Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2022. 11. 04. 14:33

Kedves Holdfény!

Már megint sikerült jókora blődséget írnod. (Ne haragudj érte, de tényleg). A földrészek szétválásakor (Pangea) nem volt még ember, de még az elődje sem. Észak Amerikába kb. 20 000 évvel ezelőtt vándoroltak be az ősemberek a mai Behring szoroson át (legalábbis ez az eddig elfogadott elmélet). Az emberi faj kialakulása valahol Afrikában kezdődött és onnan tejedt el, ezért is vagyunk genetikailag egyformák, illetve ezért is tud minden ember utóüdokat létrehozni másik emberrel, tekintet nélkül a földrajzi hovatartozására és külső alakjára. Egy család ez, akárhonnan nézzük. Persze a külső jegyek alakultak, mert a környzet alakította őket és a kultúra is más, mert az egy idő után önállóan fejlődött tovább... 

2022. 11. 04. 14:24

Hagy kotyogjak én is bele...

A család és a távolság... Nem kell ahhoz Németországban, vagy az USA-ban élni, hogy a család különváljon. Lakjék csak az egyik része Győrben, a másik meg Debrecenben, vagy Szegeden. Jó ha évente kétszer látják egymást, már személyesen gondolom, mert a net azért sokat segít ebben is. Pedig hát mi az a távolság. De csak gondoljunk bele, oda a hétvége, közben utazás oda, vissza, alig van idő találkozni, beszélgetni.

Kevésbé szeretik ettől egymást? Nem hinném. Csak éppen nem tudnak a másikkal törődni, azaz nem tudnak besegíteni a házimunkánál, nem tudják felásni a kertet, stb., stb. De ettől nem függ a szeretet. Az vagy van, vagy nincs. Persze, mint minden, ez is egyénenként változó. Az én bátyám speciel jó ha ötévenként hazalátogat és senkit nem hívott meg magukhoz soha látogatóba. Most mondjam azt, hogy nem szereti a család többi tagját? Nem a fenét, napi levelezésben vagyunk (hála az internetnek) és jobban tudunk egymás dolgairól, mintha ötven méterre lenne a házunk egymástól. 

2022. 11. 04. 14:23

Pontosan. A szeretet nincs határokhoz kötve, ezért ezt így nem lehet mondani, hogy aki távol van a szeretteitől az nem szereti őket. Persze lehet az ítélkezést vélemény nyilvánításnak nevezni, attól még ítélkezés az. Hogy a jelenlevők kivételek-e vagy sem azt nem tudom, ez a szabály sem mindig érvényes, hiszen akkor soha nem tudnánk egymásnak véleményt nyilvánítani mert akkor mindig mindenki kivétel aki jelen van. Mindegy is, én tudom, hogy szeretem a családomat akkor is, ha messze vagyok tőlük es ha esetleg a lányaim később messzire költöznek tőlem, nem vehetem zokon, hiszen a saját életükért felelősek és a saját boldugságukat kell hogy megtalálják. Attól még engem szeretnek ès én is őket.

2022. 11. 04. 14:14

Kedves Holdfény!

Már megbocsáss, t7udom, hogy szakértő vagy ezekben a témákban, de azért mielőtt meghatározod a magad betegségét, nem árt ha neurológus is lát... Mégpediglen nem a neked szimpatikus, hanem az, aki SZTK alapon vizsgál. Mindegy, hogy rendelőintézeti, vagy kórházi klinikai vizsgálaton. Az, hogy valaki jelen van a neten, de nem tudod elérni, nem a korod függvénye, hanem az illető hanyagságáé, vagy tán azé sem, mert ha hirtelen elhalálozott, akkor mi van...

Szóval hallgatassék meg a szakember is (én nem vagyok az, sőt...) mielőtt átadod magad az édes gyógyíthatatlanságnak... 

