Esztergomi Vitézek Suzuki - Kecskemét 22:3 (12:3)
2012. okt. 24.

<p>Nagy izgalommal vonultak pályára a csapatok, hiszen a kupadöntő szinte a júniusi bajnoki döntő megismétlése volt. Erőteljesen kezdtek a csapatok, és már a 3. percben egy félpályás szabadrúgásból a kecskemétiek válogatott játékosa,  Nagyhegyesi révén vezetést szereztek a vendégek.</p>

Mint később kiderült, ezzel el is lőtték a puskaporukat, mivel a mérkőzés további részében már nem tudtak pontokat szerezni. A vendég előnyt az erőteljesen játszó Berbesi egyenlítette ki a 11. percben. A támadásban lévő Vitézek teljesen átvették a vezetést, és  még Bíró a 18. percben történő 10 perces kiállítása sem zavarta meg a játékukat. A 20. percben, egy összecsapást követően Novák súlyos kézsérülést szenvedett. A támadásban lévő hazaiak Heckel lévén ujabb célt értek el, beállítva a félidei eredményt.

A második játékrész úgy indult, ahogy az első befejeződött, már a 6. percben a csapatkapitány,  Koller ért el ujabb célt, növelve az előnyt. A hazaiak nem engedték kibontakozni a nagy erőket mozgósító kecskemétieket, pedig előbb Suiogánt, majd Mészárost is  (nem tudni mi okból?!) kiállította a játékvezető.

A 33. percben büntetőhöz jutottak a Vitézek, és ezen a mérkőzésen hibátlanul rúgó Collet növelte az előnyt.

Továbbiakban az eredmény már nem változott, és a magabiztosan játszó Vitézek teljesen megérdemelten nyerték el a Magyar Kupát, immár 14.alkalommal.

A Bronzmérkőzésen a Százhalombatta 66:12-re verte az Exiles csapatát.

A mérkőzéseket megtekintette Jan Luc Reballal, a magyar válogatott francia szaktanácsadója is.

A hétvégén, szombaton világbajnoki selejtező mérkőzésre Szlovéniába utazik a magyar csapat Neuzer András szövetségi kapitányi vezetésével.

  • Esztergom 300 néző, vezette : Szeidl Tamás
  • Esztergom :  Heckel, Kovács, Nagy, Novák, Jámbor, Berbesi, Haspel, Koller, Bíró, Soós, Remsik, Suiogán, Mészáros, Makuvek, Collet.
  • Csere : Siroki 1, Madarász, Jimenez,
  • Célok: Berbesi 5, Heckel 5, Koller  5, Collet 7.
  • Edző : Sölősi László