Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2022. 06. 24. 0:10

Kedves Strázsa!

Én NEM VÉDEKEZEM Dmolnárral szemben, hisz nincs miért!
Ha Dmolnár rasszistának hisz, akkor TÉVED!
De én úgy gondolom, ő SEM hisz engem rasszitának, olyan értelemben legalábbis nem, ahogyan Téged.
Én ugyanis nem ÁLTALÁNOSSÁGBAN vagyok rasszista, hanem csak azokat a népcsoportokat nem veszem egyenrangúnak velünk, akik beilleszkedtünk a társadalom hasznos tagjai közé, és igyekszünk minden tehetségünket az emberiség szolgálatába állítani, s nem várjuk a "sült galambot" a szánkba, semmi ellentételezésért, mondván: EZ nekünk JÁÁÁR!
Mert ugyebár vannak ilyen emberek is, na, én ŐKET nem becsülöm semmire.
Ez, amit TE fejtegetsz arról, hogy mi a rasszizmus ismérve (ragaszkodás a saját kultúrához, vagy valaki nem teszi magáévá az integrációt) szerintem nem reális, legalábbis nem teljesen.
Vannak népcsoportok, akiknél olyanok a szokások, amelyek sokak szemében szálka, mások meg a gerendát se veszik észre.
A túlzottan elvárt tolerancia engem is zavar, különösen vallási témákban. Én ateistaként toleráljam a vallásost, ő meg lepogányoz engem! Na, EZ nekem nem tetsződik, de nem ám!
Egyenlő bánásmódot szeretnék mindenkitől mindenkivel szemben, persze csak aki becsületes.
Pl. az, hogy nem mondhatom ki se a "cigány", vagy a "néger" szót, ezt nagyon helytelenítem... Hát akkor mi a fittyfiringős fittyfenének nevezhetném pl. a "cigánypecsenye" ételt?!
Szóval nem szerencsés a lónak hol az egyik, hol a másik oldalánál lenni, és rajta ülni sohasem, mert akkor biztos, hogy megbántok valakiket... Ez úgy hülyeség, ahogy van!
Tegnap láttam egy filmet, ahol a fehér szereplő vádolta rasszizmussal a négert, és bizony, IGAZA is volt!
Ingyenes kulináris sokszínűség clipartok, ingyenes clip art, ingyenes clip  art - Egyéb


2022. 06. 23. 22:34

Kedves Strázsa!

Amint látod, Veled értek egyet Teslát és Edisont illetően.
Igen, a két ember között az "erkölcsi" különbség a legnagyobb, és ha azt vesszük, hogy Amerikának egyáltalán NINCS mire büszkének lennie, hiszen NEM A SAJÁT szellemi terméke az üzleti érzék, de nem is az őshonos indiánoktól, amely olyan magas színvonalat képvisel náluk, hogy képesek agyagba döngölni a Teslához hasonló önmagát sem kímélő zseniket, hanem bizony ez is "HOZOTT ANYAG", és bezony, egy bizonyos - Európából odaszármazott - népcsoporttól származik... 
Akinek van egy kis sütnivalója, az tudja, kik azok. Így aztán én nem is ragozom tovább... PONT!

2022. 06. 23. 21:33

Kedves Dmolnár!

Igen, így igaz: Edison és Tesla habitusa iszonyatosan nagy távolságra van egymástól! De a szó negatív értelmében!!!

