Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2022. 10. 29. 11:31

Kedves Holdfény!

Hadd válaszoljak eme kérdésedre:

De nem értem, a németek MIÉRT nincsenek döntési helyzetben?! 
Nekem nem egyértelmű, hisz tudtommal jelenleg ők a leggazdagabbak, és a legnagyobb befizetők az Európai Unióban.

Hát éppen az Európai Unió miatt! Hiszen nem függetlenek, ráadásul ugyebár az Unió èlèn jelenleg az nèmet Ursula von der Leyen csücsül, plusz a németek a "kollektív bűn" miatt már évtizedek óta csak Európa fejőtehenei, akik csak akkor jók ha bőségesen fizetnek, különben pedig kussolni kell nekik, mert ha netalán mernek valami ellen felszólalni akkor rögtön jön a "már megint kezdik a németek a náciskodást" vád. Ez van! 

2022. 10. 29. 1:02

Jól esik kedves Strázsa, hogy örülsz a visszajövetelemnek, szívesen maradtam volna még, mert nagyon jól éreztem magam a huginál. Neki sok rokona lakik ott a közelben, nem volt nap, hogy ne jött volna hozzá valamelyik gyereke, és már az unokák is felnőttek, s mégis jöttek, ezt én már csak azért is élveztem, mert láttam, az én kedves nagymama érzületű hugicám nincs egyedül a sógor elhunyta után sem.

Én egyedül voltam 9 évig özvegyen, de volt a zeneiskolában, amelynek igazgatója voltam egy rendkívül kitűnő összetartó tanári karom, akik rengeteget segítettek nekem fizikálisan és lelkileg is. No és ott volt a közel 300 növendék, akikben örömömet leltem, hisz az országban minden jelentős zenei versenyen, fesztiválon részt vettek, és hozták mindenhonnan a díjakat úgy szóló hangszerben, mint kamarazenében, no meg zenekari fesztiválokon külföldről is.
Nem voltam oda csak négy napig, nem akartam az otthonomtól sokáig távol maradni, a mai világban nem árt az óvatosság, és itt van ez a macska is, amely nagyon kötődik hozzám.
Pl. nem hajlandó enni, csak ha itt vagyok vele a konyhában.

Nos, írásodat olvasva ez nekem kissé NAGY falatnak bizonyult, először utána kellett néznem, mi is az a RAND Corporation, és bizony eltátottam a szám, mert nem tudtam róluk semmit!
Elhoztam a linket, hátha vannak hozzám hasonló tájékozatlan egyének az itt olvasók, beírók között:
https://hu.frwiki.wiki/wiki/RAND_Corporation

Hát nem mondom, jó kis olvasmány!
És mikor a nevekről volt szó, szinte biztos voltam benne, találok köztük magyart:
Neumann János matematikust.

A kutatási területekről engem az ÖREGEDÉS témakör érdekel a legjobban, már a koromnál fogva is, s ezen belül https://hu.frwiki.wiki/wiki/Physiologie#Syst%C3%A8me_moteur,_locomotions_diverses
Idegrendszer;

Motoros rendszer, különféle mozdulatok

  • Reflex (motoros reakció)
  • Testtartási tevékenységek
  • Önkéntes mozgás
  • Izmos
  • Csontváz

    Az egyensúly bizonytalansága miatt a testtartási tevékenységek az, ami az időseket legjobban sújtja, lásd: kerekesszéket használók!
    Na ez az, amit én szeretnék elkerülni!:(

    De sajnos úgy látom, hogy jelenleg a RAND Corporationt jobban foglalkoztatja az energia helyzet, amit terrorizmussal szeretnének leanullázni a világban, a német gazdaságot meggyengítendő!:(((
    De nem értem, a németek MIÉRT nincsenek döntési helyzetben?! 
    Nekem nem egyértelmű, hisz tudtommal jelenleg ők a leggazdagabbak, és a legnagyobb befizetők az Európai Unióban. Nem csoda, hogy hozzájuk özönlik a sok délről jövő betelepedni kívánó migráns!:P

    Én már rég arra tippeltem, a következő világháború az energia birtoklásáért fog folyni, illetve már folyik is, pedig szerintem az energia KORLÁTLAN mennyiségben áll az emberiség rendelkezésére, CSAK rá kellene találni, hol van, illetve mi a forrása. De a szénhidrogén lobbinak ez bizony nem érdeke!... Még elszegényednének a sivatagok urai, az olajsejkek!:DDD
    Mindjárt sírva fakadok! Ne gyűjtsünk nekik?!;o)

    No meg az sem kizárt, hogy arra fognak vetemedni a terrorizmusra hajlamos hatalmak, hogy kilövik egymás összes műholdját, és akkor befellegzett, itt a IV. világháború!:(((
    Nesze neked MODERN TECHNOLÓGIA!:(((
    Igaza lesz Einsteinnek, hogy a következő háborút ismét BUNKÓVAL fogják vívni, mint az ősemberek!
    10 hihetetlen űrfegyver, amiről sosem gondoltad volna, hogy már kitalálták  - Portfolio.hu
    Hihetetlen űrfegyver, amiről nem gondoltad volna, hogy kitalálták!:(((

2022. 10. 28. 23:52

Történt rá kísérlet Jadzia, de nem jött össze sajnos!:(

2022. 10. 28. 17:19

Bocs, a dátum lemaradt: 2022. 10. 20. 11:40

2022. 10. 28. 17:02


Kedves Dmolnár!
Igaz, eme fenti dátummal írt hozzászólásod nem nekem szól, de én mégis írnék rá néhány sor véleményt, ha megengeded...
Nos, ilyen "szkeptikus" ember volt ezen a fórumon az a bizonyos "Ernő bácsi", aki sajnos már rég nincs köztünk, de bizonyára sokan emlékeznek rá, s arra is, hogy Hemingway neve nyomán vette fel a nicknevét, és hogy bizony Ő volt ilyen szkeptikus, mint Te, s engem is erre sarkalt privát levélben, amit meg is teszek, KÉTELKEDEM én is, de sajnos, "Nem engedek a 48-ból" jó magyar módra, aztán se vége, se hossza a vitáknak a párommal, mert Őt is ilyen fából faragták!
Olvastam valahol, hogy ha két BIKA csillagjegyű összekerül, azok állandó vitában állnak egymással - TUDOM, HOGY TE NEM HISZEL AZ ASZROLÓGIÁBAN!:DDD -, így ezt is vitatod, de TÉNY!... érted? TÉNY!!! - hogy mi a páromal rengeteget vitázunk, piszlicsáré szaron összekapunk, s mindőnk a VÉDI A MAGA IGAZÁT, és a másikét KÉTSÉGBE vonja... A vége - mint írtam, nincs a vitáinknak, csak abbahagyás... Sértődés, "mosolyszünet" jó darabig...!:(((

A témáról, amiről folyik a vitád Napfénnyel; melyik ország fejlettebb a többinél?
Nos van abban igazság, amiről írsz, hogy az átlagéletkor... Ezt én annyiból vitatom, hogy ez bizony nemcsak az anyagi és a menálhigiénia függvénye, hanem a GENETIKA is, mert tapasztalatom szerint ott vannak magas életkorú emberek, ahol a felmenők közt is sok van. (Apám 86, anym 65 évesn hunyt el, Mi gyerekeik meg mind élünk, s 80 fölött vagyunk. Na, KITŐL örököltük, heeee?!:DDD
És ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jók az anyagi helyzetük, sőt! Tén az, hogy egészen egyszerű - szegény! - emberek közt is van magas életkor, sőt, állítják a tudósok, a hegyekben fönn élő - városi szemszögből nézve szegény! - emberek közt százalékban TÖBB a magas életkort megérő emberek száma. Tehát a NYUGODTABB életforma is befolyásolhatja az életkort. Az ország meg fejletlen...hehe.

Műszaki fejlettségről:
Szerintem ez igenis FONTOS! Mert az emberi életkörülményeket sokban javítják a gépek.
Legfeljebb az okoz problémát, hogy képesek a gépek a legrosszabb pillanatban elromolni! (Murphy-törvénye!:DDD)
Továbbá:
ÉPPEN EZ lehet értékmérője az egyes nagyhatalmak között, ki a "vezérürü", illetve a "világ csendőre" szerep kié?! EZ AZ, ami nem mindegy, nagyon nem!!! Ahol a JOBBAN lövő "Katyusa", OTT a hatalom!:P
Én így gondolom...
The Langoliers (TV Series 1995-1995) - Cast & Crew — The Movie Database  (TMDB)
Stephen King is hasonlóképp gondolja!:(((
Láttam a filmet, rettenetes jövőkép!!!
El nem tudom képzelni, műszakilag EZ hogyan valósítható meg?!:(((
Bár én őt az írásai alapján bomlott agynak tartom.:P
Pl. AZ, Cujo, Christine... Egyedül a Halálsoron-t tartom REÁLIS írásnak, ez nem fantzia, sajnos, történhet ilyesmi.

