Római kori sírkövet loptak Komárom mellett
2012. nov. 9.

<div>
<div>
<p>Római kori sírkövet loptak el ismeretlen elkövetők 2012. október 13. és 31. közötti időben egy Komárom melletti szántóföldről. A muzeális értéket képviselő sírkő értéke meghaladja az 1.000.000 forintot.</p>
</div>
</div>

2012. október 9-én saját, Komárom határában lévő földjén szántott egy mocsai férfi, mikor az ekéje elakadt egy kemény tárgyban. Egy kőfaragványt rejtett a föld, melyről a komáromi Klapka György Múzeum egyik munkatársa megállapította, hogy egy római kori sírkő.

A múzeumnak szándékában állt ugyan elszállítani a leletet, mire azonban erre sor került volna, a sírkőnek nyoma veszett.  A tolvajoknak meg kellett küzdeniük a zsákmányért, a kőfaragvány eltulajdonításához ugyanis vagy darus kocsira, vagy valamilyen markolóra volt szükségük annak tekintélyes súlya miatt.

A Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen és kéri a lakosságot, amennyiben bárki információval tud szolgálni az esetről, a sírkő jelenlegi helyéről, haladéktalanul hívja a 107-es vagy a 112-es ingyenesen hívható segélyhívók valamelyikét. A bejelentő adatait kérésre a Rendőrség zártan, az ügytől elkülönítve kezeli.