Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2016. 12. 03. 0:16

Hát ha senki nincs, aki olyan szép tisztára tisztogatná, mint amilyen minőségben Márton nap előtt kapni lehetett, akkor ezért nincs. Nem egy kellemes meló! De megéri, mert nagyon finom! Akkora húsdarab, ha egészben hagyjuk, még a libacomb mellett is finom megsütve, nem csak a levesben, ahol négybe szoktam vágni.

Egyébként eddig még csak kacsazúzát láttam olyan szépen letisztogatott állapotban, azaz igazándiból "konyhakészen"! Még a csirkezúza is elég mocskos szokott lenni, rajtuk hagyják a csatlakozó béldarabot, gyakran a belső kemény bőrt is, amit ilyenkor már nehéz leszedni! :((( Így azt már rég nem veszek.

Lehet, hogy a libáéval nagyobb a macera, bár nehezen hihető, hogy a kacsáéval meg nem?
Mert bizony a pulykáé is elég randa koszos, nyálkás szokott lenni... Sok időbe telik letisztogatni.

Pedig finom a zúzapörkölt nokkedlival.

Képzeld, Zánkán az úttörőtáborban a németek azonmód vitték vissza a mosogatóhoz, ahogy kapták!
Akik tudtak németül, azok mesélték, hogy a német gyerekek felháborodva mondták:
- Fúj! Csirkegyomor! És EZT a magyarok megeszik?! :(((


 

2016. 12. 02. 8:52

Hát ugye ki tudja? Gyanítom, hogy, nem lévén iránta nagy kereslet, valami tápszer készítő üzembe. Bár azért én a boltokban olyan nagyon nem láttam még nyár közepén liba aprólékot se. Viszont 8ez is érdekes és talányos) pulyka szív, zúza és nyak minden időben kapható... 

2016. 12. 02. 8:50

Igen, a közepén ment a "fogas" sin. Illetve nem ment, hanem megy ma is. Abba kapaszkodik a hajtókerék, mert különben nem bírná az emelkedőt.

2016. 12. 02. 0:11

Tudja valaki, hogy MIÉRT nem kapható libazúza, CSAK Márton nap előtt?!
Mindene kapható, csak az a finom zúzája nem! :(((
Vajon hová teszik egész évben, ha a többi testrésze kapható? (Melle, combja, farháta, mája...)...
Mit csinálnak a zúzájával, heeee? :(((

Libucik, bennük a zúzákkal:


Libazúzák liba nélkül:2016. 12. 02. 0:00

Többször tervbe volt véve, de eddig nem jött össze a dolog....
Valamikor régen, még gyerekkoromban viszont a budai fogakerekűn utaztam. De csak a 3-as sínre emlékszem, közében volt asszem, a fogas sín...
http://hampage.hu/kozlekedes/fogas/kicsi/img_8907.jpg2016. 11. 28. 16:01

A "Sikló" mindenütt így működik. Amikor teh Szlovákiában voltál, akkor még valószínűelg nem működött a budai oldalon a Sikló. Igaz, az nem túl nagy távolság, de ott is kábelekkel húzzák a fülkét..

2016. 11. 28. 10:43

Biztos a lanovka is modernebb manapság...

Számomra (a 80-as években) a Magas Tátrában a SIKLÓVASÚT volt a legérdekesebb, már működési szempontból.
Rég volt, de talán jól emlékszem, hogy a leghátsó peronon utaztunk (mondták, onnan a legjobb nézni magát a sínpályát!), és láttuk, hogy a sínpár között bizonyos távolságokban valami kerekek forogtak, és egy vaskos drótkötelet húztak... Talán ezáltal "siklott" a szerelvény. Le is fényképeztem akkor, de már nem tudom, hova lett a fénykép, és itt a neten nem találtam ilyen képet sajnos!:(((

 

2016. 11. 28. 8:54

No én se "Elektricskán" se szlovákiai fogaskerekűn nem ültem (busz vitt bennünket mindenhova), de Lanovkán igen. Szó se róla, kissé ingatag alkotmány volt, értem alatta hogy hajlamos volt a hintázásra, de onnan nézni a tájat, az valami nagyszerű volt.... Hogy most milyen a lanovka, azt már nem tudom. Biztos modernebb és nem olyan billegős... :0)

2016. 11. 27. 22:49

Érdekes, hogy telnek múlnak az évek, évtizedek, mégis vannak olyan élmények, amelyk megragadnak az emberben, különösen a pozitív dolgok.
"Csak a szépre emlkezem!"

Ez a Csorba tó dolog ilyen volt...
Még most is látom, ahogy suhan velünk a piros elektricska a Magas Tátra hegysorának aljában véges-végig...
Még mi a régi típusú villamosvasúttal közlekedtünk:


Jópofa látvány volt, ahogy jött a kis piroska a búzatábla közepén Poprád felől. Nem tudom, látható-e? 
Manapság már modernebb vonatok járnak:Ültünk a fogaskerekűn is, és a siklón is.
Szép, kedves élmény volt.
De a lanovkára nem mertem felülni, azt mondták, nagyon billeg, ha fúj a szél! :(((
2016. 11. 24. 8:35

Ó igen, a Csorba tó, meg a mókusok. Igen, igen... Mi is átgyalogoltunk rajta, szerencsére nem térdig, csak bokáig érő hó volt rajta. És természetesen mi is ettettünk mókusokat, igaz nem almacsutkával, hanem mindenféle holmival, ami az elemózsiás táskában akadt (leginkább kenyérhéj). Hozzá kell tennem, hogy ott láttam először életemben vad mókusokat igazán szelídnek és bizalmasnak. Nem is tudtam lefényképezni őket (akkoriban buzgó fotós voltam), mert mindig túl közel jöttek a géphez. :0)

 

2016. 11. 23. 19:25

Hát igen...

