Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2022. 11. 13. 22:48

Kedves Jadzia!
A CT röntgen valóban 2 éve történt, de idegszakrendelésen most októberben voltam, beutalóval mentem oda, és ENNYIRE jutottam!:(((
A diagnózis: polineuropátia. Gyógyszer: Lyrica.
Eddig semmi javulás, sőt! Tartósan felment a vérnyomásom, amely a megemelt dózis dacára sem csökken!:(((
DE!
Ki az a beteg, aki kétségbe meri vonni a szakorvos diagnózisát?
Én nem vagyok ilyen merész, sorry!
Ráadásul nem tudok járni, mint tudod, az autóval való orvoshoz járás meg sajnos számomra megoldhatatlan, idegenektől ilyesmit rendszeresen nem lehet elkívánni...
Ördögi kör!:(((

jadzia

2022. 11. 13. 19:21

Drága Holdfény az két év történt az egyensúlyzavar és zsibbadás meg msot van és elég ijesztő tünet..csak kellene neurológiai vizsgálat ...

2022. 11. 13. 12:10

Riasztó, amit írtál kedves Dmolnár, de én reménykedem abban, hogy nem gerincsérvről van nálam szó, csak nem ennyire képzetlenek az itteni idegorvosok, hogy ezt ne vették volna észre?!:(((
Gondolom, újabb vizsgálatokra (Reumatológia..) küldtek volna.

2022. 11. 13. 12:06

2022. 11. 11. 12:14 
Válasz erre:

NOs, visszaolvastam, és én nem írtam olyasmit, hogy a szám a röntgen képernyője ELŐTT ért a számhoz! Én azt írtam, hogy neki nyomódott a MONITOR.
De természetesen a felém eső oldalával! Ugyanis a főorvos ült a szűrőgép előtt, és azt a monitort mozgatta aszerint, hogy melyik részét akarta látni a tüdőnek a képernyőn. És a leletre rajzolt tüdőalakba belerajzolták, hol vannak a TBC okozta foltok, csíkok.
Tehát az általam küldött képen egy - gondolom én! - egészséges tüdő képét (Alulművelt lett volna?!....) lehet látni.
Az enyémet honnan a francból tudtam volna előhalászni?
Még az a telerajzolt tüdőkép papírja sincs már meg! 1950 távlatából?!:(((
De MOST IS MAGAM ELŐTT LÁTOM a tüdőm rajzát!
Tele volt csíkokkal, és a bal felső csúcsán egy randa folt volt látható.
Kerestem a MAI neten hasonló képet:
File:Tuberculosis-x-ray-1.jpg - Wikimedia Commons
Jól láthatók a foltjai a tuberkulózisnak, röviden TBC, magyarul "gümőkór"-nak hívták.
Nos, a gyógyulás után ezek a foltok mind eltűntek, de azt mondták, a forradások helyei később is láthatóak lesznek, s lehet, hogy emiatt majd a szokásos szűréskor be fognak hívni. Nos, NEM hívtak be sosem, pedig évente vitték az iskolásokat szűrésre, sőt, ún. "mantó" oltást is kaptunk, de csak 10 éves kortól fogva, s nekem sosem kellett másikat adni.
Ugyanis akié nem lett piros, és szilvamag keménységű (gümő!), annak másikat adtak. Ha az sem, akkor ún. BCG oltást kapott, ami már a betegség ELLEN volt.
Később aztán bejött ugyebár a kórt gyógyító PENICILLIN injekció, ami óriási ellépés volt rengeteg gyulladásos betegség esetében!
A penicillin felfedezése - Cultura.hu
Sir Alexander FLEMING, a penicillin felfedezője

Penicillin – Wikipédia
A penicillin kémiai képlete

/Penicillinnel először 1942-ben mentették meg egy már haldokló beteg életét, a második világháborúban azonban csak a hadsereg tagjai kaphattak belőle./

Ezekkel a KÖTELEZŐ éventei szűrésekkel - BÜNTETÉS terhe mellett!!! -  az ország teljes lakosságának, idővel Magyarország TBC mentes lett. De sajnos, mikor kezdett elszaporodni a "hajléktalanok" száma, újra előjött, mert nem volt nekik lakcímük, ahová a KÖTELEZŐ szűrésre behívót küldhették volna.
EZT a negatívumot hozta a gengszterváltozás - többek között!:(((

2022. 11. 11. 12:18

Kedves Holdfény!

Két év! Az egy örökkévalóság. Egy gerincsérv úgy jön, mint az istencsapás. Én már csak tudom, mert nekem nyaki gerincsérvem van. És igen, Jadziának igaza van, mert a zsibbadás már előrehaladott állapotot jelent. Úgyhogy rugaszkodj neki, valami jófajta reumatológussal (nekem azok gyógyították meg), vagy neurológussal. Mert ez nagyon nem játék, ebből simán lehet bénulás is, ami nem egy igazán örömteli állapot...

2022. 11. 11. 12:14

Kedves Holdfény!

Hát igen. Akkoriban a mostanihoz képest gyerekcipőben járt még az orvostudomány (is). Bár, hogy a szád mit keresett a röntgen képernyő előtt, hogy hozzá tudjon érni, fel nem foghatom. Azt azért akkoriban is csak lényegesen "alulművelt" személyzet csinálhatta. Amúgy valóban, a penicilin származékok elég ismeretlenek (illetve szinte beszerezhetetlenek) voltak errefelé. (Megjegyzem, hogy Heindrich, a prágai mészáros, egy merényletet követően vérmérgezést kapott és abba halt bele, mert se égen, se földön nem volt penicilin, pedig az amerikai hadseregben és az angoloknál is már volt...). 

2022. 11. 10. 15:32

Kedves Jadzia!
Két éve az esztergomi kórházban egész testre kiterjedő CT vizsgálat történt, tudomásom szerint semmi jel nem mutatott arra, hogy a csigolyák közti porckorongoknál elváltozás kezdődne.
Sőt!
Mikor még Vörösvárott csontritkulást mértek, a gerinc csontozatom teljesen rendben volt, csupán a jobb combcsontfej körül volt valami eltérés, szokott is fájni a jobb forgócsontom sajnos, jelzi az időváltozást.


2022. 11. 10. 15:26

Köszönöm a segíteni akarást, de nem vagyok cukros, kedves Strázsa!
Nyáron volt egy teljes labor vizsgálatom, amire két orvos is azt mondta, a koromhoz képest nagyon jó, mutogatni lehetne a főiskolásoknak. 
Ez a nyavalyás polineuropátia AKKUT (hirtelen) tört rám aug. végén, dacára, hogy ilyen jó laboreredményem volt.

Nekem nemcsak a lábfejem, hanem a kezem is zsibbad, és érzéketlen. Alig tudok fogni, kiesik sok minden a kezemből...Nekem! Aki 12 éves korom óta intenzíven zongoráztam, s olyan erőseket tudtam ütni, hogy ez a harmadik laptop, amit majdhogynem "kivégeztem"!:)))
Ugyanis zongoráztam rajtuk, azokhoz a billentyűkhöz voltam szokva, nem ilyen pici- és érzékenyekhez, mint amilyenek a laptopokon vannak.

Szerencsére a felmenőim egyik családjában sem volt cukros, ami fontos lehet, mert állítólag öröklődő.

Nálam a tünetek szakember számára egyértelműen neuropátiás problémára utaltak, ugyanis egyik reggel arra ébredtem, hogy főleg az alkarjaimban és a kezeimen, de a lábaimon is égő, lüktető, szúró, éles, sajgó, bizsergő, zsibbadó és főleg a legkellemetlenebb a szurkáló fájdalom volt. Lázam, magasabb vérnyomásom NEM VOLT, így nem hívtunk orvost.
És hát ugye ez szombat reggelre, mikor nincs az orvosom. Így először hétfőn délután jutottam orvoshoz.
Felírt egy csupa B vitamint tartalmazó gyógyszert (B1 B6 B12), amit szedtem kb tíz napig, de nem használt, csupán a szurkló érzés múlt el. Ezért beutaltak az idegszakrendelésre.
A többit tudjátok.
A felírt gyógyszer mellékhatásaként felment a vérnyomásom, erre megemelt adagban kell szednem a vérnyomásra régóta szedett gyógyszert, nem sok eredménnyel.
Szóval erre is kéne valamit, aztán annak a mellékhatására, majd annak, majd az újabb mellékhatásra, és így tovább! Tudjátok, nálunk ritkán tudják az alapbetegségeket meggyógyítani, CSAK a mellékhatásokat kezelni, a pénzünk meg fogy, fogy, dobáljuk kifele az ablakon, a gyógyszergyárak meg nyerészkednek, na és szemétkednek a régi jó gyógyszerek megszüntetésével, s a hiánycikkekkel!:(((
EZEK MENNEK, MEG A BÁRÁNYFELHŐK!:'(
Egészség, ápolás, gyógyítás, gondoskodás - GYÓGYSZERELÉS A KÓRHÁZBAN  Gyakorló ápoló szóbeli tételsor 12D-tétel Ismertesse a gyógyszerelés  elméleti és gyakorlati útmutatóit! Sorolja fel és jellemezze a szilárd,  félszilárd, folyékony, illetve egyéb ...
Lehet pár pirulával több?!:(((

jadzia

2022. 11. 10. 7:53
Ha valaki olvasta Balzac regényeit, akkor emlékszik egy bizonyos Vautrin nevű gazemberre, aki Balzac több regényében is felbukkan, s aki hol fiatalemberek mentoraként, hol spanyol papként, hol párizsi rendőrfőnökként mutatkozik. Kijár-e ugyanaz a tisztelet Vautrinnek, ami megilleti a fiatalokat nevelő tanítót, a hitéhez meggyőződéssel ragaszkodó papot vagy egy sikeres rendőrfőnököt, avagy nem, hiszen Vautrin csak látszólag tanító, pap és rendőrfőnök, valójában egyik sem, csak egy ócska és veszedelmes bűnöző. De ugyanez a kérdés feltehető Tartuffe-öt illetően is: tiszteljük-e benne a mélyen vallásos, erkölcsös férfiút, avagy undorodjunk tőle, az erkölcstelen, minden aljasságra kész kalandortól?
A fenti kérdésekre, legalábbis az épelméjű ember számára, magától értetődő a válasz, s erre számított Molière is és Balzac is.
Csak azért kérdezem mindezt, mert napok óta, szakmán belül és szakmán kívül a fél ország azon gondolkodik, hogy kell-e válaszolnia egy újságírói kérdésre a politikusnak, avagy joga van megtagadni a válaszadást. A szellemi torna rendkívül léleképítő és izgalmas, csakhogy én előtte egy másik kérdést tennék fel. Jelesül azt, hogy – amiként Vautrin valójában nem tanító, nem pap, s nem rendőrfőnök – az éppen kérdezői pozícióba engedett, tolt vagy ajánlott személy valóban újságíró-e? Ugyanis az újságírás professzionális szakma, amelynek ugyanúgy megvannak a maga szabályai és feltételei, a műveléséhez szükséges és elengedhetetlen képességek, az etikai-morális elvárások, mindazok a tulajdonságok, attribútumok, amelyek valakit újságíróvá avatnak. Vagyis nem elég valakinek az ajtajára vagy a névjegykártyájára kitenni azt, hogy újságíró, nem elég a neve alá rendre odaírni ezt a foglalkozást, az összes többi valódi újságíró és az egész szakma megvetéseként és semmibe vételeként, nem elég valakinek egy mikrofont nyomni a kezébe, vagy leültetni egy klaviatúra elé, s főként nem elég, ha az illető mínuszos tartományba hajló IQ-val rendelkező mocskos szájú, alpári, trágár, obszcén, agresszív, eszement, ám a fennálló hatalom feltételek nélküli alattvalója, a morális minimumtól mentes, minden önreflexióra képtelen és kritikátlanul hűséges, elborult agyú propagandistája.
Szükség volna itt még egyéb tulajdonságokra is.
Így aztán nem értem, miről folyik a vita immár napok óta. Miért épp ez az eset dobta felszínre ezt a vitát? Hol vannak itt az újságírók? Miért neveznénk újságíróknak ama minden minőség alatti pártközponti faliújság beosztottjait, akik azért kapnak a közpénzből, hogy viselkedjenek minél mocskosabban, aljasabban, gazemberek módjára, vagyis nyugodtan hozzák eredendő önmagukat, s tegyék ennek megfelelően azt, amihez viszont tényleg értenek: a hatalom szerető védelmét élvezve és annak simogató árnyékába megbújva okádják össze azt, akire vagy amire megkapják a kilövési engedélyt.
Mert miután felmerült ugyebár eme mélykeresztény-mélynemzeti körben, hogy vajon kecskét dugjanak-e inkább, avagy egy polgármester asszonyt, ezt az intellektuális alternatívát az alábbi kijelentéssel oldották fel: „inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt utána meg lehet enni.” Nos, akik ezt a mondatot megszülték, akik elmondták, akik ezen önfeledten nyerítettek, akik adásba adták, s akik mindezeket újságíróknak képesek nevezni, azok mind elhomályosult és elborult agyú, perverz figurák, akiknek fogalmuk sincs, mi az újságírás, ám akik ugyanezzel az erővel e mondat után nevezhetnék valamennyiüket szexológusoknak, zoológusoknak, avagy gasztronómiai szakembereknek.
És tessék szépen, komótosan ízlelgetve újraolvasni a fent idézett mondatot: meggyőződésem, hogy hosszú évtizedekre visszamenőleg a leghánytatóbb, legpocsékabb, legbarbárabb, legpogányabb, legbetegebb és legszennyesebb mondatról van szó, amely a köz terében elhangozhatott.
Hol maradnak most az elhatárolódók?
Tehát újságírók? Ne röhögtessük egymást, s tisztelettel kérem, ne szórakozzon senki ezzel a fantasztikusan szép, rettentően fontos és napról napra komoly felkészülést igényló szakmával, a szólásszabadság pillérével. Ami – legalábbis az én fogalmaim szerint – nem azonos a perverz gyűlölködéssel, a hatalmat kiszolgáló agitálással, uszítással és megfélemlítéssel.
GÁBOR GYÖRGY filozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa,
jadzia

2022. 11. 09. 19:26

Kedves Holdfény !

nekem is eszembe  jutott  valami a talpzibbadás alapján.készült-e az ágyéki gerincedről CT? Mert az ott lévő csigolyák közötti porckorongelváltozások  az ülőideget nyomják és ez a talp illetve az egész láb zsibbadását fonákérzését okozhatják  ez az ischias

2022. 11. 09. 17:24

Kedves Holdfény,

nézték a vér cukrodat? Úgy tudom a cukor betegeknek is vannak hasonló tünetei. Még amikor a városban laktunk, két szinttel fölöttünk lakott egy cukros nő, ő sem érezte a lábfejét. Egyszer télen a hóban én találtam rá, a pince lejáró rampáján, elesett és nem tudott felállni.

2022. 11. 09. 15:00

Igen, a MOSTANIT, de a 45-55 közöttieket is értem, mert akkoriban sem volt leányálom a háború után a helyzet, na és "a tudomány akkori állása szerint" sem.
Ugyanis én 8 évesen TBC-s lettem egy egyszerűen orvosolható HIBÁS rendszer miatt:
Ugyanis édesapám kapott a munkahelyén egy nyaralási beutalót, ami miatt el kellett menni tüdőszűrőre is.
És OTT, AKKOR kaptam el ezt a népbetegségnek és akkor még gyógyíthatatlannak tartott kórt!!!
És miért???!!!
A szűrőgép monitorjáról valósággal "lecsókoltam" a bacit, éreztem is a sötétben, ahogy a számnak nyomódott a monitor!

