Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2022. 09. 20. 12:27

2022. 09. 20. 12:23

Kedves Holdfény!

Beszélt, köszönöm, hogy idehoztad. Nos a videóban arról van szó (speciel tudok angolul), hogy Ukrajnának segíteni kell, mert megtámadta őket Oroszország. És addig kell segíteni, ebben a helyzetben, amíg az ukránoknak szükségük van segítségre. Természetesen ez okozhat gondokat az embereknek, ezért rajtuk is segíteni kell (szociális megoldások), de ez nem lehet ok arra, hogy az ukránokat magukra hagyják...  (A félreértelmezés ott van abban, amit te köldtél, hogy szó nincs a választópolgárok véleményének figyelmen kívül hagyásáról, arról van szó, hogy lesznek emberek, akik azt mondják, hogy akkor velük mi lesz télen? A válasz erre, hogy szociálpolitikai megoldás lesz)

Nos, gondolom, ezzel te is egyetértesz, hiszen, gondolom én, nem Oroszországot (az agresszort) akarod támogatni, a megtámadottak ellenében... 

2022. 09. 19. 23:08

Igen, igazad van Strázsa!
Való igaz, az IGNÁC-okat régen Nácinak becézték, ki a fene gondolta, hogy valamikor "szitok-szó" lesz belőle!
Pedig nekem is van egy Ignác nevű sógorom, igen jámbor tánczenész, a légynek se ártott soha...
Sajnálatos, hogy hogyan változnak át szelíd, egyszerű szavak veszedelmes tanok beidegzésképpeni megnevezésére! Őt pl. kínosan ügyel mindenki IGNÁC-nak szólítani!:(((
A hugicám pl. az alföldi Homok nevű községben született.
Akkor ő MOST homokos?!:DDD

Kedves Strázsa!
Sajnos, manapság az "új náci" egy ÚJ OGALOM, és sajnos, VALÓS is, s nemcsak nálunk, bár ne lenne!

2022. 09. 19. 22:31

Újnáci? Az meg mifán terem? 
Gyerek koromban lakott a házunk különálló részében egy család, az apát Szabó Ignácnak hívták. Mi csak úgy hívtuk hogy náci bácsi, a szüleim pedig nácinak. Ártatlan gyerekként fogalmam sem volt hogy a náci nem csak az Ignác névnek a változata, hanem valami szörnyűséget is jelent, mégpedig azt hogy nemzeti szocialista. Talán ezért nem meri senki manapság a fiát Ignácnak nevezni, nehogy nácinak hívják.:)

Hát igen már a szivárvány sem az ami régen volt.

2022. 09. 19. 15:33

Semmi gond, tessék, a videó. 
48. másodpercnèl 50 másodpercig van az ahol mondja, nem érdekel, mit mondanak a választópolgáraim. Egyébként én a Mandinert nem ismerem, ezt a magyar nyelvű cikket találtam és csak azt tudom mondani, hogy szóról szóra igaz. Na mindegy, beszéljen a videó magamagáért:

Baerbock Forum 2000 Prága

2022. 09. 19. 12:27

Kedves Napfény!

Te mindig csak újnáci (mert a mandiner már az) újságot olvastatnál velem? Ne már... Ha bizonyítékot akarsz mutatni, akkor hozd ide az eredeti videót, ahol a külügyminiszter beszél... A fidesz hazugsággyárát már megszoktuk, és ismerjük. Az se igaz, amit kérdeznek...

2022. 09. 17. 13:23

Annalena Baerbockot nem érdekli a választói véleménye

Elolvastam, szó szerint igaz minden ami itt le lett írva. 

Habeck gyöngyszeméről Maischbergernèl sajnos nincs magyar nyelvű cikk, legalábbis nem találtam, de rengeteg nèmet nyelvű és videó is.  