Ilyen élményem nekem is volt, mégpedig itt a "szomszédban", ugyanis kb. 30 évvel ezelőtt a Magas Tátrában szilvesztereztünk.

Hatalmas hó volt arrafelé. És képzeld, a Csorba tavon átgyalogoltunk átlósan!:))


Én eléggé félős vagyok, de csak nekivágtam, mikor láttam, sokan már a túloldalon járnak. Térdig süppedtün a hóba!
El is határoztuk, hogy eljövünk ugyanide nyáron is. Ez pár év múlva sikerült is. Gyönyörű volt a tó, kint a parton a fák alatt mókusok kunyeráltak almacsutkát, a tóban pedig olyan átlagméretű süllő-féle halak voltak, színesen tartkák, fehér és piros színű foltokkal. 
Nem féltek az emberektől, talán azért, mert ott horgászni tilos volt, az emberek etették őket, ezért jöttek közel a parthoz.


Csorba tó nyáron


2016. 11. 23. 8:55

Hát ugye mások erre azt mondják, "Ugyan, enegem ez nem érdekel, megnézem inkább a tévében". Amire leginkább az illik, hogy savanyú a szőlő... Persze azért néha a tévéből többet tudsz meg, mintha már tízszer ott jártál volna. Velem is megesett (nem is egyszer), hogy voltam egy városban, ősszekapkodtam belőle, amennyit csak lehetett, oszt utána megnéztem egy utifilmet (már a jobbak közül) és láttam, hogy mi mindent nem láttam.. Persze a hely légköre, a pillanatnyi benyomások a tévéből nem jönnek át, sajnos... Nekem is van egy-egy ilyen kép, amiről az a város, az a hangulat ugrik be. Barcelona, ahogy a tengerész tiszt növendékek indulnak a városba (kimenőre), ahogy az ügyeletes tiszt a hajón (igazi vitorlás) átnézi az öltözetüket... Vagy a papagájok az állatkert felett... London, a St' James park, a mókusokkal és mindenféle végtelenül szelíd madarakkal, és még lehetne sorolni... Elkapott pillanatok, de beégtek az emlékeimbe... 

2016. 11. 23. 2:58

Lesz a csudát!
Nem vagyok én korrupt politikus! :P
A szakállal meg úgy néznék ki, mint Kozma Orsi MUngo Jerry figurája:


Úgyhogy alma az egész utazás! :(((

 

2016. 11. 22. 16:30

Mé? Ha szakállt növesztesz, akkor lesz pénzed, avagy hogy? Amúgy igaz, igaz... Nem vernyogok, vinnyogok... :0)

2016. 11. 22. 14:20

Mivel pont PÉNZ nincs, nincs más hátra, mint szakállt növeszteni, és ELŐRE! :DDD

Jah! Egy Pacsitacsi ne is vernyogjon, az macskának való, nahát! :P

 

2016. 11. 21. 16:19

Én is érzékeny vagyok, de én az algopyrinre.. Hála az egeknek, nem vagyok fejfájós... Mondjuk pár éve volt műtétem, azt azért rendesen megszívtam, mert a többi fájdalomcsillapító nem igazán használt, ezt meg nem adhattak... De kibírtam vernyogás nélkül... Különben nálunk a családban inkább a hölgyek a "férfi betegek". Amúgy sok helyre én is elmennék, csak éppen a pénz hiány akadályoz meg benne. Amúgy a nem ma már nem akadály. Megfelelő kisérő kell (ha pénz van, arra is jut) és kész.... 

2016. 11. 21. 14:04

Ráadásul én nem is szedhetek kapmopyrint, mert szalicilikát érzékeny vagyok... De a párom azt szed, ha dáthás, és lázas. És az isten mentsen meg egy beteg férfitől! :(((

PlalyA meg jól teszi, ha kóborol a világban, én is azt tenném, ha:
- lenne rá pénzem, 
- tudnék nyelveket,
- ha FÉRFI lennék...

;O)

Mondjuk, meglátogatnám Angkort:2016. 11. 21. 13:23

A fülét!? Hát nem Van Gogh, hogy fület vagdaljon... Nézze meg az ember. Mondjuk speciel a kalmopyrin miatti kesergésedre írtam, amit írtam....  PlalyA meg szokása szerint valahol a nagyvilágban kóborol, ahol se net, se villany... ha azután talál egy helyet, ahol mindkettő van, akkor ír... :0)

2016. 11. 21. 12:58

Én morcos?
Háááát, Neked se lenne jó kedved, ha a párod le akarná vágni a fülét egy félrelátott fura kinézetű TRABANT miatt! ;O)

 

2016. 11. 21. 12:56

Az jó lenne, mert én sem tudom, mit kellene tudnom! :(((
Néha benézek a kapocsra, ott nem volt ilyesmi...

Hiller? Még hallani valahol?...
De örülök, hogy megkerült az elveszett PlalyÁnk! :)))