Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2012. 11. 29. 15:36

az elszegényedő rétegek mindig radikalizálódnak

Nem mindig. Általában csak olyankor ha gyenge a vallás, és nem tudja őket féken tartani a hit, hogy ha keménykednek az evilági javakért, beáldozzák a halál utáni nagy boldogságot. Nagy találmány volt ám a vallás, évszázadokon át kordában tudta tartani emberek nagy tömegeit, sokkal hatékonyabban, mint annak előtte a korbács.

Na meg nem is az elszegényedés a gond, hanem az éhenhalás kockázata. Azért az ember sokmindenre képes, ha elveszik tőle az önfenntartás lehetőségét. Olvastam erről nemrég egy tanulmányt, hogy hogyan korrelál az élelmiszerár görbe és az egyes arab forradalmak kirobbanása egymással - tökéletes a fedés.

Itt a tanulmány: http://arxiv.org/abs/1108.2455


2012. 11. 29. 15:33

Olyan nincs, hogy csak helyi politikával foglalkozol, mert annak az égvilágon semmi pozitív eredménye nem lehet.

Milyen politikával foglalkozásnak lehet pozitív eredménye? Semmilyennek.

Egy város nem tudja elszigetelni magát az országos helyzettől, helyben semmit nem tudsz változtatni az égvilágon, ha nem történik változás fölötted.

Ez badarság. Kis közösségekben csodákat lehet művelni mindaddig amíg a felsőbb alakulatok nem vesznek rólad tudomást. A Szeretgom is addig működött jól (úgy 2007-ig, majd másfél éven át) amíg senkit sem érdekelt, és azóta pusztul amióta a felsőbb helyzet beavatkozik. Én nagyon szeretném ha újra csak az az első 100-150 ember nézné és írná a honlapot, mert ott még volt előállított érték és tartalom.

Hogy nincs az utcán az értelmiség a kultúra csonkítása miatt. És még sorolhatnám.

Ne sorold, menj az utcára.

A Jobbik nem egyszerű politikai pártkérdés, hanem demokrácia-kérdés.

Szarok a Jobbikra. Szarok a demokráciára. Szarok a középszerűségre. Nekem a felső 10% (nem gazdasági, hanem szellemi értelemben) társasága kell, őket akarom beengedni a mindennapjaimba, tőlük akarok gondolatokat olvasni, velük akarok eszmét cserélni. A Jobbikról, demokráciáról is csak az ő szűrőjükön keresztül akarok értesülni. A hülyéket velük együtt akarom kiröhögni, tele pofával. Mert aki a hülyéket komolyan veszi, az maga is belehülyül.

Ilyen szélsőjobbos pártok, vagy azok egyes tagjainak rasszista, antiszemita megnyilvánulásait csirájában kell elfojtani.

Nosza, akkor szerezz kalasnyikovokat, kösd fel a rambósapkát és menj csírájukban elfojtani őket. Esetleg küldd vissza a terminátort, hogy ölje meg az anyjukat. Nem érdekel. Én túl liberális gondolkodású vagyok ahhoz, hogy bármit is csírájában akarjak elfojtani, meg túl humanista, hogy öljek, plusz túl elitista ahhoz, hogy genetikai hulladékokba nevelt kényszerképzetek hasztalan ellenpropagandájára szenteljek akár egy percet is az életemből.


2012. 11. 29. 15:05

Olyan nincs, hogy csak helyi politikával foglalkozol, mert annak az égvilágon semmi pozitív eredménye nem lehet. Egy város nem tudja elszigetelni magát az országos helyzettől, helyben semmit nem tudsz változtatni az égvilágon, ha nem történik változás fölötted.

Jól példázza ezt a mi kis városunk, amely tökéletes lenyomata az ország neurotikus állapotának.De nem mintaváros, annyira soha nem volt fontos Esztergom, mint sokan láttatni akarják. Hasonlatos. Abban is hasonlatos, hogy itt is tökéletesen belefásultak az emberek a mára céltalanná váló küzdelemnek. Ahogyan országosan is döbbenetes, hogy a pedagógusok például méla csöndben tűrték, hogy miniszterk tökéletesem megalázza őket. Hogy a rokkantnyugdíjasok hangját alig hallani. Hogy nincs az utcán az értelmiség a kultúra csonkítása miatt. És még sorolhatnám.

