Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

jadzia

2023. 02. 14. 18:47

Bizony Jeszenszky egy konzervatív hiteles őszinte ember aki nem bánt senkit aki nem neki a d igazat

2023. 02. 14. 16:50

Számomra most duplán szívszorító látvány a Széchenyi Lánchíd hídfőjének II. világháborús romos képe, mivel a napokban olvastam egy Széchenyi életéről szóló könyvben a keletkezéséről, az alapkő ünnepélyes letételéről, az angol mérnökkkel és munkásokkal végeztetett erőfeszítéssel teli építkezésről, erre egy őrült náci miatt a fennséges jeges Dunába robbantásának látványa most ugyancsak sokkolt!:(((
És még kérdezik az újnácik, MIÉRT neheztelünk rájuk?!
Hát nekik semmi se szent?!:(((

Így néztek ki a budapesti hidak a második világháború után: szomorú fotók a  történelemből - Terasz | Femina


Felrobbantották a Margit hidat – baleset volt? | 24.hu

Felrobbantották a Margit hidat
Villamos, autók, gyalogosok is tartózkodtak a hídon, amikor a németek a levegőbe repítették 1944. november 4-én. Százak haltak meg.Fotók: Dunába szakadt a budapesti híd - Terasz | Femina
Szabadság híd

Az Újpesti vasúti híd
Az Újpesti  vasúti híd

Hídroncsok a Dunában: a világháború pusztításának nyomai máig a víz alatt  rejtőznek | PestBuda

A hídroncsok máig a víz alatt rejtőznek...
"Memento mori"...(Emlékezz a halálra!)

2023. 02. 14. 10:22

Jeszenszky Gézának még volt (van) fogalma a világról, a fiának már csak a hűségről... 

jadzia

2023. 02. 13. 8:48

Illyés Gyula: Buda, 1945. január
(részlet)
Hajlongva jönnek hegyi házamig
a katonák,
van ki letérdel, négykézláb kuszik
a havon át.
Lent ködlő, ősz tengerré válva fől
Pest, a világ,
mögülem bomba és akna fütyöl:
a Hármas-hegy húsz ágyuja kiált.
Front közt vagyunk. Lépek föl és alá
a balkonon.
Bizton vagyok. Körültem a halál
az oltalom.
Bujdostam s íme várrá vált a házam,
mióta rom.
Kopók, gondolom, most gyertek utánam,
mióta golyó kopog kapumon.
Budapest 1945. február 13-án szabadult fel a német megszállás alól, ekkor ért véget a településen a második világháború.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, szabadtéri és emlékműwikipédia

jadzia

2023. 02. 12. 17:42
"28 évvel ezelőtt meghalt egy orvos, aki úgy döntött, hogy nem szabadalmaztatja az oltóanyagot, hogy az összes gyógyszergyártó cég elő tudja állítani és felajánlja a világ minden gyermekének.
Albert Bruce Sabin 1906-ban született Białystokban.
Egy zsido orvos és virológus, akiről ismert, hogy felfedezte a gyermekbénulás elleni oltást, felhagyott a szabadalmi pénzzel, lehetővé téve, hogy mindenki számára elterjedjen, a szegényekre kiterjedően is.
1959 és 1961 között több millió gyermeket oltottak be a keleti országokban, Ázsiában és Európában: a gyermekbénulás elleni oltás leállította a járványt.
Ő mondta:
" Sokan ragaszkodtak az oltás szabadalmaztatásához, de én nem akartam. Az én ajándékom a világ minden gyermekének ”.
És ez az ő akarata volt.""
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Albert Bruce Sabin
jadzia

2023. 02. 11. 18:54

4444

jadzia

2023. 02. 11. 18:54

Több száz rendőr választotta el az antifasisztákat és a szélsőjobboldaliakat a Becsület napján

február 11., 19:19
 
 
 

Február 11. fontos dátum a hungarista mozgalmak életében: a radikális jobboldal - amit Magyarországon korábban elsősorban a Magyar Nemzeti Arcvonal testesített meg, újabban a Légió Hungária és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom képvisel - 1997 óta minden évben ezen a napon emlékezik meg a német és magyar csapatok 1945-ös kitörési kísérletének évfordulójáról.

A Kitörés emléktúrán rendszerint több százan vesznek részt, és ez alkalomból rendszeresen Budapestre érkeznek nemzetközi szélsőjobboldali szervezetek, elsősorban a Blood and Honour tagjai is. (Ungváry Krisztián tavaly elmesélte, miért visszás a kitörésre emlékezni.)

 

A szélsőjobb által a Budai Vár területére meghirdetett eseményeket a rendőrség idén napokkal korábban betiltotta; indoklásukban az állt, hogy „a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet”.

A tiltás ellenére a légiósok tervei közt szerepelt, hogy a Kapisztrán téren tartanak megemlékezést és gyújtanak gyertyákat, legalábbis ez terjedt el a legfontosabb fórumaikon. Számítani lehetett arra, hogy lesznek megmozdulások, annál is inkább, mert ezzel párhuzamosan antifasiszták is demonstrációt jelentettek be a Várban.

A szokásosnál is nagyobb feszültségre lehetett számítani, miután a Metropol megírta: pénteken símaszkos ismeretlenek megvertek valakit Gazdagréten, és az esetről videók is terjedni kezdtek az interneten. A szélsőjobboldali nyilvánosságban már tényként írtak arról, hogy német antifasiszták támadták meg egy bajtársuka

Szombaton kora délután nagyjából 120-150 antifasiszta gyűlt össze a Bécsi kapu téren, köztük sok volt a német, a szervezők végig németül is instruálták a tüntetőket.

 

A radikálisok, akik közt voltak betyárseregesek is, a kapu túloldalán gyülekeztek, valamivel kisebb létszámban; a rendőrség pedig a Széna tértől egészen a Kapisztrán térig biztosította a helyszínt, több száz fővel.

Kisebb összetűzésekre sor került rendőrök és szélsőjobboldaliak között, de a tüntetők nem érintkeztek egymással, fél 2-től 3-ig csak szópárbaj zajlott, főleg a kapu tetején gyülekező antifasiszták voltak hangosak.

A hungaristákat idővel a rendőrök felszólították, hogy távozzanak.

v444

jadzia

2023. 02. 11. 18:43

Bencsik András nem érti, hol van itt az orosz agresszió

POLITIKA
január 19., 17:12
comments86
 
 
 

A Demokrata lovagkereszttel kitüntetett főszerkesztője elé került Olaf Scholz Foreign Affairsben megjelent cikke, amiben a német kancellár arról írt, hogy meg kell állítani Oroszország revansista imperializmusát, ezért a kormánya első döntéseként közel 100 milliárdos alapot hozott létre a német hadsereg fejlesztésére. Scholz azt is megjegyezte: „A németek az ukránok oldalán állnak, miközben megvédik az országukat az orosz agresszióval szemben.”

A megjegyzés miatt Bencsik András, aki inkább az Egyesült Államoknak üzenne hadat, felháborodott vezércikkben kérte számon, hogy miért vádolják ilyesmivel az oroszokat: „Orosz agresszió? A gázszerződéseket a németek mondták fel. Az oroszok tulajdonában álló északi tengeri gázvezetéket, mint tudjuk, az »izlandi bálnavadászok« robbantották fel...

A szankciókat az unió vezette be. Hol van itt az orosz agresszió?”

A cikk további részében Bencsik az orosz elvárásoknak megfelelően csak „különleges katonai műveletnek” nevezi az Ukrajna elleni inváziót.

 

A korábbi megnyilvánulásaiból ugyanakkor feltételezhetjük, hogy a kormánypárti hetilap főszerkesztője tavaly február óta már értesült az ukrajnai eseményekről, de nem volt biztos abban, hogy pontosan ki támadott meg kit. 2022. február 24-e előtt abban bízott, elkerülhető a konfliktus, az Orbán–Putyin találkozó után úgy érezte, közel volt a háború, de Orbán bátorságának hála, az ő közbenjárására megúsztuk.

 
 
444.hu
share
jadzia

2023. 02. 10. 18:44

egyetértek Napfény sajnos

2023. 02. 10. 13:31

Na, ez a világ szinte összes országára érvényes, mert sajnos mindenhol van! Sőt. A világ sz@rul teljesít, ugyanis bizonyított tény, hogy igenis van elegendő élelmiszer és pénz is ahhoz, hogy a földkerekségen mindenki (!) jóllakjon. Senkinek nem szabadna éheznie. Csak éppenséggel rosszul van elosztva az az elegendő. Van, ahol túl sok van és tömegesen kidobják. Máshol pedig éppen ezért túl kevés. Szégyen gyalázat! 

jadzia

2023. 02. 09. 18:36

Nem érhető el leírás a fényképhez.