2022. 10. 28. 14:49
2022. 10. 20. 11:41

Kedves Holdfény!

Ennek egy igazán jó oka lehet. Érzi benned a szeretetet, vagy jóságot. (No meg nem tapasztalta még az ellenkezőjét)

Kedves Dmolnár!

Elnézést, hogy így "visszamentem az időben", de úgy érzem, ERRE a bejegyzésedre mindenképpen KELL reagálnom!
Nagyon jól esett ez a véleményed, mert tudom jól én is, a kicsi gyerek még ŐSZINTE (József Attila: Mama - "Én még őszinte ember voltam"...), és főleg kiváló ÖSZTÖNÖS megérzései vannak, kihez lehet bizalmas, kivel tartózkodó, sőt, kivel NEM szimpatizál - bömbölve elutasítva magától az illetőt.
Bár én a pici, csecsemő korú gyerkőcökkel sosem tudtam kapcsolatot teremteni (azokkal meg a hugicám tud, mint IGAZI nagymama), csak a 3 éves kortól felfelé lévőkkel, akiknek már kinyílt az értelme az ösztöne MELLÉ (! ha érted, mire gondolok itt), ezért is tartottam réges régen zeneóvodai foglalkozásokat is.
Együtt játszottam velük, és gyakran leguggoltam hozzájuk, hogy NE lássanak nagyobbnak, hanem közülük valónak.

A rokon kisfiút illetőleg elolvadtam attól a bizalomtól, ahogy a kis kezecskéivel nyújtotta felém a régi megörökölt mecsbokszokat, és kapcsolgatta őket egymásba, s én úgy éreztem, ezt a tevékenységet CSAKIS NEKEM szánta!
Egyenrangú játszótársnak tekintve engem!:)))
Persze az eufóriámból feléje nem mutattam semmit, CSAK természetesen és barátságosan bántam vele.
Egyébként nagyon szeretem a kis puttó arcoskás gyerkőcöket:
Éder Gyula (1875-1945): Zenélő puttók
Éder Gyula (1875-1945): Zenélő puttók


2022. 10. 27. 20:58

Először is kedves Holdfény, Isten hozott vissza, és próbáld visszanyerni az egyensúlyod mi hamarabb. Mai világunk sincs egyensúlyban sajnos, talán pont ennek tünetei jelentkeznek személyedben is.

Az információ amit próbálok megosztani ezzel a szűk kis közösséggel mondhatnám kis szemnyitogató egész Európát illetően, elsősorban Németországot. 
ki szivárgott egy RAND corporation által készült még nem sokkal az Orosz Ukrán háború kitörése előtt (belső használatra szánt) tanulmány amelyben azt vázolják fel, hogyan kell meggyengíteni első sorban a német gazdaságot, ami aztán elvezethet teljes gazdasági összeomláshoz egész Európát beleértve. Ehhez pedig az szükséges hogy elvágják az olcsó orosz energiától. Még azt is kihangsúlyozta, hogy Németország nincs önálló döntési helyzetben. Azt nem részletezte hogy miért? De gondolom a tanulmány megrendelőinek ez egyértelmű.

El lehet egy kicsit gondolkodni a szövetségi rendszeren amibe Európát bele kényszerítették. No meg a demokrácián is legalább is annak jelenlegi formáján.

jadzia

2022. 10. 22. 19:12

amit írtam már egy másik neurológus kellne aki komolyan megvizsgál!!

2022. 10. 22. 0:32

Hát nem is tudom!... Jónak jól jönne, de attól tartok, ez volt az UTOLSÓ, mert egyre nehezebb a járásom az egyensúlyvesztések miatt, főleg éjjel szörnyű!:(((2022. 10. 22. 0:29

Biztos így akarnak bennünket arra szorítani, hogy jobban figyeljünk arra, mit írunk be! ;o)

jadzia

2022. 10. 21. 20:13
Üzenetem azoknak, akik sosem éltek át háborút, ám a fotel melegéből mégis jól tudják, hogy kinek van igaza, kit és mit kell bombázni, rakétával megsemmisíteni, lelőni, megölni, elfoglalni és felrobbantani…
Szóval: addig örüljetek, amíg nem tudjátok meg, hogy miről is írtok pontosan!
Barátsággal: Tvrtko
SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT!
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
jadzia

2022. 10. 20. 19:53

Végre Drága Holdfény  kicsit kiruccantál  ez e kellett már rég óta többször is meg kellene ismételni i

2022. 10. 20. 11:41

Kedves Holdfény!