Abban igazad van, hogy ezt a húsz év politikai gyakorlata tette. Meg aban is igazad van, hogy az elszegényedő rétegek mindig radikalizálódnak. Hol a kommunisták, hol a nácik használják fel őket, éppen melyikben van több erő. Most is ez történik.

Na és itt van, amiben tökéletesen tévedsz. A Jobbik nem egyszerű politikai pártkérdés, hanem demokrácia-kérdés. ( Amely nem a fidesz szüleménye, legfeljebb ügyesen kihasználják. ) Ilyen szélsőjobbos pártok, vagy azok egyes tagjainak rasszista, antiszemita megnyilvánulásait csirájában kell elfojtani. Az úri modor ebben az esetben baromság. Ahogyan a németeknek, úgy neknk is minden lehetséges eszközzel küzdeni kell az elszigetelésükért, a politikai megsemmisülésükért. Más út nincs.

Esztergom érdekében is. Az esztergomiak érdekében is.

Ezért biztosan nem kell perre menned. ( Nem úgy, mint némely, valóban durva stílusú és tartalmú kirohanás egyes fórumokon. )

 

Politikai terrorizálás? Ugyan már! Folyamatosan rossz kifejezéseket használsz. Ha meg ezek alapján úgy gondolod, hogy van alapod a kitiltásra, hát tedd meg. Jobbik miatt ez unikum lehet! :)

2012. 11. 29. 14:29

Más szint meg nincs.

Hozzáteszem, akik 1933 és 1942-3 között ezen az egyéni szinten meghozták ezt a "továbbmegyek és soha többet vissza" döntést, azoknak a leszármazottai ma jó eséllyel boldog

emberek, akárhol is élnek. Akik meg nem hozták meg, azoknak jórészt nincsenek leszármazottai.

Ma Magyarországon rengeteg a frusztrált, lecsúszott, nyomorgó ember. Frusztrált, lecsúszott, nyomorgó embereket mindig is fel lehetett tüzelni bárki ellen. Lásd francia forradalom, ugye. Meg az orosz. Meg a fülke.

2004 óta vagyunk EU tagok, 8 éve olyan durva mennyiségű pénzt tolt bele ebbe az országba az EU, hogy az a legtöbb embernek felfoghatatlan (gondold át, hogy a települések 1000 milliárdos nagyságrendű adósságot halmoztak fel csupán az EU pénzekhez szükséges 10-20% önerejére ergo 5-10x ennyi pénz folyt át rajtuk, alsó becsléssel). Ezt a durva mennyiségű pénzt nagyrészt simán elcsaklizta a politikai korrupción keresztül a politika árnyékában élő maffiaszerű hálózat. Puch, Simicska, you name it, egyremegy, de iszonyatos mennységű pénz folyt át a frusztrált, lecsúszott, nyomorgó emberek feje felett a politikai maffia háttérembereihez és csatlósaikhoz.

Hát mennyivel egyszerűbb ezek után a frusztrált, lecsúszott, nyomorgó embereket mondjuk a zsidók ellen uszítani, mintsem azt kockáztatni, hogy 8 millió magyar rájön, hogy a bal-jobb pártelit ellopott az országtól úgy 10-20 ezer milliárd forintnyi tőkét, ami ha jó helyre került volna akkor ma abból munkahelye lenne, nem egy betonoszlop egy felesleges autópályahíd alján? Kényelmesebb, biztonságosabb, szárazabb érzés.

Itt most jó ideig ilyen szarkupac lesz társadalom helyett, ebből a kútból kiút nincs.

Akkor meg minek ezzel egyáltalán foglalkozni? Akire rákerül a célkereszt, az menjen, nyitva vannak a határok. Akin meg nincs, vagy kalandvágyó, az ne menjen. A frusztrált, lecsúszott, nyomorgó emberek (összefoglaló néven: a csürhe) ha jönnek akkor már késő lesz.

2012. 11. 29. 13:25

Egyébként meg a rasszizmus, antiszemitizmus mint jelenséggel találkozva európai ember egyet tehet: továbbmegy és soha többet nem megy vissza. Ez az egyetlen működő megoldás, egyéni szinten legalábbis. Más szint meg nincs.