2023. 02. 06. 16:57

Rendben, Micimackó! 😊 
Majd mi tartjuk a frontot!
Detský záves MACKO PÚ 180x160 cm | e-shop Maxmax.sk

2023. 02. 06. 16:44

Hát... az igazság az, hogy belebuknék, ha fel kéne sorolnom a fővárosi hidakat!
Csak azt tudom, most azon megy a vita, mehetnek-e személyautók a Széchenyi lánchídon, vagy sem?!
Én most tartok a Surányi Miklós: EGYEDÜL VAGYUNK c. Széchenyi Istvánról, a legnagyobb magyarról szóló könyv III. kötetében, épp a Lánchíd alapkő letételénél. Elképpesztő, mennyire mellőzték szegényt, az ünnepségre a potentátok közé meg se hívták!
Most éppen a Tisza szabályozását tűzte ki célul.
Mi lenne a MAI potentátjainkkal, ha annyit fáradoznának az országunk jövője érdekében, mint Széchenyi tette?!
Különösen megragadott egy mondat:
"... lassanként eljutunk oda, hogy a nemzet legszentebb dolgaival csak csirkefogók és desperadók foglalkoznak, s a tisztességes tehetséges és a művelt ember sorsát becstelenek vagy szemenszedett tökfikók tartják a kezükben." (Széchenyi István 1845.)
A MAGYAROK TUDÁSA: HIDAK MAGYARORSZÁGON

2023. 02. 06. 10:42

Jut eszembe, most pár napig (péntekig) nem leszek... Dógom van...

2023. 02. 06. 10:41

A sörték sörtéből (azaz disznószőrből) voltak... A fogtisztító pálcikától meg miért lenne hányingered? Nem a torkodon kell lenyomni... (mondjuk a fogkeféből kihulló szálakat én is utáltam)

2023. 02. 06. 10:39

Annak is van biztosan létjogosultsága a távoli jövőben...  Vagy nem... Tudod lassan az M0-ás körgyűrűt is kinövi a város, pedig azt hitte volna az ember, hogy dehogy...  Hogy azután egy hídnak mi lesz húsz-harminc év múlva a szerepe, azt én nem tudom, legfeljebb valami város tervező, ha van egyáltalán...

2023. 02. 05. 18:04

Hát érdekes, hogy még manapság is használják!
Bár ha belegondolok, még én is gyerekkoromban olyan fogkefével mostam fogat, aminek fából volt a nyele, és vékony, nem tudom miből lévők voltak a fogat súroló sörték, csak arra, hogy időnként egész csomóban kijöttek a lukból, és akkor köpködhettük ki a szánkból azt a vacakot! Fúj, de undorító volt, gyakran kaptunk hányingert tőle! 😒 😕 😲 

Hogy mikor jött nálunk a szociban be a műanyag fogkefe, fogalmam sincs!

Ezekben a linkekben olvashatunk a fogtisztítás történetéről:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fogkefe

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fogaszat/a-fogapolas-tortenete-az-arakfa-ragcsalasatol-az-okosfogkefeig/ktlvcvf

Hogy miket nem találok!!! 😁 😑 😟

2023. 02. 05. 9:12

Ilyen rágópálcát még a mai napig is használnak például Afrika országaiban. Anno Szenegálban saját szememmel láthattam, ahogyan az ott èlő emberek rágcsáltàk és lehetett kapni is a piacokon, ahol voltam. Nem mindegy, milyen fa, egy bizonyos fajta fa ágait használják erre, mert ennek a fànak olyan hatóanyagai vannak, amik tisztító és egyben ápoló, gondolom vmilyen szinten fertőtlenítő hatással is bírnak. 

2023. 02. 04. 22:07

Nézd meg ezt a videót, hogy okosabb legyél, de kérlek, némelyik információtól nehogy undort kapj, bár minden okod meglenne rá!
https://www.youtube.com/watch?v=CM4hxP-paFU
7 hihetetlen rejtély az ókorból

Pl.: Az első fogkefe, azaz "rágópálca" i.e. 3 000-ben jelent meg. A ma is ismert fogkefe csak 1938-ban jött létre.

Index - Tech-Tudomány - Rágópálca és szódabikarbóna a szép fehér fogakért
Rágópálca 

De hogy mi volt az ókorban a szájvíz, azon meg fogsz lepődni, nem kicsit, NAGYON! 😤 😳