Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

Törölt felhasználó

2012. 12. 14. 6:48

Igen, buktak a perben, de a jogosan megítélt összeget nem a bűnösök fizetik, hanem mi adófizetők!
Könnyű így, minden felelősség nélkül sértegetni, kártokozni másoknak!
Szégyenteljes banda volt az a testületi többség, az már biztos!

2012. 12. 14. 3:06

Esztergomban ilyenkor minden tanár ellen fegyelmi eljárást indít a fenntartó, hogy miért nem tartják meg az óráikat. Szegeden meg szendvicsekkel kínálták a tiltakozókat a Kormányhivatalban, és a gyengébbek kedvéért elmagyarázták, hogy ott ez állampolgári jog. Kurnásznak, Knappnak, Kálmánnak és az egész nagyeszű bandának ezt nem sikerült felfogni, buktak is 70 millát a munkaügyi pereken.

2012. 12. 13. 11:11

Folyamatosan nő a tiltakozó középiskolások száma, most már vidéken is sztrájkolnak !

http://hvg.hu/itthon/20121213_Sorra_kezdenek_sztrajkolni_a_kozepiskolas

2012. 12. 13. 11:08

Már középiskolások is tiltakoznak a felsőoktatás drasztikus tönkretétele ellen.

Esztergomban is lesz ilyen?

http://hvg.hu/itthon/20121213_A_Kolcseyben_is_sztrajkba_leptek_a_diakok

2012. 12. 12. 21:15

Úgy érzem, hogy a Jánosnak én is csak egy púp vagyok a hátán

Fogalmam nincs, hogy ki vagy, meg mi vagy.

Abszolúte komolyan gondolom, hogy annak a fajta kommentelés kultúrának, ami az egy évben eluralkodott ezen a portálon, miszerint értelmes gondolatcsere helyett szekértáborok ócsárolják egymást  - na ennek semmi értelme. Nem véletlenül nem itt írok már pl. én sem, főszabályként nincs értelme a Szeretgomon bármi személyeset, bármi értékeset megosztani, mert az ember csak az irigységet és a kisebbrendűségből táplálkozó gyűlöletet kapja érte cserébe (aki azt hiszi, hogy nem jut hozzám vissza, hogy a városban milyen hazugságokat terjeszt rólam, az még mindig nagyon téved).

Egy ideje sokkal aktívabban tiltogatunk kifelé trollokat, mint korábban, aminek természetes szövődménye, hogy a kisebb zajszint mellett a jelszint sem tűnik akkorának (pedig a zajszint mellett is ugyanannyi volt a jelszint). Ha te kommenteltél az elmúlt időszakban és nem lettél kitiltva, akkor valószinűleg nem vagy tagja ennek a csoportnak.


2012. 12. 12. 19:53

Kedves Holdfény ! Ijeszteni egyáltalán nem akartalak és nem is foglak. Nem az én stilusom. Nem rossz dologról akartam írni, de elnézésedet kérem, ha nem tartom meg az igéretet. Úgy érzem, hogy a Jánosnak én is csak egy púp vagyok a hátán. Azóta nem léptem a szeretgom mezejére. Mások hívták fel figyelmemet, hogy általad meg lettem szólítva.  Nem szívesen megyek olyan helyre, ahol nem látnak szívesen.

Az én felfogásomban az ember szabad  -beleértve a vélemény szabadságát is-, míg más méltóságát nem sérti. Természetesen a "más" nemcsak személyekre értendő.

Valamikor írtam a "liber - libertas" szabadság fogalmának kialakulásáról, a szeretetről, a boldogságról... - úgy , ahogy tőlem tellett, jószándékkal.  Igértem, hogy írok a hazáról, mint fogalomról, mibenlétéről.  Néha talán szőrszálhasogatóként szeretem helyrerakni a dolgokat. A haza fogalmában nagy a tudatlanság. Nagyon sok embernek a haza  képe másokat méltóságukban sért./ Ha valaha a sors úgy hozná..., szívesen elbeszélgetek róla, de .../

/A 70-es években, ha jó az emlékezetem, Kölcsey évfordulóhoz kapcsolódva, egy gyülésre voltam hivatalos. A téma a hazaszeretet volt. Az előadó, valamilyen pátrfunkciárius, oly sok szépeket mondogatott, leginkább a "pártot és a kormányt" dicsőítve. Szó volt ott traktorokról, cipőkről és ruhákról..., összehasonlítva a régi rendszer túlszínezett negatív vonásaival. Mondókája végeztével, az előadó a közönségnek adta át a szót, hogy mondjuk el hozzászólásunkat, véleményünket és tegyük fel kérdéseinket.