2022. 11. 04. 12:08

Kedves Napfény!
Az Univerzumban NINCS MÉRCE, mert a kiterjedése VÉGTELEN, ezért nincs jobbra, nincs balra, nincs fönt, vagy lent, de főleg IDŐMÉRCE nincs, és NINCS HATÁR sem, mert az MAGA a csillagos ég...
Egyébként meg: Nem ítélkeztem senki felett, CSAK elmondtam a véleményemet egy szituációt illetően, amit talán nekem, egyszerű állampolgárnak még szabad...

Van egy mondás:
"A kivételek erősítik a szabályt." - És kivételek ugyebár mindig vannak.
Továbbá:
"A jelenlévők mindig KIVÉTELEK."
Nap-Hold - Összetartozás mandala - matrica (öntapadós, 18x18cm) -  MandalaShop
Szeretettel Napfénynek Holdfény

2022. 11. 04. 9:57

És mi annak a mércéje, hogy marad vagy elment máshova? Németországon belül ha valaki pl Flensburgban született de elmegy Füssenbe ferjhez, potom 700 km-re èl a szüleitől. Ez is annak számot, vagy csak az országon kívül számít annak? Svájc? Ott már olyan hamar más országban èlsz, de szinte a szomszéd faluban. Szóval erre akkor mi a mérce? 🤔 50 km-es körzet a család szeretetének a bizonyítéka vagy 100? Vagy az már sok? Országhatár? Vagy mégsem? 

2022. 11. 04. 9:52

Egyébként sem tudom aláírni ezt az általános ítéletet, hogy aki máshol próbálja meg a szerencséjét, az automatikusan nem szereti a családját. Ez így nem igaz. A szeretet nem mindig abban nyilvánul meg, hogy ott marad valaki, olyanra is van példa, akinél jobb lenne ha menne, egy részeges, családját kínzó ember talán a család szeretet mintapéldája? Csak azért mert marad és napi szinten verő a feleségét? Hááát..... 

2022. 11. 04. 9:43

Kedves Holdfény!

A család témához hadd szóljak annyit, hogy van olyan eset is, nem is egy, tömegesen, akik pont azért mennek el máshova, távol a családjuktól, mert szeretik és az adott helyen nem biztosított a család megélhetése így máshova mennek, ahonnan támogatni tudják azokat a családtagokat, akiknek nincs lehetőségük kivándorolni mert idősek vagy betegek vagy mi más. Ilyen példa itt körülöttem rengeteg van. Ezt azért ne feledjük, mielőtt ilyen kemènyen ítélkezünk más felett. 

2022. 11. 04. 1:19

Arab sejkek:
Nekik adták el a magyar lányokat! - Blikk
Még papucsra se fog telni, és örülni fognak egy használt kockás konyharuhának!:DDD

 

2022. 11. 04. 1:15

"Nem adok három-négy évet a gáz és az olaj szerepe erősen le fog csökkeni világszerte, mint energiaforrás. Oroszország pedig ott fog ülni az olaj és gázkészletein és nem tudja eladni senkinek (jó, a mi vezérünk venni fog tőlük, ha a fene fenét is eszik)."

Kedves Dmolnár!
A szívemből szóltál, köszönöm!
EZT magyaráztam már pár éve, még szó se volt az orosz-ukrán háborúról, de a sci-fikben már 50 éve olvastam MÁS energiaforrásról: pl. a vizeink felett tartózkodtak iDEGEN űrhajók vízfelvétel céljából. Vajon miért? Hát hidrogén kellett nekik!:DDD
Nem is olyan nehéz, mi bontottunk H2O-t oxigénre és hidrogénre kémia gyakorlaton a reálgimiben, nem is olyan bonyolult...
Az olajsejkek, az oroszok, meg más gáztulajdonosok meg szopjanak kavicsot!:DDD
Ha találnak! ;o)

2022. 11. 03. 20:42

Kedves Strázsa!
Bocsika, de az utóbbi napokban saját magammal voltam elfoglalva, ezért csúszok a válaszokkal...
A Tiédre különben is nehéz, több okból is:
Először azért, mert Amerika, ahol élsz, számomra egy olyan külön világ, amit érthetetlen, hogy egyáltalán felfedeztek, átkozom is érte Colubust!!:(((
Jobb lett volna, ha SOHA nem derül fény a  Föld bolygó "túloldalának" felderítésére, szerintem a Holdét is meg fogja az emberiség bánni, az tutter!:(((
Amerikát azért szánom, mert ugye nem volt mindig külön kontinens, Afrikából tépte ki valamilyen tektonikus erő, ha jól tudom:
O Planeta das Descobertas

Erről nem tehet senki.
DE!
Nem véletlen, hogy a képen látható később szétvált egyetlen szuperkontinens több kontinenssé válása után azok lakói a fejlődések folyamán mind más és más féle élőlények - így másfajta emberek is! - lettek.

Na más most!
ÉN rettenetesen sajnálom, hogy az amerikai földrészek (a Fölt túlfelének) lakói áldozatául estek az Európai lakók térhódításának. 
Északon a franciák, angolok, középen és délen meg a spanyolok és portugálok semmisítették meg majdnem teljesen a NEGYEDIK emberfajtát, a RÉZBŐRŰT!
Mert ugyebár az emberi faj NÉGY SZÍNŰ volt: fekete, fehér, sárga és réz.
Gondolom az antropológusok ma már csak elvétve találnak fajtatiszta indiánt, ami antropológiai történeti szempontból igen NAGY VESZTESÉG!
Elmeszelence - Képgaléria - Amerikai őslakos kultúra (native american  culture) - Emberek / people_nation photos - indián nő

Ők talán még azok, de nem biztos! Mert a keveredés az európai ember megjelenésével gyorsan és észrevétlenül ment végbe!!!:(((
Mindik csak az állatvilág fogyatkozásáról esik szó, ha kipusztult fajtákról van szó, emberről sosem.
Miért?
Azért, mert Amerika egyfajta mentsvára lett azoknak, akiknek az őshonos hazájukban ilyen-olyan okból forró lett a talaj, és elmenekültek oda, ahol biztonságban gondolták magukat, és ahonnan a gyengébb embereket elkergethették az otthonaikból, sőt, meg is semmisítették nagy részüket.

Hát kérem szépen, EZ Amerika, ahol igenis mára már szinte mindenki migráns, mert szedett-vedett népségből áll!:P
A második ok, ami miatt nehéz Neked válaszolnom:
A CSALÁD!
Akinek fontos a család, az nem megy messzire tőle, mert SZERETI őket, kötődik hozzájuk, legyen is bármilyen következménye a tetteinek.
EZ a véleményem.
Ha utazom a lányomhoz, nekem már Hegyeshalomnál honvágyam van, s mikor jövök tőle németből haza, örömmel látom meg a sínek mellett a szétdobált szemetet: hál istennek, itthon vagyok!:)))
Tehát NE GYERE TE NEKEM A CSALÁDDAL!!!:P Álságos vágy ez utánuk, már ne is haragudj!

Ami Németországot illeti:
Egye meg, amit Hitler boszorkánykonyhájában kifőzött!
Nem volt kötelező nácinak lenni, bedőlni egy őrültnek! Aki ráadásul semmiféle jellegzetes külső tulajdonsággal NEM rendelkezik, amit árja fajtának nevezett.
Kívánom, járjon MINDEN emberfajta így, amelyik azt hiszi magáról, hogy az ő népe a legkülönb a világon!!

Amerika és Oroszország meg mindig rivarizált egymással, csak az a kívánságom, hogy más népeket hagyjanak kis a brusztolásaikból, szenvedtünk már tőlük eleget!
PONT!...