Azért történhetett ez meg, mert nem választották külön a már krónikus TBC-s betegek szűrését az egészségesektől.
Nos, én (az "őrangyalom" segedelmével, vagy csupán csak) szerencsével még időben hozzájutottam az oltószerhez, s megmaradtam.
De a röntgen szakorvos indítványozta, hogy az EGÉSZ ORSZÁGBAN attól fogva elkülönítve szűrjék a TBC-s betegeket az egészségesektől.
Örök hálával tartozom az OTI-s orvosnak, aki minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy "kéz alatt" (másképp nem volt kapható szreptomicin akkoriban nálunk!) megszerezze az életmentő injekciót.
Valamint tisztelettel emlékezem meg arról a megyei röntgen főorvosról, aki a rendelkezést kiharcolta, és  sajnos 45 évesen elhunyt, mert a röntgen orvosok bizony nem éltek sokáig akkoriban, nem volt védelmük a "halálsugár" ellen...:'(

Régen így látta mindenki a monitoron a szűrő gépben éppen lévő ember tüdejének a képét, mert sötétben álltunk ott a sorunkra várva:
Tüdőszűrő vizsgálat Litéren | Litér

2022. 11. 09. 10:46

Kedves Holdfény!

Ha az egészségügy alatt a mostani kormányzatot érted, akkor nincs vitánk. Pocsék. Eellenben, ha azt kérded, miért nem helyettesített valaki, arra könnyű válaszolni. Mert nem volt a közelben "valaki" aki helyettesíthette volna. Mert vagy külföldre ment, vagy a valamelyik magán intézménybe. 

Amúgy minden részvétem a tied, nagyon rossz lehet, még elképzelni sem tudom mennyire. 

Viszont az, hogy a lányod hány kilométerre lakik, nem oszt, nem szoroz, szerintem. Mert mi lenne, ha csak százra lenne, vagy ötvenre? Dolgozik minden nap, gondolom én, és nem lenne ideje veled lenni akár csak pár órára naponta. Kivéve, ha a szomszédban lakna, vagy egy házban laknátok... 

2022. 11. 08. 13:52

Ácsi Bácsi!
Én nem azért hibáztatom az egészségügyet, mert esetleg "téves" diagnosztikát állított fel nálam, ami - sajnos! - nem valószínű, hanem nagyonis valóságos, azaz tusché! - hanem azért, mert jó késői vizsgálati időpontokat kaptam, így jó későn jutva a megfelelő gyógyszerhez!:(((
Tehát eleve 10 nap múlvára kaptam időpontot a háziorvosi beutaló dátuma után. Ráadásul kiderült, 10 nap múlva is hiába mentem, mert BETEG volt az orvos, helyettesítés nem volt, pedig van itt a környéken egy néhány idegorvos, az SZTK-ban is van másik. MIÉRT nem léptették be helyettesítésre? A háziorvosok ezt "ügyesen" megoldják!
Tehát újabb 10 nap várakozás ARRA, hogy tul. képpen mi a franc bajom van??!!
Na, nagy nehezen megtudtam, mi a diagnózis, a tünetek stimmeltek (a neten is utána néztem), tényleg azok a tüneteim, amit mondtak, s írtak.

Egyébként "Egyszer volt Budán kutyavásár!" alapon 2 éve stroke gyanúval vittek kórházba, de kiderült, TÉVES a diagnózis, ugyanis húgysav mérgezésem volt, mert kevés folyadékot fogyasztottam. 3 hetes infzióval hoztak rendbe, állítólag elég katasztrófálisan néztem ki, 4 napig nem voltam magamnál, majd a 3. héten újra megtanítottak járni.

Most nem ez a helyzet, tudnék én járni, de NINCS hozzá elég izomerőm, és egyensúlyhelyzetem, hogy stabilan meg tudjak állni a lábamon!:(((
Aki nem tapasztalta, nem tudja elképzelni sem, milyen érzés ez. Legfeljebb talán a részegség hasonlíthat hozzá, de ezt csak én gondolom, mert életemben nem voltam soha részeg, de még spicces sem.

