EUs-Japán szabadkereskedelmi egyezménnyel segítene a Suzukin az EP-képviselő

EUs-Japán szabadkereskedelmi egyezménnyel segítene a Suzukin az EP-képviselő

2012. 10. 25. 15:55

Az Európai Parlament (EP) csütörtöki strasbourgi ülésén határozatban sürgette az Európai Unió és Japán közötti szabadkereskedelmi tárgyalások megindítását.

Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: az Európai Uniónak és benne Magyarországnak érdeke, hogy Japánnal - a világ egyik legnagyobb gazdaságával és az EU harmadik legfontosabb kereskedelmi partnerével - szabadkereskedelmi egyezményt kössön. Ez mindkét fél számára számtalan előnnyel járna, Európa növelni tudná exportját, és ezzel új munkahelyek jönnének létre - állapította meg.
Glattfelder szerint Magyarország különösen érdekelt a szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdésében, mivel az jelentősen megkönnyíthetné a távol-keleti országba irányuló magyar mezőgazdasági exportot.
A megállapodás következtében - hívta fel a figyelmet a magyar EP-képviselő - a japán autóipar újabb beruházásokat hajthatna végre Európában és Magyarországon, és így új munkahelyeket teremtene. Az esztergomi Suzuki gyár alacsonyabb vámmal, illetve vámmentesen juthatna hozzá a Japánban gyártott autóipari alkatrészekhez, és ezáltal növelni tudná a versenyképességét más autógyártókkal szemben.

MTI

2012. 11. 11. 19:12

Vajon miért importál, és miért nem itt gyártatja le az alkatrészeket? Nem ezt kellene szorgalmazni?

Törölt felhasználó #3155

2012. 10. 27. 11:03Legközelebb, ha valahol lecserélik a villáskulcs készletet,
azt is Orbán fogja átadni!

Nem lebecsülve egyetlen fejlesztést sem, de ez a mostani jóformán tényleg csak
egy szerszámcsere volt!

2012. 10. 27. 8:06

"Magyarország gazdasági növekedési lehetőségei a még világszerte húzóágazatnak számító autóiparban vannak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kuplunggyártással foglalkozó, szombathelyi LuK Savaria Kft. sajtoló automatájának üzembe helyezési ünnepségén pénteken."

 

http://mno.hu/gazdasag/orban-ez-fogja-megujitani-magyarorszagot-1113810