Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

jadzia

2021. 08. 05. 19:02

Lehet, hogy egy illusztráció erről: , szöveg, amely így szól: „MAGYAR MAGYAR FUTBALL EGÉSZSÉGÜGY 32:0 2 MARABV”

jadzia

2021. 08. 05. 18:59
„Nem vagyok, nem lehetek pártok, pártérdekek szolgája – világéletemben, pártban és párton kívül, a nemzet függetlenségét, a szabad gondolatot, szabad szót, a szabad hazában szabad hit gondolatát, a társadalmi igazság emberi jogokban kiteljesedő, megkülönböztetést és kirekesztést el nem ismerő védelmét szolgáltam és fogom szolgálni.”
-
Göncz Árpád
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy Ő volt az ELNÖK
 

2021. 08. 05. 17:47

Kedves Dmolnár, elnézést kérek, de megindoklom, miért.

Nos, a beírásomban benne van:
Pont azért, mert hevesen elutasítod ezeket a "nem eföldi jelenségeket"(elnevezés Tőled), s  anélkül teszed ezt, hogy egyáltalán ismernéd őket.
Legalábbis az ezekben hívők általadi elmarasztalása erre utal, hogy tulajdonképpen FOGALMAD SINCS, milyen "jeleségeket" vonsz kétségbe, miben nyilvánulnak meg ezek a jelenségek, amelyek hatással vannak az emberekre. (Nem csak rám, SOKAKRA! Ezt is megindokoltam a pszichológusok érdeklődésével a téma iránt.)

Hogy is tudnál ezekről valamit is? Hisz TE magad írtad, NEM KÉRSZ BELŐLE... Tehát gondolom, nem is olvastál róluk egyáltalán. 

Engem sem érdekel, hogy a "halottlátó" mit lát, hogy lát, lát-e, vagy hall-e  egyáltalán valamit is, de nem vonom kétségbe, hogy esetleg ő igen...
A természetben olyan sok furcsaság van, ki tudja, milyen jelenségek vannak, amelyeket az ember nem érzékel. Mondjuk azért nem, mert NINCS neki hozzá való érzékszerve.
(Pl. sötétben a macska lát, és még sok állat, de - PÜFF NEKI! - pont a tápláléklánc CSÚCSÁN ülő - jelenleg a földön a legfejlettebb FŐEMLŐS, azaz az EMBER-állat nem! Hűűűű, de zsenánt! Hát neeeem?!)
Az elektromos hullámokat sem látjuk, mégis léteznek.

De rendben van, Te ne olvasd az ilyen jellegű írásaimat. Pont.


2021. 08. 05. 10:41

Kedves Holdfény!

Nos, te azt hiszed, hogy neked segít az ezotéria, vagy bármi, ami "nem e földi" jelenség. Legyen úgy, de miért öntöd rám? Én köszönöm, nem kérek belőle.  Akkor meg?

2021. 08. 05. 0:57

Kedves Srázsa!

Sokféle dologról írtál itt septiben, és bizony, jó részük valóban így volt, mintha a SAJÁT gyerekkoromról olvastam volna ezekben a sorokban:
"Én az 50-es években voltam gyerek, akkor még élt a szüleim, nagyszüleim generációja. Számukra még természetes volt, szinte ösztön szerűen ha nem is teljes de részbeni önellátás. (csak halkan jegyzem meg, e nélkül a szabadságnak még az illúziója sem létezhet) Szinte minden háznak volt konyha kertje, szinte minden házban voltak csirkék, tyúkok, kacsák disznó stb. Szemét nem létezett. Néhány háznál tehenek is voltak, vagy kecskék. Minden reggel jött a gulyás (tehenész és vitte a teheneket legelni a Strázsa oldalára. Mi is háztól hoztuk a tejet akkoriban."

Igen, igen, igen! Ez nálunk a Nagykunságban az Alföldön is így volt.
Aztán eszembe jutott még egy igen jellegzetes szó:
ONCSA!
Tyű a mindenit, de sokat óvtak a szüleink ettől bennünket:
"Mehettek játszani a barátnőitekhez, de az ONCSA-telepre be ne tegyétek a lábatokat, mert lesz kapsz, és bajotok is eshet!"
Hmmm... Oncsa-Telep... Mi a fene lehet ez, mert valóban nem mertünk oda elmenni, a falu szélén volt, elég rosszarcú szutykos (és büdi!) kölykök jártak onnan az iskolába, de leginkább "mellé jártak", azaz lógtak!