Ennek egy igazán jó oka lehet. Érzi benned a szeretetet, vagy jóságot. (No meg nem tapasztalta még az ellenkezőjét)

2022. 10. 20. 11:40

Kedves Napfény!

Minden bizonnyal bosszant, hogy nem nagyon hajlok "bemondásra" változtatni a véleményemen. Igazad van, bár korántsem azért, mert olyan nagyon biztos vagyok abban, hogy én bármit is jobban tudok, mint bárki más. Pont fordítva, állandóan kételkedem, és keresem azokat a tényeket, amelyek alátámasztják, vagy éppenséggel cáfolják, vagy módosítják a nézeteimet. Tényeket, mondom én. 

Ami a fejlettséget illeti, mármint egy országét, nos arra igazán nincs egyetlen és jó módszer. Az én fejemben ez úgy állt össze, hogy az az ország a legfejlettebb, ahol a halandóság a legkisebb és a születéskor várható élettartam a legnagyobb. Ott valamit nagyon jól tudnak. További paraméter az egyéni szabadságjogok léte, és a létbiztonság, beleértve az oktatást és az egészségügyet. A műszaki fejlettség nem annyira lényeges.  Fontos ugyan, de nem azért élünk... Persze ez csak az én nézőpontom és lehet, másnak más a fontos, de ahogy elnézem a környező világot, nekem ez jött ki...

2022. 10. 20. 0:08

Sziasztok, megjöttem!
Köszönöm kedves Jadzia a biztatást, látod, már itt is vagyok!:)
A hugicámnál töltöttem pár napot egy főváros közelében lévő városban, aki tavaly karácsonytól él egyedül, de nem magányosan, mert körülötte laknak a felnőtt gyerekei, meg a kis unokái, sőt, már dédunoka is van, az a kisfiú a legédesebb, és olyan közvetlen, hogy csak lestem, úgy jött oda hozzám, mintha engem is régóta ismerne.


2022. 10. 19. 13:48

Egy ideje nem enged ez a portál utólag javítani a szövegen és ha nem figyelek oda, marad egy híva benne. Szóval az utolsó mondatban azt akartam írni, hogy dobàlhatok! Nem dobàlhatod. 

2022. 10. 19. 13:46

Tudod, DMolnár, soraidat olvasva egy kérdés fogalmazódott meg bennem: Mi a "fejlettség" mèrőegysége? Pontosan mi mutatja azt, hogy egy ország, társadalom, állam, fejlett avagy sem? 🤔 Őszintén szólva erre a kérdésre én így spontán nem tudok választ adni. Sokféle mércéje lehet ennek, de nem vagyok benne biztos, hogy bármi is valóban eleget tenne a hozzá fűzött elvárásokhoz. Ez az egyik dolog. A másik dolog, amire gondoltam az az, hogy Neked mindenről megvan a sziklaszilàrd véleményed, amitől egy millimétert sem vagy hajlandó eltérni, meggyőzni semmiről sem lehet, úgyhogy tulajdonképpen nem is érdemes bármiről bármit is írni, mert ezzel az erővel dobálhatod borsó szemeket a falra, az effektus kb. ugyanaz. 

2022. 10. 19. 12:02

Nemcsak totális felügyelet, hanem totálisan elhanyagolt munkavállalói réteg (a földművesekről most nem beszélek, azok még jobban elhanyagoltak). Nincs szabott szabadidő és munkaidő, nincs szervezkedési jog (szakszervezet), nincs minimálbér, nincsenek szociális juttatások. Gyakori a kikényszerített munka (egész egyszerűen nem engedik haza), vagy a gyermekmunka... 

Nem, nem fejlettebbek, van ahol úgy néz ki, de az se az.. 

2022. 10. 18. 15:14

A Huawei csupán egy példa a sokból, és különben nem csupán mobiltelefonokat gyártanak, sőt! Na mindegy, igen, az a fejlettség ami ott van az bizonyos tekintetben egyáltalán nem kívánatos. Totális felügyelet.