2012. 11. 29. 13:05

Súlyos aránytévesztés pártpolitikai kérdésnek tekinteni azt, ha elítélik egy szélsőjobboldali  párt hol durván antiszemita, hol durván rasszista, hol durván demokráciaellenes megnyilvánulásait.

De miért nem fogod fel, hogy ez a portál nem akar szélsőjobboldali, szélsőbaloldali, antiszemita, rasszista, demokráciaellenes, vagy akár filoszemita, antirasszsita, demokráciafil dolgokkal foglalkozni??? És ha ezt nem bírod felfogni, ha nem tudod akceptálni, hogy itt nincs helye az emberek politikai témájú terrorizálásának, akkor ki leszel tiltva.

2012. 11. 29. 7:10

"Úgyhogy még egyszer és utoljára megkérnélek rá, hogy a pártpolitikai béltartalmaidat máshová ürítsd ki, ne ide."

 

Csak megerősítetted azt, amit előbb írtam. Súlyos aránytévesztés pártpolitikai kérdésnek tekinteni azt, ha elítélik egy szélsőjobboldali  párt hol durván antiszemita, hol durván rasszista, hol durván demokráciaellenes megnyilvánulásait. Hülyeség vagy vakság.

De a Te dolgod.

"Engem perel be."

Ki? A Jobbik? :) A Marci? A Gabi? A Gyula? :)

 

 

2012. 11. 29. 3:35

Egyébként nagyon egyszerű magyarázatom van rá, hogy miért fontos NEKEM, akinek évi közel egymillió forintjába (ez nem a költségem, hanem a veszteségem, amit "termel") kerül (nem panaszkodom, van honnan átcsoportosítani a fedezetét) az, hogy legyen Szeretgom.

Empírikusan úgy tapasztalom, hogy nagyjából az egyetlen viselkedésforma, amivel az ember el bírja viselni azt a töméntelen baromságot ami ma itthon a kormányzati propaganda mint origó következtében, de a politikai élet minden jelenlegi és jövőben oda tartó szereplőjén keresztül ráömlik az az, ha nem vesz róla tudomást. Egy másik működő megoldás még az emigráció, ugye. Félig mondjuk már nekem is kifelé áll a lábam, magyar ügyfélnek nem szívesen dolgozom, magyar bankban nem tartok megtakarítást, csak még épp Magyarországon alszom.

És mivel egyelőre ennél jobban emigrálni nem akarok, de szeretném az életemből minél teljesebb módon kizárni a kerényiket és smitteket és matolcsykat és gyurcsányokat és bajerokat és danielpétereket és kishitelerező jobbikosokat és úgyiselkurvuló millákat meg a többi opportunista impotens vadbarmot - és főleg azokat az agyatlan iqminuszos ripítereket akik a fenti díszpintyek elejtett szájfingásait erősítik fel saját gyomortartalmukkal és alulműködő agyi funkcióikkal és tukmálják mindenkire. Mivel a külföldi ügyfeleim elég jól fizetnek, ezért alapvetően megtehetem, hogy magasról teszek mindenki pártpolitikai nyomorára, és ennek örülök. A fentiekre legfeljebb olyan kontextusban vagyok kiváncsi ha ki tudom őket valamiért röhögni. Se felháborodni, se bosszankodni nem akarok miattuk, mert az élet ehhez túl rövid, ezek meg túl nagy barmok ahhoz, hogy az ember komolyan vegye őket.

A Szeretgomon viszont sajnos ugye el kell olvasnom minden szart amit beírtok és belinkeltek, mert kit perel be valami baromarcú akinek épp van unlimited büdzséje jogászokkal cicázni miattatok? Engem perel be.

Úgyhogy még egyszer és utoljára megkérnélek rá, hogy a pártpolitikai béltartalmaidat máshová ürítsd ki, ne ide.

 

Ide kommenteljetek városi témákról. Vagy kitiltok mindenkit a 'csába, és bezár a bazár.

2012. 11. 28. 22:05

"Érdekében, vagy ellene, moderációs elvek szempontjából egyremegy."