Nos, "Az internet a barátod!",  mint tudjuk, hát az este beírtam a keresőbe, és bizony kijött róla egy ismeretetést nyújtó oldal -az azóta SAJNOS MEGSZŰNT-  NÉPSZABADSÁG "archívumából":
Íme kutatásom eredménye:
http://nol.hu/archivum/archiv-26681-15964
Archívum: OLCSA-telepek

Olvasd csak el bátran kedves Strázsa, ISMERŐS lesz!:)))
Lesz benne konyhakert meg kecske, szóval minden, amikről TE is írtál.
Úgyhogy EZ volt a Horthy rendszer vége felé a "non plusz ultra" a szegény embereknek megsegítésére:
Országos Nép- és Családvédelmi Alap, az ONCSA...
Egymilliárd pengő a nagycsaládosok (min. 4 gyerek!) megsegítésére.
Szerintem meg példaadás arra, hogy hogy lehet embereket egyik nyomorból a másikba átavandzsálni...
Száz helyre EZER jelentkező nyújtotta be a kérvényét!!!:(((
(Megjegyzés: De lehettek volna százezren is!...)

"1941. augusztus közepén megtörtént az első csoport beköltözése. Az ezt kísérő ünnepségen megjelent Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter is. A fényes előkelőségek mellett meglehetősen furcsa látványt nyújthattak a proletárcsaládok elnyűtt bútoraikkal, szegényes lakásfelszerelésükkel."

"A következő hónapok részben igazolták a törvényalkotó aggályait. A házhoz juttatottak nagy többsége ugyan betartotta az előírt szabályokat, de rendre előfordultak kisebb-nagyobb kihágások (bár korántsem akkora számban, mint számos vidéki ONCSA-telepen). Sok háziaszszony ugyanis életében először került kulturált környezetbe, olyan lakásba, ahol jól felszerelt konyha vagy épp folyó víz volt. Több család addig pincelakásban vagy putritól alig-alig megkülönböztethető helyen húzta meg magát, így a lakás tisztán tartásához sem igénye, sem tudása nem volt. Tény azonban, hogy a nehézségek néhány hónapon belül megszűntek, mindenekelőtt a szociális védőnő tapintatos, ugyanakkor határozott fellépésének köszönhetően.
A juttatás sokféle lehetett: gyakran tehenet, kecskét adtak, a törlesztésként beadott tejet aztán a rászoruló gyermekek között osztották szét."

Hát ennyit a "KECSKE-SZOCIALIZMUSRÓL", mint követendő példáról!:o)

S tudod, hogy hívták a kecskét?
Hivatalnok-tehénnek, ugyanis apám is hivatalnok volt, s mit gondolsz, min nőttünk mi hárman gyerekek fel?
Kecsketejen!:DDD

Továbbá:
Roppantul tetszik a "Tesco-generáció", mint a kommunisták bűne (Ez pont olyan, mint manapság a vírus miatti hipóban megmosott TOJÁS!!!:DDD) mert szerinted a Tesco generáció felelőssége e tekintetben szinte felmérhetetlen. Ők voltak a globális hatalomra (diktatúrára) törők előfutárai. 
Hát persze hogy! Csakis!:DDD
Hurrá!
Éljenek az angolok! A kommunizmus eszméjének megteremtői!
/Mégis csak jó helyen járt az az Engels nevű német fickó!!!:DDD/
Ugyanis:
Tesco egy ANGLIAI székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja az Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található.
Tulajdonos: Norge Bank, Deutsche Bank..

Nos, kedves Strázsa, VAN MÉG KÉRDÉS?;o)
A rákospalotai ONCSA-telep (Táncsics-telep) - Budapest, XV. kerületi blog
Rákospalotai ONCSA -telep 
(Szocpol támogatás módja a 40-es évek elején.)

2021. 08. 04. 23:57

Kedves Dmolnár!

Mondjuk, nem nekem írtad, de sejtem, hogy az ezotériás témákra értetted Napfénynek, hogy TE nem írtál olyasmikről... 
Hát szerintem jobban is tetted, hogy nem írtál, mert én pl. nem szívesen nyilvánítok véleményt olyan témákról, amelyeket nem ismerek, vagy csak felületesen... 
Éppen ezért (is) kezdtem hozzá ezek megismeréséhez.
Azaz:

Veled ellentétben én vettem a fáradtságot a tanulmányozásához az ezotériás dolgok egy részének, azért csak egy részének, mert a témakör hatalmas, s egy átlagember számára nem is elérhető mind... És hát van közöttük olyan rész is, ami engem taszít, illetve FÉLELEMMEL tölt el, és ez NEM hiányzik a lelkiegyensúlyomnak (pl. a szellemvilág, halottlátás... - Lásd: Ghost c. filmet...).

Bizony, kb. 50 éves korom előtt még csak halvány lila gőzöm sem volt az ezotériés témákról, de izgatott, mi lehet ez, hogy ennyire támadják, sőt, sokan  egyenesen lefikázzák anélkül, hogy ismernék!!!?!:(((
Mikor aztán kezdett több időm lenni, kezdtem érdeklődni olyan témák után, amelyek eladdig kimaradtak - főleg IDŐ hiányában - az életemből.

Szerencsém volt, mert egyik tanár kollégám profi volt a horoszkópokban, és a számmisztikában.
S mikor 2005-ben elkezdtem internetezni, mit tesz isten, kibe botlottam bele szinte elsőként a neten?! Egy híres színésznő unokahúgába, aki pont ezzel foglalkozott!
Így ketten is segítettek ebbéli ismeretszerzésemben, s nem pancserok, nem, nem! Nem csaló tenyérjós vén cigányasszonyok, hanem olyanok, akik felsőfokú (főiskolai!) diplomás végzettséggel rendelkeztek ebben a témában.
Hihetetlen, ugye, hogy ilyen is van?
Azt elhiszem!... Én is csodálkoztam.

Nos! A tanácsuk az volt, hogy "gyakorlat teszi a mestert" alapon mennél több VALÓS személy adatait szerezzem meg, és azokat tanulmányozzam.
Így is tettem. Hihetetlen, milyen együttműködést tapasztaltam az emberek részéről! Szinte mindenkit ÉRDEKELT, milyen tulajdonságaikat derítem majd ki a csillagjegyeik szerint! S szinte mindenkit "telibe találtam". (Erről olyanok nyilatkoztak, akik az illetőket jól ismerték, s igazolták, valóban olyanok, amiket megállapítottam róluk.)
Ellenpélda is akadt, s rá kellett jönnöm ezen személyeknél valamire:
Még pedig arra, hogy PONT ŐK, akik nem hittek a csillagokban, pont ŐK hozták "legjobban" a csillagjegyük sajátosságait!
Kezdtem azt hinni, hogy érezték ezt, de szégyellték, s nem akarták, hogy mások számára is fény derüljön pl. az egoizmusukra, vagy a féltékeny természetükre, vagy félénkségükre, stb.

Legjobban az lepett meg, mikor a Tan Kapuja Főiskola diplomájával rendelkező hölgy elmondta, mennyi DIPLOMÁS GYAKORLÓ PSZICHOLÓGUS járt oda előadásokat hallgatni.
Elmondták neki, miért. Sok "betegükön" így sikerült segíteniük, hogy kiderítették a horoszkópjuk segítségével, miért olyan az életük, amilyen, s hogyan változtathatnának rajta pozitív irányban.

Saját magamat is jobban megértettem, miért vagyok olyan, amilyen, s mit kellene tennem ahhoz, hogy jobb legyen az életem... De sajnos  - meg kell valljam! - nem minden esetben mertem felvállalni azokat a változtatásokat, amiket meg KELLETT volna lépnem ehhez. (Súlyos döntéseket hozni...)

Hát egyenlőre ennyi.
Úgyhogy hidd el, nem érdemes vaktában vagdalkozni, pálcát tördelni mások felett, mert sosem tudhatod, miért olyan az illető, amilyennek TE látod...
Üdv!:)))
Zodiac Signs: Vector & Photo (Free Trial) | Bigstock

2021. 08. 04. 20:15

Kedves társalkodó barátaim!

Mostanság viszonylag ritkán vagyok jelen, de nem azért, mert unom a társaságot, hanem, mert "dógom van". 

2021. 08. 04. 20:13

Tudod Strázsa, a te zavarodottságod olyan szintű, hogy szinte kórtani eset. A Tesco, mint a kommunisták bűne. No ja, meg a globalizmus, amit nem mellesleg a kereszténység indított el. (Esetleg hanem tudnád, a kereszténység az első internacionalista és globális vallás, az iszlám csak a második hasonló). Esetleg az USA terjeszkedése is a "kommunisták" bűne... Jaj istenem, miért nem kezelteted magad? Vannak viszonylag jó gyógyszerek agyérelmeszesedés ellen. 

(jó persze tudom, az az "igaz magyar", aki úgy gondolkodik, mint te, bár azt hiszem, a magyarságod és a kereszténységed is erősen kívánnivalókat hagy maga után...)

2021. 08. 04. 20:06

????????? Mondjuk én ilyet soha nem írtam... :0)

2021. 08. 03. 16:35

Kedves Napfény, sajnos a megoldás nem olyan egyszerű mint kívánatos lenne. Valaminek a lerombolása tönkretétele sokkal gyorsabb és egyszerűbb mint a felépítése. Én az 50-es években voltam gyerek, akkor még élt a szüleim, nagyszüleim generációja. Számukra még természetes volt, szinte ösztön szerűen ha nem is teljes de részbeni önellátás. (csak halkan jegyzem meg, e nélkül a szabadságnak még az illúziója sem létezhet) Szinte minden háznak volt konyha kertje, szinte minden házban voltak csirkék, tyúkok, kacsák disznó stb. Szemét nem létezett. Néhány háznál tehenek is voltak, vagy kecskék. Minden reggel jött a gulyás (tehenész és vitte a teheneket legelni a Strázsa oldalára. Mi is háztól hoztuk a tejet akkoriban. 

A nagyüzemi élelmiszer ellátás teljesen más. Az a tudás, tapasztalat ami még szüleim, nagyszüleim birtokában volt a részleges önellátást illetően szinte teljesen elveszett. Elég 1-2 generáció és a tapasztalat teljesen homályba vész. Még a városlakó Esztergomiak nagy részének is voltak kis földjeik a városon kívül, a dobogókői út mentén ahová gyalog vagy biciklivel is ki tudtak járni. 
Ez a mostani a "Tesco generáció":) sajnos világszerte ez a helyzet. A kommunisták bűne, felelőssége e tekintetben szinte felmérhetetlen. Ők voltak a globális hatalomra (diktatúrára) törők előfutárai. Első kőrben felszámoltak mindenféle magán vállalkozást, aztán a parasztságot. Kreáltak belőlük gyökértelen prolit. És még nincs vége a játéknak, most van éppen felszámolás alatt a még RÉSZBEN egészségesen maradt társadalmi szövet a CSALÁD.

Ebből a zsákutcából visszatalálni a helyes útra igen nehéz embert próbáló feladat, de nem lehetetlen. Elsősorban lélekben kell megerősödni, feladni semmi képen sem szabad. 

jadzia

2021. 08. 02. 19:37

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „Bayer Zsolt Hamiltonnak: maga a legkönnyebb úton jár, mert maga hülye. CONDOROD "Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?" -Tywin Lannister, Trónok Harca”

jadzia

2021. 08. 02. 18:56

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „TUDTA? ÉRZÉKENYÍTŐ TEVÉKENYSÉGÜNKNEK HÁLA, A MAGYAR TÁRSADALOM MA MÁR JOBBAN ELFOGADJA A KORRUPCIÓT MINT A MELEGEKET.”

jadzia

2021. 08. 02. 18:49

Igen Holdény az nagy  kontinens   ahol sokan  elfértek , rengeteg bevándorló, földfoglaló akik családostól ott telepedtek le és belőlük lett New Amsterdam népe.A baj hogy afrikai négereket is hoztak hajókon, akiket olcsón megvettek és az új hazában eladták rabszolgának, és a bűn ,az őslakosok leigázása, elszigetelése amit az indiánok a mai napig nem felejtenek Az ő sorsukról szól a csodás Oscar díjas film a Farkasokkal táncoló.

Mindaellett Amerika ma is az egyik legdemokratikusabb állam... az ott élkő szabadok és nem félnek az igazuk megvédésétől  sem

 

https://www.youtube.com/watch?v=uc8NMbrW7mI

Oscar-maraton: Dances with Wolves / Farkasokkal táncoló, 1990 // Filmtett -  Erdélyi Filmes Portál

Farkasokkal táncoló – A fehér indián története - Blikk

jadzia

2021. 08. 02. 18:42

Landscape with an Episode from the Conquest of America, by Jan Mostaert, c. 1535

2021. 08. 02. 14:16

Egy biztos Jadzia drága!

Fogalmam sincs, HOVÁ menekült volna az a sok "EURÓPA ESZE" (legyen is bármilyen náció) a XX. században, ha - mondjuk-, játszunk el a gondolattal: COLUMBUS SOHA NEM FEDEZTE VOLNA FEL AMERIKÁT, egyszerűen CSAK azért nem, mert NEM IS LÉTEZETT VOLNA SOHA a Föld nevű bolygón ilyen földrész?!;o)
Akkor mi lett volna, heeeeeee?!:(((
Pangea az egységes kontinens

jadzia

2021. 08. 01. 11:54

Kedves Strazsa!

Én annyit tudok hogy Thomas Jefferson a harmadik amerikai elnök volt, aki a Függetlenségi nyilatkozatot megírta.Megalapítota a Republikánus Demokrata pártot ésa Virginai egyetemet.

Az tény ,amerika meghóditásával elkezdődött az indián őslakosság elnyomása, rezervtumokba való telítepése és ez a mai napig él az indiánokban ami tökéletesen  értheő:,

A híres Rushmore-hegy szikláiba vésett négy nagy amerikai elnök, Washington, Jefferson, Roosevelt és Lincoln arcmásainak eltávolítását követelik egyes indián vezetők. Szerintük az emlékmű a fehér felsőbbrendűség, az elnyomás és a népirtás szimbóluma, amely amúgy is az indiánok által szentnek tartott hegyen áll. A téma kapcsán a Black Lives Matter mintájára radikális baloldali indián mozgalom szerveződhet. "Origo

Az is tény, holland telepesek   a XVII században létrehozták New Amsterdamot amelyből  New York fejlődött ki mai szintjére annak minden hibájával

Visszatérve  Jeffersonra ,elnökségéhez fűződik  a Louisiana-vásárlásOhio felvétele az unióba, az Orleans-terület megalapítása, az 1804-es földtörvény, a tizenkettedik kiegészítés, a Lewis- és Clark-expedíció, az 1807-es embargótörvény és a rabszolgabehozatal eltörlése.Wikipédia

Számos alkalommal, főleg írásaiban arról tett tanúbizonyságot, hogy csodálja a kormány nélküli indián törzsek életmódját, az egységet, amiben élnek. wikipédia

ebből legfontosabbnak a rabszolgaság eltörlését tartom, ha mindemellet az indiánokat is békében hagyták volna élni igazán nagy formátuú emberekké válhattak volna

2021. 08. 01. 4:17

Kedves Jadzia,

"Amikor az igazságtalanságból törvény lesz, az ellenállás felelősséggé válik"

Mondta ezt állítólag Thomas Jefferson, aki az Egyesült Államok harmadik elnöke volt, ha jól tudom. És a köztudatban úgy szerepel mint "founding father" (alapító atya) ugyanakkor úgy tűnik, nem látott kivetni valót az őshonos nép kiírtásában földjeik kisajátításában kultúrájuk elpusztításában.

Kicsit hasonlít az úgynevezett Wilsoni elvekhez ami a népek önredelkezését illeti. Woodrow Wilson US elnök az I világháború  végén, fontosnak találta a népek önrendelkezési jogát. Csak érdekes módon a Magyarokat felejtették el megkérdezni. :)

2021. 08. 01. 3:39

Kedves dmolnar, 

igen nyakatekert módon értelmezed te a Magyarság történelmét. Vöröshadsereg=Szovjet hadsereg. Persze értem kommunistaként nem is teheted másként. De azért nem árt tudni: kommunizmus =globalizmus. Globalizmus=globális diktatúra. Aki ezt nem látja, az valamilyen álomvilágban ringatja magát. Jó neki. 

 

 

2021. 07. 31. 18:45

Kedved DMolnár,

tulajdonképpen abban mi az "ezotéria", ha azt mondom, jobb lenne olyan élelmiszereket megtermelni, amikkel nem mérgezzük se a természetet, se az állatokat, se magunkat? 🤔