2022. 11. 03. 18:22

Ezt a koncertet most Dmolnárnak "csak úgy", hátha kedveli a Pink Floydot, mert mi EZT hallgattuk, néztük a párommal délután, ő ÉLŐBEN látta Budapesten anno:
https://www.youtube.com/watch?v=NDTWsuyDYRM&list=TLPQMDMxMTIwMjJ5je2o8VfAoQ&index=2
Roger Waters - In The Flesh LIVE FULL Concert
ROGER WATERS/IN THE FLESH ロジャー・ウォーターズ 2枚組ライヴ | BRITISH,プログレ | Ken's Attic  ケンズ・アティック


2022. 11. 03. 15:30

Válasz erre: 2022. 11. 02. 10:58

Kedves Dmolnár!
Kerestem, kutattam én JÓ neurológus után, tűvé tettem az internetet, de egyenlőre a végeredmény NULLA! 
Ugyanis falakba ütköztem!...
Kaptam telefonszámot a netről, többet is, kiválasztottam egy nekem szimpatikus magánprakszisú neurológusét, 2 napig hívogattam, NEM vette fel senki!:(((
Nem is értem, MIÉRT hirdet valaki a világhálón, ha valójában NEM praktizál sehol... 
Legalábbis nem sikerült kideríteni, hogy HOL?!:(((
Itt a városunkban azt sikerült legalábbis kiderítenem, hogy ITT NEM, pedig CÍM is volt a hirdetésben! 
MI EZ A TITKOLÓZÁS?!:(((

Hát én berágtam, és úgy döntöttem, akkor ejtem a témát, mert kezd "szélhámos szaga" lenni a dolognak, amiben nem kívánok részt venni.
Ugyanis emailt is kaptam egy olyan nevű illetőtől, akiről előzőekben szó se volt... Aztán még tovább menve már másik cégtől árajánlat is jött, igaz, semmi köze sem volt az én diagnosztizált betegségemhez, így aztán abbahagytam, mert nekem NINCS fölösleges pénzem szórni bizonytalan kimenetelű dolgokra, főleg ha az egészségem a tét.
A gyanúm az, hogy ez a polineuropátia gyógyíthatatlan, visszafordíthatatlan betegség, a rezultánsa - a jelenlegi tudomány állása szerint! -  csak egy irányba vezet, mégpedig ODA!:(((...
Csak senki nem akarja kimondani... Főleg, ha azt látják, a páciens 70-80 év között mozog.
Európai átlagéletkor szerint élt már eleget, nemde?!:(((
Részemről ennyi!
Itt egy link a betegségről, lehet olvasgatni (Figyelem! A színezett szavak további "ismertetőkhöz" vezetnek!):
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/idegrendszeri-betegsegek/eloszor-egnek-majd-elhalnak-az-idegek-ez-a-polineuropatia/wdqm95d

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/idegrendszeri-betegsegek/ezek-a-hetkoznapinak-tuno-jelek-az-idegek-karosodasara-is-utalhatnak/y54t7dn

jadzia

2022. 11. 02. 19:30

Köszönöm a megerősítést és remélem lesz hamarosan egy komolyabb vizsgálat  is mert ez az állapot veszélyes !

2022. 11. 02. 11:32

Kedves Holdfény!

Az EU-ban senk sincs egyedüli döntési helyzetben. A németek részben döntési helyzetben vannak. Azért részben, mert tagjai az EU-nak, és egyedül sok mindent nem tehetnek meg, mert kötik őket az EU szabályai. De azért a két nagy uniós irányító egyike Németország. A másik Franciaország. Ők ketten nagyon sok kérdésben képesek meghatározó erőt képviselni. Németországot természetesen nem fogja lerombolni, de még meggyengíteni sem a mostani energia krízis. Sokkal nagyobb jelentősége van annak, hogy sok ország ráébredt, nem egészséges mindent a külföldről vásárolt energiára alapozni. Nem adok három-négy évet a gáz és az olaj szerepe erősen le fog csökkeni világszerte, mint energiaforrás. Oroszország pedig ott fog ülni az olaj és gázkészletein és nem tudja eladni senkinek (jó, a mi vezérünk venni fog tőlük, ha a fene fenét is eszik). 