2022. 09. 17. 11:58

Igen, DMolnár, elfajzás, helyesen írod. Csak nálunk tudod az a baj, hogy itt ezt az őrületet nem csupán holmi blogos viszi hèbe-hóba, hanem a jelenleg hatalmon levő koalíció 2/3-a, név szerint az SPD és a Grüne terrirozàlja vele a népet. Múltkor volt egy felmérés. A népesség 80%-a ellenzi a nèmet nyelv elferdítését és ezt az egész baromságot a 99 nemmel meg ilyenek. Dehát múltkor megmondta Annalena Baerbock a véleményét, elég világosan és félreérthetőséget kizárva közölte nèmet választópokgáraival, akiknek az adóiból kapja hónapról hónapra a nem is kevés fizetését, hogy őt bizony abszolút nem érdekli a véleményük mert ő azt csinál amit akar és kiáll Ukrajna mellett ameddig csak kell és viszi halomra a fegyvereket (mellesleg közlöm, a Grüne eredetileg egy radikálisan pacifista párt volt). Nem tudom, írtak-e erről a kijelentéséről a magyar újságok, de a hölgy a Fórum 2022 nevű nemzetközi rendezvènyen szó szerint ezt mondta. Ez is egyértelműen mutatja a gőgös, egoista mivoltukat. Ja, egyébként múltkor pedig a szintèn Zöld gazdasági minoszterünk egy talkshowban a tv-ben milliók szeme láttára és füle hallatára kijelentette, hogy nem számít az energiaárak drasztikus emelkedèse miatt tömeges csődökre, mert ha egy cég leáll a termeléssel mert nem tudja fizetni a magas számláját és nem ad el semmit az nem jelenti azt, hogy feltétlen csődöt mond. 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ez aztán az èsz! Nem, persze, nem jelenti azt, hát akkor mit jelent? 🙈

jadzia

2022. 09. 16. 19:36
Sajnos, nem ismeri a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának elnöke azt az Etikai Kódexet, amelyből idézett az abortusz törvény kapcsán, ha ismerné, akkor éppen a Magyarországon abortusztabletta mellett érvelne.
"Mind a beteg érdekében, mind etikai szempontból támogatjuk ezt a változást - kommentálta a Népszavának Böszörményi-Nagy Géza, a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának elnöke, az abortusz törvény módosítását. Majd azzal folytatta, hogy az élet az etikai kódexünkben megfogalmazottak szerint a fogantatástól kezdődik. Tehát a magzati élet már élet, amit nekünk, orvosoknak védenünk kell."
És ez így is van, azonban a magzati élet a terhesség 12 hetétől számítja a tudományos világ, addig a tankönyveink is embrióról, vagy még előbb csíra állapotról beszélnek.
És itt én meg is állnék a filozófiai okfejtésben, hogy mikortól számít az emberi élet, pusztán az elnök úr által idézett Etikai Kódexből szemezgetnék, amely még a kifejezetten trehány sokszor inkoherens, bugyuta vonalvezetése ellenére is tartalmaz ilyen tételeket:
II.10-es fejezet:
A fogamzásgátlás és az abortusz legfontosabb etikai kérdéseiről
2-es pont:
"Előnybe kell részesíteni a beteg számára a kisebb kockázatot jelentő megoldásokat"
Ez ugye éppen az ellenkezője annak, amit a doktor belügyminiszter aláírt, valamint amit a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának elnöke kijelentett, hiszen ezek szerint meg kell várni a folyamat elindításához, míg a szívhangok érzékelhetőek. Így előfordulhat, hogy a terhesség későbbi szakaszában fogják az abortuszt elvégezni. Ahhoz meg ugye nem kell sok orvosi tapasztalat sem, hogy belássuk minél idősebb a terhesség annál kockázatosabb mátét, annál nagyobb a szövődményke kialakulásának veszélye.
6-os pont:
"A művi vetélést választó nő számára a törvényeknek megfelelően és a szakmai szabályokat betartva, a pszichés állapotát figyelembe vevő kíméletes bánásmódot kell biztosítani."
Talán ezt a tézist és a nyilatkozat barbárságát nem is kell magyarázni.
Mindemellett a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottsága éppen most tartotta fontosnak, hogy megszólaljon, holott az évek során, de a közelmúltban, például a COVID intézkedések közepette, de legutóbb,akár a Győri Kórház botránya kapcsán is - ahol az elhunytak megnézéséért pénzt szedtek - mélyen hallgattak, holott lett volna miről megszólalniuk. Nem tették, most megtették.
Böszörményi-Nagy Gézát én tisztességes embernek ismertem meg, bármikor gondolkodás nélkül, mint orvosban megbíznék, de ez az etikai bizottságosdi elnökösködés nem megy neki.
Ezekkel a gondolatokkal egy orvosi köztestület etikai elnöki pozíciója nem összeegyeztethető, így erősen remélem, hogy a lemondása már úton van, és pótlásáról egy rendkívüli közgyűlés dönt a közeljövőben.
Amennyiben ez a véleménye nem egyéni, hanem testületi vélemény volt, úgy az egész Országos Etikai Bizottságnak mennie kell!
Ez így nem maradhat! 
 DR KUNETZ ZSOMBOR