Egydarabig tűrtőztettem magam, de végül jelentkeztem én is.  -- Oly sok szépet hallotttunk a hazaszeretettel kapcsolatban,  de jó lenne, ha meghatároznánk végre, hogy mi is a hazaszeretet ? --

Tíz perc múlva, míg még három hozzászólást végig/unatkoztam/hallgattam, az előadó sürgős ügyekre való hivatkozással távozott a teremből. /

Most én is távozom, nem akarok több "sületlenséget" írni. Elnézésteket kérem a szeretgom olvasóitól, kommentelőitől. Nem volt szándékomban, de ha valakit "ok nélkül" megbántottam volna, elnézését és bocsánatát kérem.  Sem lehangoltság, sem megbántottság, sem szkepticizmus nincs bennem.

Köszönöm, hogy eddig itt lehettem, személyes politikai ambicióim egyáltalán nem voltak.

Az ünnepek közeledtével, békés és boldog karácsonyt és áldásokban gazdag új esztendőt kivánok mindnyájatoknak !

/Ps./ A szeretgomnak pedig sok információkban gazdag, tartalmas és jobbító szándékú kommenteket !

 

2012. 12. 12. 19:24

Érdekes, hogy az országban az egyetemi diákság tüntet, itt Esztergomban pedig csak csend és hó és halál.

2012. 12. 12. 11:56

Egy érdekes vélemény arról, hogy mennyire szigetelődhet el bárki is a politikától. ( Jánossal való eszmecseréhez kapcsolódva. )

http://hvg.hu/w/20121211_Wake_the_fuck_up

2012. 12. 11. 23:46

Köszönöm soraidat kedves feco!

A Jézuska küldött Neked valamit az ÉRTÉK topicba, fogadd olyan szeretettel, ahogy Ő küldi Neked!

(Mindenkinek mindent)

Holdfény

2012. 12. 11. 15:50

Kedves Jézuska!

Holdfény fóruma billen bár kicsit, és nem énfelém (hála Néked), de Értéke, Mértéke még sokáig meg kell maradjon mégoly reform Szeretgomon (sokan olvassák, és szeretik) belül is.

Köszönöm, hogy meghallgattál.

(mindenkinek mindent...tudjátok)

feco

2012. 12. 11. 15:24

Mostanában Popper Péter "Felnőttnek lenni" c. könyvét olvasgatom, szeretek többször is visszalapozni a könyveiben olvasás közben.
Pl. EZT a részt elég sokszor újraolvasom:

"A pszichológusok közül sokan azt vallják, hogy az egyik legkorábbi, közös emberi alapélményünk a kisebbrendűségi érzés, a szorongás, vagy legalábbis egyfajta bizonytalanság, hogy "velem valami nincs rendben" a többi emberhez képest.
(...)
A felnőttkori kisebbségi érzés nagyon sok gátlást, kudarcot okoz, s ezért gyakran önigazolásra, menekülésre készteti az embert. Menekülhet betegségbe, ami igazolja kudarcait, lehet támadó, egészen a kriminalitásig, mindenkivel örökké rivalizáló, mérhetetlenül becsvágyó, teljesítménycentrikus, szélsőségesen hiú, önimádó, másokkal önző módon kíméletlen."

2012. 12. 11. 13:48

Felteszem a kérdést. Hová tűnt a (Pelikán Jómadár), utóbbi időben már nem osztja itt az észt, mint bizonyos párt propagandistája. Értem én, hogy a megszűnt Hídlap után valahol "irkálgatni kell", csak miért éppen a szeretgomot választotta. A vérükben van az emberek megosztása, de az utóbbi időben ezek a ténykedések nem jól sülnek el számukra. Zsulról pedig annyit, nincs önkritikája. Mindenkit arcátlanul sértegetett. Ha valaki kimondta róla az igazat, akkor rögtön megsértődött.

2012. 12. 11. 10:56

Kedves Balázs!

