Fogorvosi ellátással akart rendőröket megvesztegetni egy ittas sofőr
2012. okt. 21.

<p>Fizetett volna a vele szemben intézkedő járőröknek az az 50 éves budapesti fogorvos, aki 2012. október 20-án este önmagának anyagi káros baleset okozott Esztergom külterületén. A rendőrök nem fogadták el a pénzt és  azonnal  értesítették a Nyomozó Ügyészséget.</p>

A személygépkocsi vezetője a Dobogókői úton hajtott árokba autójával. A kiérkező rendőröknek először azt mondta, nem ő vezette a járművet, majd ittasságának ellenőrzése előtt először 20.000 forintot ajánlott fel a vele szemben intézkedő rendőröknek, hogy eltekintsenek a további eljárástól. Az egyenruhások nem fogadták el a pénzt, ezért a férfi tovább próbálkozott és emelte a tétet. Megduplázta az összeget, majd látván, hogy a rendőrök nem engednek a vesztegetésnek, 50.000 forintot és ingyenes fogorvosi ellátást kínált nekik.

A rendőrök már a férfi első próbálkozása során értesítették parancsnokukat és a Nyomozó Ügyészséget, majd a fogorvost további eljárás céljából előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol vesztegetés miatt feljelentést tettek ellene.