2022. 09. 15. 12:09

Hülyék mindenütt vannak... Aki meg "engedelmeskedik" az pont ugyanolyan hülye... Írtam róla, ezek elfajzások, magukat valamiért (általában "hírnévért" és pénzért) megmondó embereknek tartó alakok nyomatják, mert így lehet növelni a "kattintásokat" a blogjaikon. Aztán ha van birka (és miért ne lenne, hisz a laposföld elméletre is van), az megy utána...

2022. 09. 14. 16:26

És itt egy magyar cikk a nèmet valóságról, indián ügyben...

Làm, lám...

Winnetou

2022. 09. 14. 16:23

Tessék, Svájcban is ez a helyzet. Osztrák cikk egy svájci koncertről, amit lemondtak, mert az együttes tagjai raszta frizurát hordanak és azt nem szabad csak az igazi jamaicai őslakosoknak..... 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Reggae koncert lemondva

2022. 09. 14. 16:19

Tessék?

Én nem mondtam, hogy nincs karnevál, hanem azt, hogy bizonyos dolgokat már nem néz jó szemmel a "Gutmenschen-Polizei", például az indián kosztümöt, de már a raszta frizurat hordó fehér bőrszínű művészek is "persona non grata" státuszt kaptak és nem léphetnek fel - Kulturelle Aneignung, nemzeti vagy kultúra birtoklásra fordítva, miatt. Ha tudsz nèmetül, utána tudsz olvasni. Mindjárt nézek hozzà cikket. 

2022. 09. 14. 11:23

Kedves Napfény!

Akkor ezek a képek mind, mind hamisítványok.... Én édes istenkém...

2022. 09. 14. 11:18

Kedves Jadzia!

Mint említettem volt, van ilyen. Alacsonyan művelt, IQ hiányos emberek. A társadalom mai része itthon a "kommunistát", avagy "komcsit" szitokszónak használja, holott tartalmával éppenséggel nincs tisztában. Fogalma sincs mit jelent, még azt se, hogy az ő életében mit jelentett... (mondjuk ez annak a rendszernek a bűne, méghozzá nem is kicsi, amelyik szocialistának, ne adj isten kommunistának hívta (hívja) magát)

2022. 09. 14. 11:14

Kedves Holdfény!

Dehogy bolondult meg mindenki... Csak páran, már amúgy jó magyar (egyébként minden nemzetnél fellelhető) szokás szerint, átestek a paci túloldalára. Nincs ezzel semmi gond, mert ezeket a gondolatokat, ha nem életképesek, a népesség úgyis hagyja a fenébe. Tény és való, a súlyos kirekesztő és becsmérlő szavak ideje lejáróban van. Mert nem kell sértegetni senkit, mikor nem is akarjuk. No pláne, ha ezzel az illető (akit lehet, nem is ismerünk) személyére teszünk előítéletes megjegyzéseket (és azután nem győzünk elnézést kérni, hogy hát nem is rá értettük, hanem a többiekre - ami még jobban lealáz). 

Nos ilyenkor előbukkannak az "élharcosok". Aztán, már ahogy lenni szokott, ütnek, vágnak, vakon, nem nézve, hova...  Ki kéne ennek alapján dobni a magyar és nemzetjközi irodalom 80%-át. Ahelyett, hogy azt mondaná, hogy hát igen, ilyen is volt, mert akkor az úgy volt...  

