Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2022. 05. 06. 21:18

Kedves Holdfény, nagy mennyiségben és ugyan olyan minőségben előállítani csak géppel gyártott alkatrészeket lehet, vagy olyan ízetlen, szagtalan de nagyon szép terményeket melyek valamilyen nem természetes módon vannak elő állítva.

Az pedig hülyeség hogy a multik azért nem tudnak árulni kis termelők vagy házi terméket, mert nem tudnak kamion számra szállítani. Ez csak szándék kérdése mert egy multi üzletben simán el lehetne különíteni egy kis részt, helyi szezonális termékek számára. Kizárólag szándék és hozzáállás kérdése.

2022. 05. 06. 19:48

Kedves dmolnar, nem én beszélek zagyvaságot, hanem te beszélsz mellé. Továbbá nem én akarok bárkire bármit ráerőltetni, hanem teszik ezt azok, akiknek hatalmuk is van hozzá ès akiknek a világuralmi szándékával te egyet értessz. 

Semmit nem cáfoltál meg érvekkel, ugyanis a papagáj módjára hajtogatott globális média által közvetített üzenet nem érv. A globális médiáról pedig tudni kell hogy nem más mint egy propaganda gépezet EGY érdekcsoport által működtetve. Ennek az érdekcsoportnak pedig van egy globális célja, ami nem más mint a talmudista felsőbbrendűségi rögeszmén alapuló világuralmi rendszer megvalósítása ahol mindenki és minden ország ennek alárendeltje. Ez egyébként nem is titok, bár nem ilyen formában tálalják hanem kissé emészthetőbb formában legalább is ők úgy gondolják.

Mielőtt az elcsépelt összeesküvés elméletet hangoztatnád mint nevetséges képzelődmény ezért ne engem okolj. Claus Shwab (aki nem akárki szárnyai alól került ki nem egy mai ország vezető a young leaders nevet viselő kiképző programjából) Great reset című könyvében többek között azt írja "you will own nothing and you will be happy" vagyis semmid nem lesz és boldog leszel. Persze azt már elfelejtette hozzá tenni ha már nekünk semmink nem lesz akkor kié lesz minden? 

Te kedves dmolnar melyik oldalhoz tartozol? A média mátrix által félrevezetettek, vagy a globális diktatúra szekértolói társulathoz?

2022. 05. 05. 12:06

Kedves Strázsa! 

Vegyük sorba...

Mit nem tudsz a Covid 19 vírusrül és annak változatairól? Keress rá az interneten. Megtalálod az összeset, még a teljesen tudománytalan (mert az) konteóktól (magyarul álhírekről és rémhír terjesztéstől). Hogy te abban hiszel, hogy ami megjelenik bárhol hivatalos formában, az mind összeesküvés, ellenben, ha valamelyik agyhalott bedob egy rémálmot, az valóság, nos, ez a te dolgod. Élj vele boldogan...

Oroszország nem kezdett háborút? No ne. Hát a Krim félsziget annektálása? Az mi a szösz? Meg a mostani háború? És ugyebár az egész 2014 (!)-ben kezdődött. De tulajdonképpen mindegy is. Az USA eddig belebukott az összes agressziójába, Vietnamtól Afganisztánig... Oroszország is bele fog bukni, hogy azután személyesen Putyin ebből hogy akar kimászni, az egy más kérdés, de remélem, nem a háború kiterjesztésével (habár mára már biztos lehet benne, hogy a "hű emberei" csúnyán átverték..)

