Három autónak nekiment, majd elhagyta a helyszínt
2012. okt. 22.

<p>Három személygépkocsinak is nekiment az az ismeretlen gépjárművezető, aki ezt követően adatai hátrahagyása nélkül hajtott tovább az Esztergom, Bánomi lakótelep egyik parkolóját. Szemtanúk beszámolója szerint a három anyagi káros balesetből kettőt egy nő okozott tolatás közben, egyet pedig egy férfi a parkolóból  kifelé menet.</p>

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen hölgy az általa vezetett személygépkocsival hátramenetet végzett a parkolóban, amikor járműve hátuljával nekiütközött az ott várakozó szlovák hatósági jelzésű autónak. A nő kiszállt és megnézte az okozott kárt, majd visszaült a kocsiba és újabb manőverbe kezdett. Ennek során ismét ütközött, egy másik parkoló járműnek is neki ment.

Ekkor érkezett meg egy ismeretlen férfi, aki átvette a gépkocsi vezetését. Ő a parkolóból történő kikanyarodása során hajtott neki egy várakozó autónak, ezt követően párjával a helyszínről megállás, és adataik hátrahagyása nélkül ismeretlen helyre távozott. A balesetek során személyi sérülés nem történt.

A Tatabányai Rendőrkapitányság illetékességi területén is történt egy helyszínelhagyás 2012. október 21-én. A kecskédi elágazásnál történt az anyagi káros baleset, melyhez annak sértettje kért rendőri segítséget. Elmondása szerint Tatabánya felé tartott személygépkocsijával, mikor a kereszteződésben kihajtott elé egy fehér színű autó. A baleset elkerülése érdekében a bejelentő balra rántotta a kormányt, ahol az árokpartnak ütközött, míg a másik gépkocsi vezetője, feltehetően nem látta a balesetet, így megállás nélkül elhajtott. Személyi sérülés ezúttal sem történt.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság