Segítsen! Legyen az Esztergomi Sakk Club hivatalos támogatója, játékosa
2012. nov. 8.

<p>Az Esztergomi Sakk Club NB II-es egyesülete, továbbra is támogatókat és játékosokat keres. A kiesés ellen küzdünk, filléres gondjaink vannak, sőt olyan is, hogy nem csak az utazás és versenybírói díjak, fizetnivalók jelentenek gondot, hanem a teljes létszámban való kiállás is. Nem egy falusi amatőr csapatban, hanem szégyenszemre az NB II-es bajnokság versenyében!</p>

Ez abból adódik, hogy játékosoknak még a 2012-es és 2013-as tagdíjuk kiváltása is gondot okoz. Megyei első osztályú csapatról nem is álmodhatunk, más versenyeken csak nagy ritkán indulhatunk. Így a szponzorok mellett, játékosokat, tagokat keresünk az egyesületünkbe.

Éves tagdíjunkat 5000 Ft-ban állapítottuk meg, a 20 igazolt játékosunk mellé még-sürgősen- körülbelül 30 új tagok, sakkozót, támogatót keresünk. Sakkozási lehetőséget és klubtagságot, szavazati jogot adunk cserébe. Aki szeretne, megtanítjuk sakkozni, ehhez irodalmat és jegyzetet biztosítunk. Kovács Géza sakk-könyvtárából, szakkönyveket ajánlott fel.
Így talán előteremthetjük azt a 150 ezer Ft-ot, amire a biztos folytatáshoz szükségünk van!

Az Esztergomi Sakk Club 2008-ban, 2009-ben, sem 2010-ben másokkal ellentétben nem kapott önkormányzati sporttámogatást. Mint ismert, 2009-ben törvénytelenül vonták vissza a megítélt támogatásokat, így a 2009-es NB II-es bajnokságtól vissza kellett lépnie az egyesületnek. Ekkor a szerződésekben foglalt, megszavazott, aláírt sporttámogatást vonta vissza az akkori testület. Az ESC, ebből kifolyólag teljesen más helyzetben van, mint a többi esztergomi sorvadó sportegylet. Ez miatt, megítélésünk szerint a képviselő-testületnek azonnal tárgyalnia kellene napirendi pontként a klub rehabilitálását, megsegítését!
A napokban, Tétényi Éva polgármester asszonytól és az összes képviselőtől kérni fogjuk írásban, hogy napirendre vegyék az 1924-ben alapított klub ügyét. Kíváncsian várjuk, ki meri kezdeményezni a jelenleg második legeredményesebb városi csapatsport támogatásának ügyének tárgyalását!
Elég volt a mellébeszélésből, ez valahol politikai rehabilitáció is! Sajnos.


Kérjük, segítsenek!
Esztergomért!
Köszönjük!

Esztergomi Sakk Club
esztergomisakkclub@citromail.hu
06-20-246-14-54