Multikulti - Hogy telepszik rá? Nem igazán értem, mert a szélsőjobbos hírportálokon kívül és máshol ilyesmit nem olvastam (ezeket is csak azért, hogy lássam, hol szede össze ezt a sok zagyvaságot). Svédország, köszöni szépen, jól megvan, jobban, mint mi, akik állítólag nem engedjük a "multikultit" (nem a fenét, azt szürcsögi minden állampolgár, teljesen önként). A hozzád hasonló emberek a multikultúrális (mert ezt jelenti és azt, hogy a különböző kultúrák, légyen az korosztálybeli, vagy nemzetiségi, esetleg vallási, békében élnek egymással) szót azonosítják azzal, amit a fajelméleti elmebajok és a rasszizmus alkotott meg. Mert Józsi bácsi fél a migráncsoktól akik majd jól megerőszakolják az ötvenéves feleségét és elveszik a közmunkáját. Igaz, élőben migránst, de még szomszéd falubelit se igen látott... Ellenben rohadtul nem fél (mert eszébe se jut) az arab körzeti orvostól... És hogy őszinte legyek, rohadtul nem érdekel, hogy otthon ki milyen istenségben hisz. Kinek mi tetszik. Csak ne akarja kötelezővé tenni... (mint te a magad nézeteit)

2022. 05. 04. 18:50

Kedves Holdfény és dmolnar,

sok minden elhangzott, viszont a tények nagyon makacs dolgok és minél tovább nem vagyunk KÉPESEK vagy HAJLANDÓK tudomást venni róluk annál nagyobb árat fogunk fizetni mindannyian, függetlenül attól hogy valaki liberális vagy éppen konzervatív nézeteket vall.

Az hogy milyen valós veszély fenyegeti a mai EMBERT, puszta létének fennmaradását, vagy ami talán még fontosabb és kívánatosabb lenne szellemi és lelki felemelkedését illetően ami tulajdonképpen fennmaradásának záloga. Az ezzel való szembe nézés elkerülhetetlen. Ennek tudatosítása nélkül esélyünk sincs. Ehhez pedig nem elég az, sőt kimondottan kontraproduktív hogy papagáj módjára visszamondjuk a jól bemagolt leckét.

Néhány apróság az itt korábban elhangzottakról amin egy kicsit talán érdemes elgondolkodni.

A mai úgynevezett nyugati demokratikus értékrend - nyílt diktatúra vagy melyik micsoda? Nemrégiben történt Canadában (amit talán nevezhetünk a nyugati demokrácia egyik fellegvárának) hogy kamionosok békés tüntetést szerveztek a kormány bizonyos rendeletei ellen, amit nagy tömegek támogattak. A kormány nem volt hajlandó semmilyen compromisszumra, sőt a kormány zárolta azon személyek bankszámláit akik anyagilag is támogatták a kamionosokat, valamint lefoglalták az összegyűlt adományokat végül karhatalmi erőszakkal vetettek véget a tüntetésnek. Demokrácia ide vagy oda számomra számomra igen erős diktatúra szaga van ennek az egésznek. Nem beszélve a nyugati demokráciákban történt erőszakos lezárásokról, a kísérleti oltások erőltetéséről majd hogy nem kötelezővé tételéről ami önmagában egy diktatórikus rendszer sajátossága. 

Aztán ha már a szólásszabadság is szóba jött említsük meg a fentiekkel kapcsolatban miért nem volt, vagy akár a mai napig lehetséges nyílt eszmecsere, vita a covidot és az ismeretlen kísérleti oltások veszélyességét illetően amiért sem a gyártó, sem a forgalmazó sem a beadó semmilyen felelősséget nem vállal? Az is kiderült már, hogy ezek génterápiák (mert hagyományos értelemben nem lehet oltásnak nevezni) nem véd meg sem a fertőzéstől sem a tovább adásától. Akkor mi a csuda ez? Amivel állandóan fenyegetőznek hogy kötelezővé fogják tenni.

NATO állítólag egy védelmi rendszer. Először is NATO=USA a volt Szovjetúnió egy agresszív megszálló rendszer volt. Az ebből visszamaradt állam Oroszország viszont az elmúlt 30 évben nem kezdett háborút mostanáig ellentétben a másik oldallal minek a NATO is része. Aztán hogy ezt a háborút is valójában ki kezdte azon is lehetne vitatkozni, de először talán azt kéne tisztázni, pontosan mikor is kezdődött, ki lőtt először és milyen célbó?

Multiculti. Én azt nevezem annak amikor egy idegen népség-kultúra rátelepszik nagy számban egy gazda népre számukra idegen kultúrára ennek mindég a gazda nép issza meg a levét és ha nem képes megállítani, előbb utóbb a teljes pusztulásához vezet ez törvényszerű. A Svédek talán a leg liberálisabb nép Európában, most jutottak el oda hogy hivatalosan is beismerjék az integráció nem működik egy másik párhuzamos társadalom jött létre, természetesen az ő rovásukra. Ez mindenhol így működik tetszik vagy nem. Ennyit a sokszínűség csodálatos mivoltáról

 

 

2022. 05. 04. 16:54

Multik és a nemzeti érdek:
Hát a csuda tudja, miért ágálnak a multik ellen?!
Igen, a Tesco valóban sok magyar árut tart, és tudom a gazdáktól, tartana többet is, de a gazdák - sajnos! - NEM TUDNAK NAGY MENNYISÉGET BIZTOSÍTANI NEKIK, RÁADÁSUL ÉVRŐL ÉVRE AZONOS MINŐSÉGBEN!
Itt a fő baj!
Jár a szájuk, hogy nem tudják értékesíteni a terményeiket, de már bocsánat! Melyik multi az, amelyik megelégszik pár kiló eperrel, paprikával, mikor TÖBB kamionnal szerenének venni, és rendszeresen, no meg minden évben AZONOS MINŐSÉGBEN!!!
Hát igen, ezt CSAK nagy gazdaságok (TSZ?! vagy ÁLLAMI gazdaság?) tudná biztosítani, azt meg ugyi szét kellett rontítani, nadrágszíj parcellákká szabdalni a sok-sok magángazda számára!:(((
Netek gazdák, MOST igyátok meg ennek a levét!:P:P:P
Csak tudod az a baj, hogy MI, vevők vagyunk ennek is a kárvallottjai, mert van ugyan eper a Tescoban, de az külföldi, ami gyönyörű, azonban az íze ugyancsak pocsék fanyar, vagy savanyú, nem győzöm cukrozni!!!:((( Inkább nem is veszek!

Hogy mi az a "multikulti"? Hát a franc se tudja, de ettől a szótól engem kitör a csihari, az biztos!:'(
A Kapcsolaton volt egy fazon, aki ilyen nick néven nevezte magát, és elég randa képet mellékelt hozzá, álmomban se jöjjön elő, ha jól emlékszem, nyúlszája volt, hogy mééééér?!:(((

2022. 05. 04. 12:13

Nos, a multik szogálhatják a nemzeti érdekeket is, ha éppen úgy alakul. Mert hozzák magukkal a korszerű eljárásokat, technológiákat és egy sor más dolgot. A kérdés egyedül az, hogy az adott ország képes e élni ezekkel a dolgokkal, avagy sem. 

Példának okáért ismerek olyan műanyag fröccsöntő céget, amelyik kicsiben kezdte, de a multik beszerzései lódítottak rajta akkorát, hogy mára két telephellyel dolgozik és exportál számos országba. Ha nincsenek a multik, a hazai kis csip-csup megrendelésekből nemhogy fejlődni tudott volna (ugyan minek?), de még a jövedelmezősége is kétséges lett volna. Amúgy nem tudom, ki Strázsa szemében a multi, gyanítom a Tesco, vagy az Auchan (pedig ezek túlnyomórészt magyar árukat vásárolnak), és persze, nem tudom, máig nem magyarázta meg senki, mi az a multikulti... Már amelyik káros... 

2022. 05. 04. 12:08

Nos, akkor jó... "Testbeszéd" helyett használhatsz mindenféle ikonokat, oszt akkor csak rájövök (bár nem biztos), hogy ez most komoly, vagy sem. 

A NATO témához annyit még, igen, védelmi rendszer és a NATO mint katonai szövetség soha nem támadott meg senkit. Nem úgy az egyes tagállamok... Mert ugye emlékszünk a görög - török háborúskodásra Cipruson, vagy éppen az USA iraki agressziójára.. Csakhogy ebben a NATO tagállamok, ha akartak, részt vettek, ha nem, hát nem...  Példának okáért a németek és a franciák erősen kimaradnak ezekből a dolgokból.

2022. 05. 04. 3:03

"A globális multi láncok, multi cégek multi kultik egyike sem szolgálja a különböző országok, nemzetek hosszú távú érdekeit. Ezt azért ennyi tapasztalat után már illene belátni."

Igen, tudom, kedves Strázsa, hogy nálunk egyfajta "rabló kapitalizmusba" fordult a világrendszer a szoc. után, de már ne is haragudj, ennek belátása, és felszámolása NEM RAJTAM múlik, nem az én feladatom, hanem a hatalmon lévő kormányzatnak!
De sajnos úgy tűnik, nekik ennél fontosabb dolguk van, nevezetesen az, amit Dmolnár írt róluk!:P

 

2022. 05. 04. 2:40

Jajj má', ne má', kedves Dmolnár!:DDD
Kicsit elmaradtam az írással, ezért visszaszállok kicsit az időben a válaszadással IDE:
2022. 05. 02. 12:24

Tehát!
Félreértettél, kedves Dmolnár!
Ugyanis nem vetted (manapság 'vágtad'...) észre a szarkasztikus hangomat, ami nem csoda, hisz nem volt meg hozzá a "testbeszéd", ami megadta volna azt a gesztust, ami hiányzott a párbeszédünkhöz Strázsával:
Azaz azt hitted, én komolyan gondoltam, amit Strázsának írtam a NATO elképzeléséről, mármint, hogy "trójai falóként" csellel akartak közénk furakodni, mintegy átkötőként használtak volna bennünket a kétféle világnézeti rendszer között, pedig NEM! Eszem ágában sem volt ilyesmit hinni, sőt!

Tudtam, ahogyan Te is írod: igenis egy olyan védelmi rendszer részeként szándékoztak tagként  tudni bennünket is, ami a nyugati világban regnáló piacgazdaság védelme érdekében jött egykoron létre.

Való igaz, én is jobb szeretném, ha országunk olyan ÖNÁLLÓ, és SEMLEGES állam lenne, mint Svájc, vagy Ausztria, és ilyen sehová el nem kötelezett államban szeretnék élni, azonban be KELL látnom, hogy mi - már a helyzetünknél és a nálunk élő sokszínű népesség szempontjából sokszínű államként - NEM TUDNÁNK magunkat elég védelemben tudni ebben az "agresszorok"  (pl. a tévhitben élő Putyin) által veszélyeztetett világban, ezért bizony szükségünk van egy nagyobb, biztonságot adó közösséghez tartozni, mint pl. a NATO.

Azt, hogy "akár igazad is lehet"  természetesen FELTÉTELESEN írtam Strázsának, eljátszva a gondolattal, azonban nem gondoltam komolyan, tudva a REALITÁSOKAT, amelyet kis országként tudomásul KELL vennünk. Sajnos, feltételeznem kell, hogy valószínűleg Strázsa felült a környezetében lévő "összeesküvés-elméletben" hívőknek, azért írta nekem azt, amit írt a NATO térhódító törekvéseiről.
 
Igaz, mi kicsik vagyunk, és szinte nem osztunk, nem szorzunk a NATO rendszerében, azonban sok kicsi sokra megy, és MI úgymond húzó erő lehetünk a többi kis szoc. állam részére a NATO felé. Talán ennek köszönhetjük a felvételünket a NATO tagok közé.
Viszont igen sajnálatosnak tartom, hogy a jó ideje regnáló államvezetésünk nem úgy viszonyul az országunk katonai-erőnléti hatalmi helyzetéhez, ahogyan kellene, nem is tudom, MIT vesznek figyelembe, ha pont a NÉPÜNK jól felfogott érdekeit helytelenül látják!:(((

BE KELLENE LÁTNIOK, HOGY EGYEDÜL NEM MEGY, s nem ajánlatos mindig fordítva ülni a lovon, mert az KÁROS lehet az "egészségünkre"!
Azaz előbb-utóbb a népünk látja kárát!:(((

NATO Logo Vector (.EPS) Free Download

2022. 05. 03. 12:04

Hogy ezt honnan szedted kedves Strázsa! Mármint hogy a polgári demokráciák a nép boldogulását keresik. No ez aután nagy dolog, főleg, ha összevetem az előző beírásaiddal, ahol nagyjából egyenlőségjelet tettél a polgári demokrácia és a diktatúra közé, az utóbbi javára... 

Kettő, nálunk a polgári demokrácia gyermekcipőben járt még, amikor jött az önjelölt diktátor csemete uralma... Persze nem diktátor akar ő lenni, hanem simán csak lopni, és ehhez mégiscsak a diktatúra a legjobb eszköz... Ne a kommunizmust szidd miatta se a privatizációt. Az más országokban is lezajlott és most mégis jóval előttünk járnak már...

2022. 05. 03. 12:00

Azért talán van pár árnyalatnyi különbség... Példának okáért szabadon beszélhetsz és még csak börtönbe se csuknak érte... Szabadon utazhatsz, és nem vagy bezárva az ország határai mögé, és ha nem tetszik az éppen regnáló párt, vagy személy, akkor elmondhatodd, sőt, ha úgy tetszik tehetsz is ellene (persze nem erőszakosan). 

De persze te látod helyesen... Érthető.... :0)))

2022. 05. 03. 11:57

Mondod, ha megszűnik, vagy elmegy a Mercedes, akkor sok ezer embernek szűnik meg a munkája... Valamint, ha csődbe jut Lőrinc, akkor még többnek, pedig hát ő"igazán" lokális is, meg nemzeti is. De esetleg a "lokális" korokat nézve (visszatekintve), ugyan miért érintette olyan durván az országot az 1929-es nagy gazdasági világválság? Vagy éppen már a szocializmusnak nevezett rendszer idejében az olajválság? Pedig mindkét esetben olyan lokálisak voltunk, mint ide Mátészalka... Jó lenne, ha gondolkodnál, mielőtt leírsz valamit...

2022. 05. 02. 17:55

Kedves Holdfény,

"a fű mindég zöldebbnek látszik a túlsó parton" igen régi bölcsesség ez és van benne igazság.

A polgári demokráciáknak pont az lenne a lényege, hogy a nép által megválasztott képviselők az adott nép-nemzet hosszú távú érdekeit tartva szem előtt, ennek figyelembe vételével hozza meg döntéseit. 

Ezzel szemben Magyarországon a kommunista diktatúra bukása utáni demokrácia megjelenési formája az ország teljes kirablását és kiszolgáltatottságát eredményezte a rabló privatzáció formájában. Ezt a legnagyobb jó indulattal sem lehet a nemzet hosszú távú érdekének nevezni.

A globális multi láncok, multi cégek multi kultik egyike sem szolgálja a különböző országok, nemzetek hosszú távú érdekeit. Ezt azért ennyi tapasztalat után már illene belátni.

2022. 05. 02. 17:14

Még valami. A globális rendszer legnagyobb ellenfele a lokális rendszer ezért el is követ mindent hogy azt tönkre tegye ki iktassa

2022. 05. 02. 17:04

Kedves dmolnar,

a függőség a lokális rendszerekben is megvan mondod. Ennek a függőségnek egészen más a lényege mint a globális rendszerben. Pont az átlag ember számára fontos felismerni ezt az óriási különbséget. Egy lokális rendszerben mindenki függ mindenkitől tehát ez kölcsönös és mindenki érdeke hogy a rendszer jól működjön. A lokális rendszerek általában kis és magán vállalkozások tehát több lábon álló gazdasági rendszer. A globális rendszer ennek pont az ellenkezője a lokális közösség teljesen kiszolgáltatott. Pl ha bezár vagy elköltözik a Mercédes az adott lokalitásban azonnal több száz vagy több ezer munkahely szűnik meg egy csapásra.