Te most aztán "jól megmondtad az őszintét"! :)))
Egyetértünk!

Jómagam viszont - konzervatívként - félek a változásoktól, s főleg attól, hogy oda lesz MINDEN, amit hoztam Nektek eddig.

Bár lehetséges az is, ennek lesznek, akik örülni fognak, ki tudja?...
Mindenkinek más és más képvisel értéket, én sosem akartam senkire ráerőltetni az írásaimat. A szabad akarat mindenkinek megadatott, elolvassa, meghallgatja, megnézi, vagy sem, amit betettem a topicba.

Nem vagyunk egyformák, hisz emberből vagyunk, és mint ilyen, kettő egyforma sincs belőlünk, még ikrek esetében sem.

Szerencsére! :)))

További szép, és főleg bajmentes téli napot mindenkinek!
 

2012. 12. 11. 10:47

Kedves János!

Légy szíves, tájékoztass arról, lesz-e mód a megújított portálodon valamilyen formában a jelenlegi Fórum Kultúra rovatában lévő ÉRTÉK A MÉRTÉK további működtetésére?
Netán az anyagának az újba való átmentésére?
Egyáltalán: Lehet-e majd beregisztrált Esztergomon kívüli személy?
Csak hogy tudjam.

2009 júniusa óta több, mint 400 ezer látogató olvasta a már közel 6 ezer beírásban lévő kulturális értékeket, hallgatta a zenéket, nézte a festményeke, stb.
Ma is eddig több, mint hetvenen kattintottak rá. De ezt TE tudod a legjobban! :)

Esztergom a KULTÚRA városa is - még mindig, és szeretnénk sokan, mi környékbeliek különösen, ha az is maradna!
Igaz, az általam indított topic AZ EGYETEMES KULTÚRÁT képviseli, nem speciálisan Esztergom van csak benne, de erre én, mint nem esztergomi, nem is mernék vállalkozni. Viszont a helyiek közül valaki felvállalhatná.

Olvastam Nálatok a "Politika" fejlécében egy Wass Albert idézetet, mely (bármennyire is megosztó személyiségnek tartják sokan, de ugyancsak sokan szeretik is a műveit) engem, mint esztétiaki neveléssel foglalkozót, nagyon megragadott:

"A nemzet élete a kultúrával azonos, nem a politikai történésekkel, melyek csak átfutnak fölötte, mint a szél. A kultúra és a nemzet azonossága az a mindeneken felül álló erő, mely ellen tehetetlenek a fegyverek, és mellyel szemben értelmüket vesztik a szögesdrótok."
Wass Albert


Tisztelettel várom válaszod!
Holdfény (Zenetanár Dorogról)
 

2012. 12. 11. 10:26

"Azt írod:" De már nem sokáig."  Ez egy meghatározott időpont ? Ugyanis a Holdfénynek tartozom még egy igérettel."

 

Kedves Nadragulya!
Ne ijesztegessél már!
Mit igértél nekem, és mikor?
Remélem, nem valami ROSSZ dologról vala szó?...
Bocsáss meg a feledékenységem miatt, de már tényleg nem tudom...


Amúgy nagyon sajnálom, hogy szétment a kezdeti élénk társalgás, és a kialakuló jó kis közösség. De - úgy tapasztaltam - szinte minden portálon előbb-utóbb megjelennek a közösségellenes, azt nem építő, hanem inkább szétverő elemek... :(((

Itt pl. érdekes volt megfigyelni, először szinte mindenki a saját nevén, sőt! IGAZI fotójával szerepelt. Aztán szépen eltűnt a fotó, vagy átváltott Bébi korabelire, majd "FEKETE FEJEK" sokasága lepte el az oldalt fura nicknevekkel...

Hát igen... Ezt (IS!) hozta a közelmúlt Magyarországa...
De nemcsak Esztergomban van szkeptikus hangulat! És ezen a beígért 10%-os energiaárcsökkentés sem fog segíteni.