Egy tény, amit mostanság tapasztalok:
Édesanyám (aki iskolázatlansága dacára) elég bölcs asszony volt, ő mondta:
"Csak az asszony ne legyen beteg a háznál, mert akkot HÉT BAJ VAN!!!":(((

Mosogattál Te már a mosogatónak hassal támaszkodva zsibbadó érzéketlen lábfejjel ott állva, fogtál elmosni való edényt bizsergő, érzéketlen kézzel, vettél ki a forró sütőből sült húst ingadozó lábakkal, bizonytalan kezekkel?!:(((
Ízelítőül "CSAK ENNYIT"!
Tudod, most érzem meg igazán, mi az a 700 km, ami a lányomtól elválaszt!:'( 

jadzia

2022. 11. 08. 8:05

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „A legtöbb ember nem igazán akarja a szabadságot, mert a szabadság magában foglalja a felelÅsséget, és a legtöbb ember fél a felelősségtő‘l Sigmund Freud”

2022. 11. 07. 11:57

Kedves Holdfény!

Minden részvétem a tied. De azért ne az egészségügyet hibáztasd. Ahol nincs elég orvos, asszisztens, szakápoló, nővér stb.  mert nincs rájuk pénz, ott bizony minden rosszul működik. Mindenesetre drukkolok neked, hogy ne az legyen a bajod, amit a doki felírt. Édesanyámra is rásütötte (magánrendelésen) egy orvosnak nevezett véglény, hogy májrákja van, oszt azóta is él, pedig eltelt úgy öt év, és persze nem volt (és ma sincs) rákja, mert egy évvel később simánkizárták ezt a lehetőséget a kórházban és rendesen beállították a gyógyszereit.

jadzia

2022. 11. 06. 19:41

Bizonya dülöngélés neurológiai tünet ehhez szakorvos  kell!!

2022. 11. 05. 21:37

Kedves Jadzia!
Köszönöm az információt, újabb kört tettem a neten az ügyben, de sajnos Dorogon tényleg nincs az illető neurológus hölgy, az biztos!
Jövő héten újra próbálkozom Esztergomban, én sem nyugodtam bele a változtathatatlanba.
Találtam is valakit, megpróbálom felkutatni, vannak ott zenetanár kollégáim, remélem, tudnak segíteni.
Nem tetszik nekem ez a "dülöngélés"!!!
Bár Hofi szerint "aki dülöngél, biztosan él", de szerintem EZ NEM ÉLET, és már nagyon idegesít a dolog! 

jadzia

2022. 11. 04. 19:51

rémálom volt olvasni is bár ismertem   az egészet leveleinkből.És igen sajnos ilyen  az eü  és még ilyenebb   lesz mert vészesen fogy benne  dolgozók száma és akik vannak abból is sokan lkiégtek várják a nyugdíjukat ne kelljen csinálni tovább.

De egy tény a polyneurpathiától elehet  a kéz lábzsibbadás err e jók a szerek...de egyensúlyzavar polyneurpoatiról nincs!! ez komoly agyi keringési zavar leehet vagy más neurológiai betegség.. mindenképpen kellene  egy CT és neurológus vizsgálata  ha magánban  az sem baj sőt

2022. 11. 04. 16:15

Okés, JOGOS a pont, kedves Dmolnár, de sajnos TE nem tudhatod, micsoda EÜ tortúrán mentem keresztül az utóbbi jó másfél hónapban. Aug. utolsó hetében egyik reggel arra ébredtem, nem tudok kikelni az ágyból. Püff neki!

Sajnos, email címed híján nem írhattam meg Neked azt, hogy mi mindent csináltam ez ügyben...
Ide a fórumra nem akartam kiteregetni. Nem mintha szégyellni valóm lenne, hanem vannak ugyi SZEMÉLYISÉGI jogok is, mind nekem, mind a kezelő orvosoknak.