Legalább saját magaddal lehetnél következetes, valamint remélem, hogy a jelenlegi aránytévesztéseid nem állandósulnak. :)

Bár látod , Strázsának tetszik, és ez is valami.

 

2012. 11. 28. 19:51

Mondom még egyszer: ezer más helye van az internetnek ahol nyugodtan jobbikozhatsz, téged meg leballiberálisgecizhetnek, és mindenki boldogan mehet aludni.

Ez nagyon tetszik! Nevetés Jó a humorod, János.

2012. 11. 28. 19:11

- Nem hangzott el egyetlen politikai párt neve sem, amelynek érdekében nyílt pártpropagandát folytatna bárki is.

Érdekében, vagy ellene, moderációs elvek szempontjából egyremegy. Ezek a játékszabályok, amik alapján itt játszani lehet, ha nem tetszik, van ezer más játszótér.

A Fidesz boszorkánykonyháján ismét gyönyörűen kitalálták, hogy egy kis hülye jobbikos zsidózása EZERSZER életbevágóbb és fontosabb témákról hogyan fogja majd elterelni a figyelmet ezekben a napokban. Ügyesek. De ettől még nem fogom engedni, hogy itt is ez a fos folyjon.

Mondom még egyszer: ezer más helye van az internetnek ahol nyugodtan jobbikozhatsz, téged meg leballiberálisgecizhetnek, és mindenki boldogan mehet aludni. Én nem akarok ennek a szartengernek itt helyt adni és minden eszközzel - ha kell - meg fogom a jövőben akadályozni az ilyen jellegű szócséplést ezen az oldalon.

2012. 11. 28. 18:35

"

nyíltan pártpropagandát folytatni, ez alól kivételt csak az egyes politikai pártok által kifejezetten Esztergomot közvetlenül érintő hírértékű tartalmak elhelyezése jelent."

- Nem hangzott el egyetlen politikai párt neve sem, amelynek érdekében nyílt pártpropagandát folytatna bárki is.

- A nyílt antiszemitizmus Esztergomot is közvetlenül érinti. Ahogyan minden magyar állampolgárt közvetlenül érint.

Gondolom, ebben nincs vitánk, így a szöveg tökéletesen megfelel a moderálási alapelveknek.

"ahol lehet trollkodni és egymás ellen uszítani a népet"

Ez meg már igen kínos megállapítás a tények ismeretében.

2012. 11. 28. 18:23

Létezzen. Kint. Ne itt a portálon. Ezer és egy hely van az interneten ahol lehet trollkodni és egymás ellen uszítani a népet.

 

Moderálási alapelvek:

 

1. A Szeretgom nem küzdőtér

Az itt elhelyezett tartalmak az Esztergommal és környékével kapcsolatos eszmecserének, a város közösségi életének kíván teret biztosítani. Tartózkodj az egyes oldalak témáitól eltérő, az ott folyó diskurzustól idegen tartalmú hozzászólások írásától!

 

8. A Szeretgom nem ad teret pártvitáknak

Tilos a Szeretgomon fórumokban, hírekben, feltöltött képeken és egyéb anyagokban (kivéve: blogbejegyzések) nyíltan pártpropagandát folytatni, ez alól kivételt csak az egyes politikai pártok által kifejezetten Esztergomot közvetlenül érintő hírértékű tartalmak elhelyezése jelent.

 

Egyik sem most került bele.

2012. 11. 28. 18:16

"Nézd, én elhiszem, hogy az árokásó reflexekről leszokni nehezebb, mint a heroinról, de megéri."

Mondanám, hogy komikus, amit írtál, ha nem lenne igen tragikus a helyzet.Így inkább komoly felelőtlenség véleményem szerint.

Attól meg, hogy magadra csukod az ajtódat, legfeljebb nem veszel tudomást a fekáliáról. Az attól még létezik, és egyre inkább felgyűlemlik. De könnyen lehet, hogy éppen emiatt fog igen hamar befolyni a trágyalé az ajtód alatt.

2012. 11. 28. 17:04

Nézd, én elhiszem, hogy az árokásó reflexekről leszokni nehezebb, mint a heroinról, de megéri.

Az embert épp elég szar éri az országos médiából, nem kell még a Szeretgomot is folyamatosan fekáliával telehordani.

