalú, ismételten nem a valóságnak megfelelö sárdobálása.

Persze ha Ön megbízott, vagy önmaga által kinevezett Fideszes "bértollnok" akkor el kell viselni jelenlétét, de akkor jobb lenne ha senki sem reagálna véleményére.

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 14. 9:16

2006-2010 időszakban ki volt kormányon ? Emlészik Lampert "elvtársnő" akkori kijelentésére. Emlékeiben még élnek az önkormányzatoktól történt "forrás" elvonások.

 

További "belterjes"  beszélgetést.

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 14. 9:08

Esztergom viszonylatában ez mindennek az alfája és omegája.

Az a bizonyos alfa, meg ómega a Fidesz esztergomi szervezetének frakciója okozta 25 milliárdnyi adósságállomány, amely mellett a város romossá, koszossá,vált!
Kár hivatkozni másra, mert a hatalom, ami az önkormányzati többség kezében volt és van, teljes mértékben a Fidesz helyi szervezetének irányítása alatt áll!
Azt, és akkor tesznek, vagy nem tesznek valamit, amikor akarnak!
Kizárólag rajtuk múlik minden, senki máson! Ha máson, másokon múlt, vagy múlna valami, akkor nem lenne 25 milliárdos adósság, rendezett lenne a város, nem lenne romos a belváros, hiszen így volt addig, amíg a Fidesz el nem kezdte a város tönkretételét!
Ez nem teljesen sikerült még eddig nekik, de most is erősen dolgoznak rajta!
Látható!

2012. 11. 14. 9:05

Kinek köszönhető a város 25 milliárdos eladósodása?

Hol van a Szent Miklós alapból a pénz?
Kik nem óhajtottak a város érdekében tárgyalni a hitelezőkkel az esetleges könnyítések érdekében, hanem tárgyalás nélkül megszavazták minden hitelezőnek a 100%-os azonnali kifizetéseket?

Ki volt az aki megszavazta a parlamentben azt a törvényt ami lehetővé teszi a város számlájáról történő állami inkasszót?
Kik azok akik a veszteséges Strigonium vezetőjének megszavazták a havi 1,2 milliós fizetést, a gépkocsi és telefon használatot?

Kik azok akik annyira szerencsétlenek, hogy most sem tudtak válaszolni a kérdésekre, hanem megvárják a 15 napot, azt amíg helyettük fentről megírják a válaszokat.

Kik voltak azok, akik törvénytelenül hívtak össze testületi ülésnek nevezett színjátékot, akik utána az ott hozott döntéseket a "saját" jegyzőjükkel törvénybe ütköző módon ellenjegyeztették?
Kik azok akik ezek után a parlamenten egy olyan törvényt hoztak, ami az előbb nevezett cselekedetet próbálja legitimizálni?

Kik azok akik sorozatosan megakadályozzák a jegyzőnő felelősségre vonását?

 

 

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 14. 7:30

"Nehéz másra kenni a sarat, hiszen minden a Fidesz akarata szerint történt!"

Kinek az akarata egy személyben? Ki döntött 11 határozati javaslat, szakértői vélemény ellenében "EGYEDÜL" Az alábbi idézet(ek) "tulajdonosa.

" Amire tulajdonképpen büszke lehetek, az az, hogy egy adósságrendezést vagy majd az idő kiderül, egy csődeljárást sikerült elindítani."(Tétényi Éva)

 

Esztergom viszonylatában ez mindennek az alfája és omegája.

2012. 11. 14. 7:18

Úgy látom, a tények legalább annyira "csípik" a szemét, mint "cserépnek".

választópolgárok

2012. 11. 13. 23:48

Elnézést, igaza van, nem azt mondta Tétényi hogy hazudik, hanem azt hogy "ha hülyeségeket mond", ami hasonló módon szintén nem igazán elegáns. A hazugság sajnos ott került képbe hogy párhuzamosan egy másik gépen pont Selmeczi szóvívöasszony mai napos hazugságaival kapcsolatban írtam véleményt. Mindenesetre a Fidesz bevezette a hulligán utcai stílust amely kezd a poltikai beszéd elemévé alakulni. Kár lenne ezt a taszitó, másokat gyalázó kommunikációt szokványossá tenni.