2022. 05. 02. 15:33

Kedves dmolnar,

talán helyén való lenne, ha megpróbálnád valóságában látni az úgynevezett polgári demokráciákat, amelyek jelenlegi formájukban nem sokban különböznek a diktatúráktól mert adott esetben ugyanolyan erőszakos "diktatorikus" módszereket képesek bevetni és alkalmazni mint bármelyik alantas nyílt diktatúrák. A különbség annyi míg a nyílt diktatúrákban az úgy nevezett diktátor felvállalja saját vezető szerepét, tetteit, nézeteit, addig a mai polgári demokráciákban senki nem vállal fel semmit. (Mert hát a nép akarata de ismerős)

Itt állunk a III. Világháború  szélén, vagy már el is kezdődött csak még nem hisszük el. Az összes úgynevezett"nyugati demokráciák" csak az oroszokra mutogatnak ezzel próbálják elfedni saját uszító mégtöbb olajat a tűzre szerepüket, miközben békét követelnek ebben az orosz-amerikai de talán helyénvalóbb  globalista konfliktusban. 

Ennyit a NATO szerepéről a polgári demokráciák meg a piacgazdaság védelmét illetően. Amúgy pedig a piacgazdaságnak nevezett rendszer amely a kereslet-kínálat természetes mivoltán kellene alapuljon és működjön miért lenne szüksége egy katonai szövetségi rendszerre? Ha csak azért nem hogy erőszakkal vagy megfélemlítéssel szerezzen új piacot, meg az árú előállításához szükséges olcsó munkaerőt és nyersanyagot. Ha ez így van, márpedig így van akkor mik ezek a nyugati demokráciák melyeket oly magas piedesztálra helyezünk?

2022. 05. 02. 12:32

A világ leggazdagabb államai attól gazdagok, hogy kihasználják a lehetőségeiket. Vannak közülük, amelyek olyan szegények voltak, mint a templom egere, és most oda ácsingózik a fél világ. A lényeg abban van, hogy kihasználták a globalizáció adta lehetőségeket és nem úgy, hogy mindenáron a lehető legolcsóbb és képzetlen munkaerőt kínálták fel...  Szóval ez az igazi nagy probléma. Megtalálni a megfelelő gazdaságpolitikát és viselkedést, megszerezni az előnyöket... Nekünk ez már tizenkét éve nem megy...

2022. 05. 02. 12:28

Kedves Strázsa!

A függőség a lokális rendszerekben is megvan. Mit számít az átlag ember számára, hogy a sarki hentes adja a húst, vagy a multi? És mit számít az, hogy a Mészáros féle cégek egyikében dolgozik, avagy a Mercedesnél? Jó, mondjuk a Mrcedesnél jobbak a munkakörülmények... De ettől függetlenü mi a különbség? A tőke profitot akar, akármilyen színű is... Minél nagyobb, annál jobb...  

2022. 05. 02. 12:24

Jaj ne már kedves Holdfény!

A NATO egy katonai szövetség, amelyik elméletileg nem egy konkrét valaki (például a Szovjetúnió) ellen jött létre, hanem egy védelmi tömb, amelyik a polgári demokrácia és valljuk be a tőkés világrend, azaz a piacgazdaság védelmére jött létre. Én speciel jobb szerettem volna egy semleges országban (mint Ausztria, vagy Svájc) élni, de ez se annyira rossz. Sokkal rosszabb lenne kívűl, mert azért Magyarországot sokan ferde szemmel nézik, nem is ok nélkül.. Két világháborúban is az agresszorok oldalán állt, méghozzá kitartva a végsőkig, no pláne önként és dalolva, és hát ugye ez nem a legjobb ajánlólevél... Putyin meg persze, hogy diktátor. De nem azért, mert háborút kezdett, hanem mert nem engedi a saját véleményétől eltérő dolgokat napvilágra kerülni. Sejtem, ebbe a háborúba is így keveredett, mert teljesen félretájékoztatták és azt hitte, egy hét alatt mindennek vége lesz... Oszt most nem tudja, mi a fenét kezdjen ezzel az egésszel...

jadzia

2022. 05. 02. 11:53

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „A fiatalok elmennek mert úgy érzik hogy itthon nincs számukra JÖVŐ ...de itthon nélkülük sincs JÖVŐ”