Vagy legalábbis nem kéne.

2012. 11. 28. 15:08

Minden, ami a Jobbik gazemberségeivel kapcsolatos, esztergomi ügy is. Volt már 2010-ben egy ostoba, rendkívül káros Fidesz igen, Meggyes nem akció, most nem mondhatjuk, hogy Vona meg a Gyöngyösi, Zagyva ... nem, de esztergomi Jobbik igen.

Persze, ha az esztergomi jobbikosok nyilvánosan elhatárolódnak az előbb idézett vélemény megfogalmazójától, meg ettől a Gyöngyősitől, meg a Zagyva-féléktől, akkor más a helyzet.

De ilyet sehol nem olvastam.

Egyébként biztos vagyok abban, hogy Tétényi Éva ezt követően nem fog nyilvánosan mutatkozni jobbikos parlamenti képviselővel. Egyszerűen azért, mert azt követően méltatlanná válna sokak, köztük az én támogatásomra is.

2012. 11. 28. 9:05

Azt hiszem, indítok egy külön fórumot a Jobbik gazemberségeiről.

A bunkóság már túllépte a tűréshatárt:

http://mandiner.hu/cikk/20121128_vona_gabor_nehany_gondolat_a_sarga_csillagot_viseloknek

A magyar demokrata pártok miért nem követik a német példát? Ott egy virtuális s..gberúgást kapnak a neonácik ( by Molnár Csaba ), és senki nem áll szóba velük.

2012. 11. 28. 2:07

"A belpolitikai helyzet fokozódik..."
Már RÓNA is lelépett...

Mintha ez a vers most időszerű lenne:

Érdekes vers, meg kell hagyni!
Mikor is írta a költő?!

 

József Attla

 

VILÁGOSÍTSD FÖL 

 

Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
  Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
  de mind-mind pénzre vált reményt;
  ki szenet árul, ki szerelmet,
  ki pedig ilyen költeményt.


És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
  mivelhogy rend kell a világba,
  a rend pedig arravaló,
  hogy ne legyen a gyerek hiába
  s ne legyen szabad, ami jó.


S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!  
  Nézz a furfangos csecsemőre:
  bömböl, hogy szánassa magát,
  de míg mosolyog az emlőre,
  növeszti körmét és fogát!


1936. október

2012. 11. 23. 16:12

A félreértések oka, elfelejtettem a végére. :)))

Iróniának szántam. Lényeg az, hogy a nyugdíjasok többségét és a külhoni magyarokat békén hagyják, mert szükségük lesz a szavazataikra.  Különben azt tennék, amit előzőleg írtam. Sőt még kihangsúlyoznák, a piszok szocik találták ki az ingyenes utazást ( ha jól emlékszem Horn Gyula akkor volt 65 éves) 

Közlekedésnél maradva. A buszok oldalaira helyezett Bajnait lejárató reklámot és az elkövetkező másfél év lejárató kampánysorozatát miből finanszírozzák?

A lejáratáshoz, koncepciós ügyek kreálásához értenek. Remélem ez a rágalomhadjárat végül kontraproduktív lesz!

 

2012. 11. 23. 15:12

Ugyan már, percig se fáraszd magad! Ostoba, szűklátókörű aktívval ilyen dologról sose vitázz! Ők a legjobb alanyai a politika gazemberségeinek, mert ők azok akiket a nemzedékek közötti gyűlölködésre a legjobban lehet használni! Ők azok akik nem tudják, de majd a bőrükön megérzik, hogy amit a ma nyugdíjasától elvesznek, azt ők sem foják megkapni! Ők azok akik elfelejtik, hogy a ma nyugdíjasai fizették az ő apjuk, nagy és dédszüleik  hasonló juttatását, és ők fizették azt amit ők kaptak gyerekként ingyen a társadalomtól!  És igazad van, aki ide nem fizetett adót az csak azért mert magyar nemzetiségűként él a világban,a határainkon kívül, mindegy hogy milyen okból, az valóban ne kapjon csak úgy ingyen közlekedést,orvosi ellátást  meg még a fene tudja, hogy mit, addig amig az itthoniakat elutasítják! A többi meg tényleg a Tajgetosz dolga!