Feltörte az autót, a mobilját hátrahagyta
2012. okt. 31.

<p>Hirtelen ötlettől vezérelve törte fel az esztergomi fiatalember egy Lada csomagtartóját, melyből szerszámokat és egy bikakábelt zsákmányolt. Figyelmetlensége miatt azonban mobiltelefonja a csomagtartóba esett, és ott is maradt. Ez buktatta le.</p>

A 19 éves esztergomi fiatalember 2012. október 27-én este találkozott barátaival, akikkel egy közeli hipermarketben alkoholt és energiaitalt vásárolt. Az italok elfogyasztása után céltalanul sétálgattak a városban, amikor megláttak egy, az utcán parkoló autót. Feltörték a csomagtartót, amiből eltulajdonítottak egy bikakábelt és egy szerszámos dobozt. Az elkövető nem vette észre, hogy cselekménye közben mobiltelefonja beesett az autó csomagtartójába, és távozásuk után ott is maradt. A gépjármű tulajdonosa a lopást észlelve, azonnal értesítette a Rendőrséget. A rendőrök a helyszínre érkezve átkutatták a csomagtartót, melyben megtalálták a tettes mobilját, ez alapján hamar a nyomára akadtak.

A fiatalembert előállították, az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.