2012. 12. 11. 0:55

Kedves József, Zsul néven szerintem te is a névtelenek táborát gyarapítottad, és egyike voltál, akit szerintem többen kihagytak az olvasásból egy idő után. Persze megsértődtél, mikor névtelen hozzászólóként egy másik névtelen pontozott le, aztán elkezdtél másokkal személyeskedni. Egyébként akkor én voltam az, aki lepontozott. Helló! :)

Biztos voltam benne, hogy visszatérsz. De sebaj, Jánosnak hála eztán majd kiválaszthatom, hogy kitől szeretnék a jövőben bármit is olvasni. Mondjuk kevesen maradnak, de hát ilyen most a közélet itt a fekete lyuk városban.

2012. 12. 03. 17:16

Azt írod:" De már nem sokáig."  Ez egy meghatározott időpont ?

Redesign van, lesz, a kommentelés a jelenlegi formájában megszűnik. Lesz helyette valami más, ami sokkal inkább közösségi jellegű lesz, és nem ez az "olvassa mindenki, akár akarja, akár nem" jellegű világbahintése  a magvas gondolatoknak. Magyarul megválogatható lesz, hogy kinek az agymenését látod és kiét nem, mindenki kommentfolyama pedig nem mást fog alkotni, mint az illető saját kis miniblogját. Plusz lesz facebook integráció, nem kell majd regisztrálni, hanem lehet a facebook-os belépést használni.

A hírek alatti kommentek megszűnnek, ott is ez a social "reblog" funkció fog élni, illetve lehetőség lesz "véleményvezér" státuszt vásárolni, kemény magyar forintokért azoknak, akik ott akarják megcsinálni az ismertségüket a városi közéletben.

2012. 12. 03. 17:06

Tudod János, addig semmi probléma nincs, amíg a vélemény "más" méltóságát nem sérti. A mást azért tettem zárójelbe, mert nemcsak személyt és személyeket, hanem meggyőződést és vallási hitet, hagyományt is értek alatta.

A mondás : "Az igazság fáj!" - 

Közügyek területén az igazság okozhat egyeseknek kényelmetlenséget, de semmi esetre sem lehet méltóság sértő.  Az igazsághoz való viszonyulásban a méltóság és becsület eltávolodik egymástól. A méltósága az embernek akkor is megmarad, ha becsületét elveszti. Nem közügyekben, már másként áll a dolog, mert az igazságot fel lehet használni rosszindulatuan a másik lejáratására. A rágalom esetén pedig minden egyértelmű, mert mindent sért.

1990-ben megfogalmazódott bennem egy vélemény: politikusnak és becsületesnek lenni, két kölönböző kategória. /Természetesem vannak kivételek./ A lelkiismeret megerőszakolása méltóságon aluli, de ugyanúgy, ha "tudatlanul" hoz valaki felelős döntést. A politika erkölcsi mélyrepülése egy szük csoportnál már láthazó volt. Hogy hová fajult, azt nem mertem volna gondolni. Nem kell külön ecsetelni, elég csak az elmult napok történéseire utalni. Ide vezetett az a "szellem", amit nemcsak kieresztettek a palackból, de még lovat is adtak alá. A felelős természetesen mossa kezeit.

Azt írod:" De már nem sokáig."  Ez egy meghatározott időpont ? Ugyanis a Holdfénynek tartozom még egy igérettel.

2012. 12. 03. 15:44

Tudom, hogy egy KÜLSŐ véleménye nem számít, de ha megengednétek egy megjegyzést:

ÚGY FOROG EZ A FÓRUM, MINT A SZÉLKAKAS A HÁZTETŐN! :(((

Ha mondjuk, az ország túlfelén élő valaki beleolvas mondjuk a lezárt Témábavágós ELEJÉBE, KÖZEPÉBE, VÉGÉBE, és ebbe az újba, akkor könnyen azt gondolhatja, mindegyik részlet TELJESEN MÁS VÁROSOK LAKÓINAK ÍRÁSAIVAL van tele...


EGY a közös bennük: a VESZEKEDÉS!
Kezdek hinni a mayáknak... Közeledik 21-e... KacsintásMeglepett

Kedveseim!
Az ún. "haláltánc" a XIX. sz-ban volt divatban!!!
Lásd: Arany: Hídavatás

Zichy Mihány illusztrációja

2012. 12. 03. 15:15

Ez megy igen, a személyeskedés, a teljesen felesleges politikai álviták, szófosás. Közben meg az értelmes emberek értelmes felvetéseinek teljes mellőzése és üldözése. De már nem sokáig.