Van itt a fórumon egy orvosunk, akivel civilben is levelezek, s az ő tanácsára is hallgatva elmentem a háziorvosomhoz, mikor még CSAK az egyensúlyprobléma és izomgyengeség jött rám, de az hirtelen, vagyis AKUT! A sors fintoraként miért ne szombaton?! Azt gondoltam, csak múló gyengeség, majd elmúlik...
De hétfőn du. elmentem a rendelésre, kaptam is gyógyszert, bár nem tudtam, mi bajom, mitl ez a zsibbadás, gyengeség? A gygyszer tele volt B-vitaminnal: B1 B6 B12. Szedtem jó egy hétig, de nem használtak SEMMIT!
Újabb telefon, kellene beutaló, adott is a neurológiára ide az SZTK-ba.
Viszont én járni nem tudtam már akkora hosszú útra, a jelenlegi párom ment el érte, és kapott is időpontot a szakrendelésre, amire el is mentünk kocsival az anyukájával, de az orvos BETEG volt, nem rendelt.
Újabb időpont 10 nap múlvára!:(((
Ekkorra a párom anyukája is lebetegedett magas vérnyomással, nem mert autóba ülni. Idegen szomszédot kellett megkérnem.
Elmentem tehát RENDES ORVOSHOZ a "vizsgálatra", ami mindennek volt mondható, csak vizsgálatnak nem, inkább kvaterkázó beszélgetésnek. Semmiféle eszközzel nem vizsgált, mégis egy REGÉNYT írt a leletre, hogy ezzel meg azzal végzett rajtam, velem vizsgálatot, holott semmit!... Ezzel nem voltam tehát elégedett, ami miatt MAGÁNRENDELÉST kerestem.
DE HURRÁ! A kórisme legalább megvolt: Polineuropátia! Kaptam rá egy igen drasztikus gyógyszert, aminek egy regény volt a tájékoztató papírján, a mellékhatások között ráadásul MIND ott volt felsorolva, amik ELLEN éppen kértem!:(((
Hát mit tehettem? Bandzsítottam egy nagyot, majd elkezdtem szedni. Hát jelentkezett is egy kisebb fajta mellékhatás 2 nap múlva, de azt mondták telefonban, majd el fog múlni, ami igaz is lett.
Voltam pár napig a hugicámnál, a közérzetem LELKILEG legalább helyre állt, de testileg nem javultam, igaz, nem is rosszabbodtam.
Aztán szerencsétlenségemre jött ez az ételallergiás kiütés! SEMMI KÖZE nem volt az előbb leírt betegséghez! Ez "csak úgy jött", tudod, a baj NEM jár egyedül!:(((
Hát ez betett nekem! Kiderítettem, valamilyen tartósító szertől lehet, ami a konzerv nyersanyagban van. Igaz, a párom is azt ette, de neki nem lett semmi baja, bár nem mindenki allergiás arra, amire valaki meg igen...
Ha csak az nem volt a baja, hogy kezdett berágni a patikába járások miatt!
Kaptam allergiára gyógyszereket, ezekből csak az egyik volt nálunk (3 patika van!) kapható.
Szedem tehát a szakorvos felírta gyógyszert az ideggyulladásra (azóta a netről tudom, hiába, mert meggyógyulni tőle NEM fogok, és szedem az allergiára is, bár az meg már kezdett kedden múladozni, halványabbak a kiütések, nem is viszketnek már, de azért SZEDEM a gyógyszert, mert én JÓ KISLÁNY vagyok!:)))

Szóval kedves Dmolnár, NEM ÉN DIAGNOSZTIZÁLTAM MAGAM, hanem SZTK-s szakorvos, nekem fogalmam sem volt, hogy van ilyen betegség a világon! Az allergiás kiütésben meg megerősített a háziorvosom, hogy JÓL tippeltem, mitől van.
Csalánkiütés jelentősége és különböző megjelenési formái -Gyógyhírek
Allergiás csalánkiütés (ételben lévő vegyszerre allergia!)

Hát ennyi!
Mindenesetre IGAZA VAN azoknak, akik elmarasztalják az EÜ-t, mert felháborító, hogy piszlicsáré betegségek miatt is heteket (s műtétekre meg hónapokat is!) kell várni arra, hogy orvos láthasson!
Csoda-e, ha az ember inkább kinyitja a bukszáját a magánrendelések felé?... Már ha sikerül azok közt is JÓ SZAKÉRTŐT találni!:(((