Kinevezték a tankerületi igazgatókat
Közélet
2012. nov. 12.

<p>Egy évvel a <a href="http://www.szeretgom.hu/content/69769-allami-kezbe-kerul-tizenket-esztergomi-intezmeny">tizenkét esztergomi intézmény</a> átvétele után, jövő év január 1-jétől állami fenntartásba kerülnek az oktatási intézmények országszerte az óvodák kivételével. A fenntartói feladatok koordinálását az újonnan felállított Klebelsberg Intézményfenntartó Központ végzi, aminek most nevezték ki a tankerületi igazgatóit.</p>

A települési önkormányzatok a jövőben a működtetési feladatokat látják el. Felelősségi körükbe tartozik a működtetéshez kötődő alkalmazottak munkabérének finanszírozása. A tankerületi igazgatók feladata az illetékességi területükön működő köznevelési intézmények irányítása, pedagógiai munkájának koordinálása, kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel; rendszeres jelentések és adatszolgáltatások készítése; és bizonyos esetekben az intézmények működési feladatainak ellátása lesz. A napokban megjelent lista szerint Komárom-Esztergom megyében négy tankerületi igazgatót neveztek ki: Esztergomba, Tatabányára, Kisbérre és Oroszlányba. A tankerületi igazgatók a négy kerületben:

Tatabánya Oroszlány Kisbér Esztergom
Berczellyné Nagy Marianna Farkasné Biró Mónika Kolonics Éva Nagy Gabriella
Tatabánya Berczellyné Nagy Marianna Oroszlány Farkasné Biró Mónika Kisbér Kolonics Éva Esztergom Nagy Gabriella

 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet szerint a tankerületek székhelye és illetékességi területe megegyezik a járási hivatalok székhelyével és illetékességi területével. Ezek szerint a tatai és komáromi igazgatók nevei még ismeretlenek.

(forrás)