Baleset a 10-es úton
2012. okt. 24.

<div>
<div>
<p>Súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2012. október 24-én délelőtt a 10. számú főúton Tát és Nyergesújfalu között. Egy személygépkocsi 22 éves sofőrjét tűzoltók segítségével szabadítottak ki a roncsból.</p>
</div>
</div>

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az Opel Astra vezetője járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, így lassítása következtében az útról letért a füves területre, ahol villanyoszlopnak ütközött, melyet kidöntött. A baleset során a férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A helyszínelést teljes útzár mellett folytatta az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, mely a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

 

A kocsijában aludt a kereszteződés közepén

Tudatmódosító szer hatása alatt állt, ezt mondta az orvos, miután megvizsgálta a 30 éves esztergomi férfit, aki ellen kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A gyanúsítottra 2012. október 23-án Esztergom Baross utca és az Áchim utca kereszteződésében találtak rá a rendőrök. Kocsijában ült és aludt. A járőrök hiába szólongatták, nem tudták felébreszteni, ezért mentőt hívtak hozzá és intézkedtek a személyautó elszállításáról.

Mielőtt az orvos megérkezett volna az egyenruhások átkutatták a férfi ruháját, melynek során nadrágzsebéből egy kis üvegben kábítószer gyanús anyagot találtak, melyet lefoglaltak. A férfi ellen büntetőeljárást indított az Esztergomi Rendőrkapitányság kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

 

Hároméves aktát porolt le a rendőrség

Rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 2009. június 14-én történt bűncselekmény kapcsán. A nyomozók azonosították az elkövetőt és kellő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy javaslatukra az Ügyészség vádat emeljen a 25 éves esztergomi férfi ellen.

A sértettet éjszaka támadta meg az elkövető egy lakótelepi lépcsőházban. Mikor belépett oda, egy fa doronggal leütötte és elvette értékeit. A támadó várt már rá, a lépcsőház egyik beugró részében állt lesben. Mikor a nő a közelébe ért, ütött, majd elvette tőle pénzét és egyéb értékeit.

A helyszínre érkező nyomozók minden részletre kiterjedő adatgyűjtést végeztek, de nem akadtak az elkövető nyomára. 2012. április 27-én azonban újabb információ jutott a rendőrök tudomására, mely alapján leporolták az aktát. Még aznap elfogtak és őrizetbe vettek egy 25 éves esztergomi férfit.

A gyanúsított előélete illett a képbe, 2010. november 10-én bűnszövetségben elkövetett rablás miatt két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, fiatalkorú lévén azonban büntetését 3 évre felfüggesztette a bíró, így az újabb rablást követően előzetes letartóztatását rendelte el.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfinak volt egy segítője a rablás elkövetésében. Őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, de őrizetbe vételére nem került sor, mert egy másik, szintén az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által felderített erőszakkal elkövetett bűncselekmények kapcsán már jogerős büntetését töltötte a Márianosztrai Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A 25 éves esztergomi férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és ma is azt állítja, nem ő rabolta ki a sértetett, a bizonyítékok azonban ellene szólnak.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság