Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

jadzia

2021. 08. 11. 11:40

köszönöma segítséget

2021. 08. 11. 11:12

Kedves Holdfény!

Vegyük sorba. Hogyhogy az ateizmusnak nincsenek művészeti irányzatai? Már hogyne lennének. Csak azt nem hívják (ma már szinte egyiket sem amúgy) esetleg "ateista" művészetnek, mint ahogy azt esetleg tennék ma vallásos témájú művészetekkel. De szerintem ma már az "ateista" művészet uralja művészeteket, mert nem kötődnek a vallásokhoz.

Az ateizmus (ami nem egyenlő a materializmussal, bár nagy az átfedés) nem vallás. Az, hogy tojok (már elnézést) az öszes vallási irányzatra, nem vallás. Amúgy a materializmus sem, hiába okoskodnak a vitatkozni vágyók. Az, hogy én a világot anyagi természetűnek tartom, ahol az anyag törvényszerűségei uralkodnak, nem hiten alapszik, hanem azon a meggondoláson, hogy valószínűleg, és az én ismereteim alapján, így kell lennie. A materializmus azért sem vallás, mert semmiféle egységes dogmarendszere nincs. Minden változik benne, ahogy új és új teóriák, tudományos eredmények születnek, míg a vallások megmerevedett rendszerek (ma sem képes például a keresztény egyházak egyike sem például a teremtéstörténetet elengedni, csak próbálják foltozgatni, ami amúgy közröhely).

Te a saját bevallásod alapján akkor mechanikus materialista vagy. Ami kissé túlhaladott álláspont, de valamikor nagyon népszerű volt (Lásd: Madách "Az ember tragédiája"). Én maradok (amíg mást nem bizonyítanak) a dialektikus materializmus és a nagy bumm talaján. 

Abban viszont igazad van, hogy soha ember még mesterségesen élőt nem tudott előállítani. Még a legalacsonyabb rendű élőlény is sokkal bonyolultabb annál, semmint hipp és hopp elő lehessen állítani. De nem is hipp és hopp történt. Évmilliárdok kellettek hozzá, hogy az első egysejtűek (sőt, azok elődei) megjelenjenek

2021. 08. 11. 10:50

Kun Béla... 1919. :0) De tényleg...

jadzia

2021. 08. 08. 19:28

Drága Holdfény dehogyis neheztelek csak írtam hogy én sem tudom az kicsoda.)

2021. 08. 07. 20:52

Jajj, meg ne neheztelj drága Jadzia!
Nem RÁD gondoltam, mikor azt írtam, valószínűleg a képmontázs készítője se tudhatja, ki ez a szócsőfigura, hanem  gondolom,  Te is csak találhattad valahol a neten szörfözgetve, és arra az illetőre gondoltam, aki összeállította.

Én is szoktam ilyen keresgélést csinálni, már csak azért is, mert jómagam nem tudok ilyesmiket betenni a világhálóra!:'(

jadzia

2021. 08. 07. 19:26

KÖszönöm Napfény de nem jövök rá így sem tán nem is magyar? tán a keleti blokk egyeik figurája?

2021. 08. 07. 17:54

Kedves Napfény!
Köszi a listát, de így sem tudtam zöldágra vergődni, ki lehet abban az ódivatú öltönyben?:(((
A mostani párom azt állítja, időrendben Rákosi előtt Nagy Ferenc kormánya volt, aki a kisgazda párt színeiben lett megválasztva 1945-ben de ő bajszosan van ábrázolva.
Találtam egy pici kis képet Nagy Ferencről, ahol bajúsz nélkül van, de én nem mernék rá megesküdni, hogy ő lenne, bát nem lehetetlen...
Magyarország kormányfőinek listája – Wikipédia

Hát szerintem tán még az sem tudja, ki lehet ott a képen, aki a képmontázst összeállította...
Nagy Ferenc a TE általad küldött listán Ő:
Nagy Ferenc (miniszterelnök) - Wikiwand

Hivatalban: 1946. febr. 4 - 1947. máj. 31.
Nagy Ferenc-kormány
(MKPFKgPMSZDPNPP)

2021. 08. 07. 15:39

Itt lehet látni Magyarország összes "vezérét":

Magyarország kormányfői

Hátha közöttük van...

 

jadzia

2021. 08. 06. 19:59

izgalams a kiléte ki kellne n yomzoni hátha valaki tudja?

2021. 08. 06. 19:56

Hát hogy "úriember" lenne, az szerintem enyhe túlzás!:DDD
Én SZÓCSŐ-nek nézném inkább!;o)
Szócső Stock fotók, Szócső Jogdíjmentes képek | Depositphotos®

jadzia

2021. 08. 06. 19:45

Nekem isa többi imerős ez egy rfégebbi úriember az öltözékéből következtettem

2021. 08. 06. 19:38

Jadzia drága, ki ez a GYÜKÉR (így hívtuk gyerekkoromban azt, aki ismeretlenül pottyant a faluba...) itt az elején?!:(
Mert sajnálom, de nekem fogalmam sincs! Lehet, hogy nem vagyok mégse olyan öreg? Ugyanis a TÖBBI kiléte nálam STIMMEL!:DDD

jadzia

2021. 08. 06. 19:16

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „A nyugat haldoklik! A nyugat haldoklik! A nyugat haldoklik! A nyugat EKUNKMAGYARORSZAGAZELSO! haldoklik! Jelentem: Magy arországon a helyzet 100éve változatlan.”

2021. 08. 06. 18:10

Az úgynevezett "áltudományok" azért nincsenek "tudományosan" bizonyítva, mert ahhoz bizony pénz kell. Sok pénz. És pénzt csak olyan dolgok kapnak sajnos, amikben megvan a későbbi piaci potenciál, tehát a tudományos bizonyítás után piacra lehet dobni és milliárdokat lehet vele keresni. Lásd gyógyszerek, oltóanyagok, permetezőszerek és a többi. Az ezeket gyártó cégek hamar találnak szponzort, ha meg tudják mutatni előre a bevizsgálandó kezelés vagy szer piaci esélyeit. Ha jók, jön a pénz. Ha nem jók, megy az egész a fiókba és nem lesz belőle semmi. Így működik ez már rég. És ha a gyógyszer témánál maradunk, gyógyulásból még senki nem lett gazdag! A gyógyszeriparnak nincs szüksége egészséges emberekre, hacsak nem oltást adnak neki, különben az a jó, ha a népesség mindig egy kicsit "beteg" és lehet őket hosszú éveken keresztül gyógyszerekkel kezelni. Az viszi a pénzt a konyhára. Az egészséges ember nem, hisz nincs szüksége a gyógyszerekre. Egy hasonló példa a női nejlonharisnya. Már régen ki lett fejlesztve az a technika, amivel olyan harisnyát lehet gyártani, ami nem megy olyan hamar tönkre. De mivel a hagyományossal sokkal több harisnyát lehet eladni, mert már úgynevezett "szemfelszedő" sincs, aki régen meg tudta menteni a harisnyát, így aztán szépen kuksol a szabadalom a fiókban..... 

2021. 08. 06. 18:08

Brrrrrrrrrr... !!!:(((
Jadzia drága!
EZEK a József Attila sorok jutottak eszembe erre a hírre:

"Forgolódnak a tőkés birodalmak,
csattog világot szaggató foguk.
Lágy Ázsiát, borzolt Afrikát falnak
s mint fészket ütik le a kis falut.
Egy nyál a tenger! Termelő zabálás, -
kis, búvó országokra rálehel
a tátott tőke sárga szája. Párás
büdösség-felhő lep bennünket el."

Sajnos, várható, hogy (mint 2002 tavaszán!) újabb pártkatonák, sejhajnyalók is jönnek még, hisz van poszt elég, JUT MAJD MINDEGYIKNEK!!!:(((

Jajj neked, KULTÚRA!!!
(Horn Gyula nem ébredhet fel, fiatalok, hogy helyére tegye a dolgokat!!!)
A plakátkép jó, de a szöveg változott:
ÉBRESZTŐŐŐŐ!
ÉBRESZTŐŐŐŐ!
Diafilm

Magyar Nemzeti Galéria

2021. 08. 06. 17:08

2021. 08. 06. 12:59-re:

Na, így mindjárt más!:)

Ezek szerint TE még sokkal több ilyen témát tanulmányoztál, mint én. Igaz, én sem vagyok otthon a kvantumtémában, de úgy gondolom, az ember feje nem káptalan, s nem érdekelheti minden...
Valószínűleg a férjem halála (2004) inspirált az asztrológia tanulmányozására, már csak azért is, mert ő HÜLYESÉGNEK tartotta!:DDD
Na, gondoltam, most megnézhetem, mifene is ez, anélkül, hogy valaki cikizne miatta...
Igazad, van, nem Te hoztad fel sosem...
Az is igaz, amit írtál, SENKI sem bizonyított semmit e támában, pedig vannak nagy nevek hazánkban is a képviselői között.
Én mindenesetre nem hiszek benne bigottul, de sok érdekes dolgot tudtam meg általa, mint írtam előzőleg.
Elárulhatom, hogy pl. az elhunyt férjem valóságos mintapéldája volt a KOS csillagjegy sajátosságainak, hozta rendesen a jellemzőit: Valóban gyakran ment fejjel a falnak, és tüzes is volt rendesen!;o)

Jómagam meg az ÖSSZES vallást utasítom el, hiába írta PlayA (meg Strázsa is!), hogy az ateizmus is vallás, én nem tartom annak.
A vallások lényeges jellemzői szerintem a hozzájuk kapcsolódó MŰVÉSZI alkotások. Hol van ilyen az ateista irányzatnak?!...

Tehát:
Én ateista és materialista vagyok.
Nem hiszek semmiféle teremtő istenben, mint személyben, de hiszek valamiféle természeti erőben, valamilyen törvényszerűségben, ami ezt az egész nagy anyagi katyvaszt valamikor "berúgta", azaz megadta a mozgásához az indító löketet.
Mert enélkül a kezdő indítás nélkül szerintem a MOZGÁS, mint olyan, elképzelhetetlen.
Az ÉLŐ ANYAG az MOZOG! Ez a jellegzetessége, a MOZGÁS! És ilyen MOZGÓ matériát az ember - jelenlegi tudásunk szerint - alkotni NEM képes.
Vagy TE tudsz BIZONYÍTOTTAN ilyen ember által alkotott mozgó matériáról?

2021. 08. 06. 13:00

Nem mindegy, kinek hívják? Csak hűséges talpnyaló lehet... Csahol és kap érte csontot... Ennyi...

2021. 08. 06. 12:59

Bocsika... nem azt mondtam, hogy nem foglalkoztam a témával... Foglalkoztam, mint a buddhizmussal, vagy az iszlámmal, vagy éppen a kereszténységgel..  (Sőt, elárulom, foglalkoztam a jetivel, mint rejtéllyel, és még egy sor dologgal, de példának okáért nem foglalkoztam kvantummechanikával és a gőzmozdonyokkal sem). Nem hiszek benne, mint ahogy más, ködös, túlvilági megérzéses dologban sem. Mert sehol, ezt pontosan úgy értsd ahogy leírom, tehát sehol egyetlen egy tudományos közlöny, folyóirat nem hozott le semmilyen bizonyító adatot a létezésére. Tovább megyek. Sehol egyetlen egy (most mit írjak, hogy meg ne sértsek senkit?) "ezoterista" soha nem merte alávetni sem magát, sem a tanait, hitelt érdemlő vizsgálatnak és soha az életben nem volt hajlandó felfedni a "bizonyítékokat". 

Én tudom, mert tanulmányoztam a kérdéskört. Semmi az égvilágon, mint az 50% megvalósulási lehetőség statisztikailag kimutatható eredménye. 

No és még egy... Én soha nem hozom elő ezeket a témákat, mert tudom, érzékenyen érint benneteket.. 

2021. 08. 05. 20:05

🤦🏻‍♀️