2012. 11. 13. 22:44

Ott van egy Bajnai, aki köré lehet szervezni együttműködést. ( Aminek még egyáltalán nem biztos a jövője, lásd 4K, DK, Kunczéék, LMP... )

Esztergomban látsz most olyan személyt, aki köré egy összefogást lehet szervezni? Aki tekintélyes és egyúttal komoly politikai és gazdasági felkészültséggel rendelkezik?!

2012. 11. 13. 22:30

Sajon itt Tétényit is elragadta a felgyülemlett indulat, nem lenne szabad Steindlnek azt mondani hogy "ha hazudik" mikor az többszöri gúnyolás után felkapja a vizet.

Ezzel az állítással, csak egy a bibi, nem hangzott el egyszer sem a közmeghallgatáson. Sem a Polgármesterasszony, sem más szájából, ez visszanézhető. Nem feltétlen kell semlegesnek lenni egy hozzászólásnál, de nem illik valótlanságokat állítani, és olyan szavakat mások szájába adni, ami el sem hangzik.

2012. 11. 13. 20:14

Kérdésem:

Alakul-e már az össszefogás az esztergomi civil szervezetek és pártok között. Olyan Együtt 2014 félére gondolok, mert attól már a fidesznyikevek is becsináltak. Vagy marad 2014-ben is  ez a szarházi .......

2012. 11. 13. 18:18

De a közmeghallgatás jogilag testületi ülés, ezért nem vezetheti egy "semleges moderátor".

választópolgárok

2012. 11. 13. 18:14

Mondjuk egészen semlegesen szólva nem tartom helyesnek ha egy ilyen közmeghallgatást a polgármester vezényel le. Ide egy semleges hozzáállású moderátor kellene, aki szakértelemmel vezeti le a gyülést, nézve hogy az indulatok, sértegetések, de a mellébeszélések is keretken belül maradjanak. Sajon itt Tétényit is elragadta a felgyülemlett indulat, nem lenne szabad Steindlnek azt mondani hogy "ha hazudik" mikor az többszöri gúnyolás után felkapja a vizet. Habár hoizzáteszem megértem polgármester asszonyt a rengeteg Fideszes gúny, szemtelenség, keresztbetevés után. De pont ezért kellene valaki kivülálló, semleges személy a pódiumra.

választópolgárok

2012. 11. 13. 17:53

Mond Pelikán Te min élsz? Pálinkán?

Mert egyedül egy ember nem tud ennyire bugyuta lenni csak alkesz segítségével.

Vigyázz a májadra, az agyadnak már megártott.

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 13. 14:22

"tíz körzetből tíz fideszes "képvieelő"  szerzett mandátumot " Bizony.

Meg is látszik a város állapotán, romos, koszos, eladósodott!
Természetesen, hiszen 12 éve a Fidesz irányítja. Teljhatalommal!
Nehéz másra kenni a sarat, hiszen minden a Fidesz akarata szerint történt!

2012. 11. 13. 12:53

"tíz körzetből tíz fideszes "képvieelő"  szerzett mandátumot " Bizony.

Tétényi Éva(Népszerűségi index 2.43);

ja és  listás(ok)..

Batyikné Csőke Ágnes Erzsébet(Népszerűségi index 2.2)

Nyíri Attila(Népszerűségi index 2.06)

Stámusz Andrea(Népszerűségi index 2.25)

Juhász István(Mennyire elégedett Ön a képviselő munkájával? 3.28)

~120fő-s tömeg tombolt "az előre megrendezett színjátéknak"

 

http://esztergom.varosatyak.hu/

2012. 11. 13. 9:41

A" kéthamadot" .- ami ötven százalék köröli szavazatot jelentett -

egy tesületi ülésen matakzseni Kálmán tanár úr szerint 100 %-nak kell érteni,

mivel a tíz körzetből tíz fideszes "képvieelő"  szerzett mandátumot !   Meglepett