2022. 11. 02. 11:24

Kedves Holdfény!

Örülök, hogy ilyen jól megtanultál angolul, hogy kiismered magad a RAND oldalain. Gratulálok. Amúgy a RAND nem dönt semmiről, elemez és megoldási lehetőségeket kínál. Oszt vagy elfogadja valaki, vagy nem. 

2022. 11. 02. 11:04

Kedves Holdfény!

Nem vita, beszélgetés. Szerinte a műszaki fejlettség Kína tizedén (ahol nem mellesleg, nem szeretne élni) jelenti az tanúbizonyságot. Szerintem meg az emberi szabadság, a születéskor várható élettartam hossza (és nem az átlagkor), más szóval az emberi élet minőségi mutatói (köztük a biztonság) az, ami elősorban meghatározza ezt. Igen, meglehet, a hegyek között élő nagyon hosszú életet élő kazah, vagy grúz pásztorok a maguk módján sokkal fejlettebbek életminőség dolgában. (bár ugye, ezeket a pásztorokat az isten se anyakönyvezte, így azért a születési dátum, igen bizonytalan) Abban persze igazad van, hogy a genetikának is jelentős szerepe van, de ez egy nagyobb népességen belül nem számottevő. 

2022. 11. 02. 10:58

Kedves Holdfény!

Egyetértek Jadziával, neked bizony egy jó neurológus orvos kéne. Sokan félnek az ilyesmitől a "nem vagyok bolond!" felkiáltással, de ennek ehhez semmi köze. Nézd meg, van e a környéken ilyesmi és vizsgáltasd meg magad. Mert ezek a tünetek (szédülés) kezelhetők... De ha halogatod (jó, tudom, sokáig kell várni a vizsgálatra, az nem rajtad múlik), akkor egyre rosszabb lesz...

2022. 10. 31. 14:27

Kedves Holdfény,

tudod itt az emigrációban pont ez hiányzott a legjobban, a család. Persze a hosszú évek alatt időnként láttuk egymást, de azért ez nem olyan mint amikor valaki csak úgy beugrik meglátogatni, vagy én hozzájuk. Gondolom Európán belül egy kicsit más, mert ott csak úgy beül az ember az autóba és haza látogat. Legalább is eddig ez így működött, aztán hogy ez így marad e a jövőben is, az egy kérdőjel.

Az hogy az ember képes legyen valamelyest tájékozódni ebben az örvénylésben, az összefüggések felismerése elkerülhetetlen. Ma szinte semmi nem áll szilárd alapokon és úgy tűnik minden ami NORMÁLIS, tradícionális érték az a múlté.

Németországot illetően csak gondolj bele, hogyan lehetne egy ország önálló döntési helyzetben, amikor idegen csapatok megszállása alatt van? A háború után ketté vágták, egyik felét a szovjetek szállták meg, másikat az amerikaiak. A szovjetek kivonultak, az amerikaiak még nem. Lehet ezt szépíteni hogy közös megegyezés meg ilyenek, de a valóság az hogy egy megszállt ország. Amerikának pedig az az érdeke, hogy Németország és Oroszország soha ne legyen képes közös érdekek mentén együtt működni. Ez történt a II. Világháború alatt is, ugyanaz a pénz hatalom építette fel először Hitlert, aztán Sztálint is és sikerült egymást földig romboltatni. 

 

2022. 10. 29. 13:27

Kedves Holdfény!

Utana néztem, mert érdekelt, vajon hol élnek világszerte legtovább az emberek. Íme, a Worldometer hivatalos 2021-es felmérésének eredménye. 

Worldometer 2021 eredmény

Hàt szóval meglepő vagy sem, de nagyon úgy néz ki, pont Kínában, azon belül pedig két régióban is. Szóval? Mit lehet akkor ebből levezetni?