Persze az is igaz, hogy normális ember nem románozik, tótozik, cigányozik, zsidózik, stb., hanem emberekről beszél, ha lehetséges, a nemzetiséghez való tartozás emlegetése nélkül, főleg ha az valamiért pejoratív hangzású. Ezért nem szeretik az amerikai benszülöttek az "indián" elnevezést, mert ők már csak m aradnak "american natives" azaz amerikai benszülöttek. És az is természetes, hogy a romák se igen kedvelik a "cigányok" elnevezést, mert sajnos erről a szóról a lopós, koszos, rendetlen ember képe bukkan fel, holott ugye a cigányság túlnyomó része (százezrekről beszélünk) már nem ilyen... 

2022. 09. 14. 7:30

Kedves Holdfény!

Akkor ezek szerint Nálatok is beindult a "nyelvi rendőrség", mint nálunk? Nemsokára nem szabad majd a gyerekeknek farsangkor Indiánnak öltözni? Itt már ez van ugyanis. Mert az nemzeti birtoklás? De a müncheni Oktoberfest keretén belül ország-világ hordhat bajor népviseletet a sátrakban? Az nem nemzeti birtoklas? Hát.....? 

jadzia

2022. 09. 13. 19:52

Igazad van Holdfény de ez a jelenség   szinte brleivódott az emberekbe .Hiszen az új N be nem akarták betenni  Adyt Márait és bizony elhangzott  hogy az egyetlen Nobel díjas magyar  iró  Kertész iImre ne legyen benne mert ő zsidó és nem magyar !!SIC!!  Ilyen mélységre  lemenni az már kiveri   biztosítékot .

Sosem hittem volna hogy a művészeket  is lehet  jobb és bal oldalinak  tudni és eszerint értékelni   kitüntetni Mi közöm hozzá  mint színház szerető operaimádó embernek  hogy Pityi Palkó éppen jobb vagy bal oldai vagy népnemzeti?

Rémes emlékem ültünk pár éve az Operában   elhangzott a csodás tenor ária mire mögöttem megszólalt  egy idősebb hölgy  de szépen  énekelte milyen kár hogy komcs.i((  hát itt tartunk..sajnos

2022. 09. 13. 18:26

NO COMMENT! Vagy talán mégis?!...
Miről is van szó ott, ahol MINDEN szóba jöhet? Íme:

Nos, a napokban felfrissítettem egy topicját a Szeretgom Fórumának, s máris egy olyan vitára érdemes dologra bukkantam, ami - hogy is mondjam? NÁLAM "kiverte a biztosítékot"!
Elegem van már abból, hogy "EZT NE, AZT NE"! Bizonyos szavakat, megnevezéseket NEH? NEH? NEH!!!
Vagy:
MANAPSÁG már "nem illik ILYEN verset mondani!!!:(((
Hogy? ... Hogyaaaan?!
József Attila, Ady, Petőfi (és még sorolhatnám a neveket) NEM ILLIK?!...
Hát... Én ezt valahogy nem értem:
Találtam ugyanis egy weboldalt, amelyben ilyesmiket találni:
https://internetfigyelo.com/mayer-gabor-os-patkany-terjeszt-kort-mikoztunk-uldozok-es-uldozottek/

Idézek belőle, s kíváncsi lettem, vajon másokat is felháborít, vagy csak engem?!

Mayer Gábor: Ős patkány terjeszt kórt miköztünk – Üldözők és üldözöttek

S ugyan, ki az üldöző és ki az üldözött?

A most következő gondolatsor elindításában a katalizáló televízió a hibás, mely rendszer és technika megőriz, házhoz – hogy úgy mondjam: ágyhoz szállít régi és újabb produkciókat. Művészetiektől a politikai (nagyon gyakran egyre megy) produkciókig mindent, visszakereshetően kész állapotba rögzítve.

Nem tudom, a MÜPA Visegrádi4-ek operett estje élő vagy rögzített volt-e, – nem is érdekes, hanem az, hogy benne az egyik német nyelvű férfisztár a közönség kedvéért magyarul énekelte a „hej, cigány, hej cigány, húzd a nótát” versszakot. Mert ezt így énekeljük, mióta szerzői megírták, így rögzült belénk, s így öblíti lelkünk, így énekelteti ki a mű születése idején élő és mai érzéseinket.

"Sárosdi Lilla beütötte fejét ebbe a cigányba. Nem a MÜPA-ban, hanem valahol a határon túlra adresszálva magát, de azért vélhetőn itthonról kellemetlenkedve üzent telefonjával, roppant előnytelen arcberendezést mutatva Szarvas Józsefnek: ne mondja többé Vörösmarty Mihály: A vén cigány versét!

A Marton László miatt süldőkorától máig üldözött, magát színésznőnek, s ezért a magyar értelmiség részének gondoló, – hát, mit is írjak, valaki- üzenete így szól Szarvas József színészhez: Józsi ne! Ma már nem mondunk ilyen verset! S az ilyen, flaszterpor alacsonyságban lévő magabiztosságra összerándul az ember pejslije: arany csillagom, milyen ilyen verset? Ismered te ezt a verset legalább tabletről olvasva annál tovább is, hogy „Húzd rá cigány, megittad az árát”? Vagy ennyi már elég? Ez a vers így már mindjárt olyan vers? Ismered József Attila sorait, az „Ős patkány terjeszt kórt miköztünk/a meg nem gondolt gondolat” kezdetűeket? Ha ismernéd, tán elszégyellnéd magad. Talán még te is. Mert te magad vagy az a bizonyos, pestist terjesztő meg nem gondolt gondolat. S lám, eszi lelkünk, szellemünk a baj, fiataljaink könnyedén gerjedő indulatossággal vágják oda: ha nem megy itt, hát elmegyek! Ötvenhatban lehetett utoljára, hogy apáink ennyit szóltak: fiam, előbb olvasd el még egyszer a Szózat első, s utolsó két szakaszát! Eszterházy Jánosban ott égett minden abból akkor is, mikor mehetett volna. Áldjon vagy verjen. Itt élned, halnod kell. A Sárosdi fajtájúak más szelleműek, más mondatokhoz húznak. Övék az „el lehet menni, itt lehet hagyni minket”, a „beledöglik ez az ország, hogy mindenki itthon akar érvényesülni”, „tessék megnézni, más népek gyerekei tömegesen mennek ki külföldre, mert van életerejük életet csinálni maguknak” – és társaik."

Nos, MIT SZÓLTOK?!
Megbolondult itt már mindenki?!
Azon költőink lettek saját hazájukban a XXI. században PERSONA NON GRÁTÁK, akik oly sokat tettek hazánkért, még a vérüket is áldozták érte...
És akkor jön egy csiripiszli egyén - Ki a fene ez a Sárosdi Lilla?!:(((-, és azt mondja az egyik "Nemzet Színészének":
"EZT NE! Ma már nem mondunk ilyen verset!" ...Milyen ILYEN VERSET, héééééé!!!???
Mégegyszer megkérdezem, de választ nem igénylek rá:
Ki a fene ez a Sárosdi Lilla? 
Csak nem Sárosdi Rezső, debreceni színész gyermeke?!...
Ha igen, duplán el vagyok képpedve!:(((

2022. 09. 09. 11:51

Kedves Holdfény!

Bíz ez igaz. Mindig van jobb... Legfeljebb nem ismered. Amúgy azt, hogy az ő nemzete a világ közepe, valóban sokan vallják, de vannak, akik nem. Az egyes emberek között pedig meglepően sokan vannak, akik tárgyilagosan tudnak tekinteni a saját nemzetükre is (jó, hát az érzelmek működnek) és meg tudják ítélni, hol is a nemzetük helye. Már persze az éppen aktuális rangsor és értékrend szerint. Ami nem jelenti azt, hogy alábbvalóak, vagy magasabbrendűek más nemzeteknél, csak azt jelzi, hol tartanak éppen a fejlődésben...