Tudod, én még tini koromban olvastam Edisonról, és csodáltam őt! Jópofa trükkjeit (mozdonyelkötés, stb.), életrevaló ötleteit különösen élveztem, ahogy másokat pofára ejtve kihasználta az adódó lehetőségeket.
Az emberiség egyik jótevőjét láttam benne...
Aztán mostanság, csupán pár éve, IDŐS koromban megismertem Nikola Teslát, és homlok egyenest megváltozott Edisonról a véleményem!
Hogy miért róla? Mert CSALÓDTAM benne, nem is kicsit!:(((
Pontosan azért, amit Te is írtál róla: ő feltaláló volt ugyan, de ugyanakkor EGY GÁTLÁSTALAN - de azért valóban remek üzleti érzékkel megáldott - ÜZLETEMBER VOLT!
Kiderült számomra, hogy Teslával ellentétben dehogyis nézte ő az EGÉSZ EMBERISÉG jólétét!!! Sokkal inkább érdekelte őt a SAJÁT haszna!
Az "átverő üzleti fogásokhoz való érzékét" remekül bizonyította, mikor Tesla Amerikába ment (az érte való rajongása vitte oda!!!), és beígért neki egy jelentős összeget, ha kijavítja a találmányát, melyben elakadt, és POFÁRA EJTVE nem fizette ki neki a beígért összeget! Pedig Tesla a szó szoros értelmében véve magát nem kímélve éjt nappallá téve dolgozott az ügyön!
EZZEL a tettével maga ellen fordította Teslát, és bizony engem is, mint hozzájuk képest egy senkit, de igazságérzetű embert a XXI. sz. hajnalán.
Engem, aki nem tudta hogy itt a szomszédunkban született csodálatos tehetségű, ugyanakkor önfeláldozó szerb emberről van szó, akinek a nevét egy csehszlovák hangemezjátszó márkanevén hallottam először úgy 40 évvel ezelőtt, mit sem tudva a már sokak által ismert TESLA villanyautóról...

Hát igen! Tudod:
Számomra AZ ADOTT SZÓ SZENT!
És ezt EDISON, a tehetséggel méltatlanul megáldott ember NEM TARTOTTA BE!
Nekem nincs hozzá több kérdésem, s őszintén sajnálom, hogy az emberiség nem becsüli Teslát az érdemei szerint még ma sem, pedig nincs elektromosság, mobiltelefon, műhold, stb. , s semmiféle automatika az ő agya nélkül!
EZ meggyőződésem!
És MIT kapott ő az emberiségtől?!
SEMMIT!
Igen sajnálatos ez a hálátlanság!:(((
If Superman Needed A Ride, He Might Have Chosen This Tesla Model S |  Carscoops

2022. 06. 23. 19:00

Kedves Holdfény, a rasszizmust illetően felesleges védekezni főleg egy olyan személy felé akivel jól ismeritek egymást és egymás nézeteit. Talán kissé szánalmas is.

A Magyarság a történelme során sok mindennel vádolható, de a rasszizmussal pont nem. 

Egyébként talán érdemes elgondolkodni egy kicsit ennek a "mérgezett" fogalomnak a valódi jelentésén, meg a ma elterjedt használatán. Mert a mai beteges ideológiák értelmezésében ha valaki ragaszkodik a saját kultúrájához, értékrendjéhez, nevezhetjük identitásnak egy erőszakos integrációs kísérlet a "másság szentségének" felmagasztolása során mégsem képes magáévá tenni ezt a természet ellenes integrációs ideológiát, az rasszista. Természetesen ez mindég kizárólag az áldozatként kiszemelt gazda népre vonatkozik. Egy cigány, például vagy egy BLM -es soha nem lehet rasszista. Érdekes. 
Pont a liberális demokráciákban ahol elméletileg egyenlőek vagyunk. Ez még érdekesebb.

2022. 06. 23. 18:05

Kedves dmolnar, számomra felfoghatatlan ez a teljesen egyoldalú minden realitást mellőző nem működő sőt a többségre nézve kifejezetten káros ideológiák melletti kiállás. 
Igenis bizonyos etnikumot gondolok itt a cigányságra nem lehet nagy tömegekben integrálni a társadalomba ez bizonyított dolog. Az úgynevezett mélyszegénység meg az iskolázottság hiánya  mind üres tartalom nélküli (szerecsen mosdatás) nem más.

A Cigányság minden támogatást megkapott ahhoz hogy változtasson az életmódján. De ne akarjunk már egy négyzet alapú hasábot egy kerek lyukba bele erőltetni.

Elég egy osztályba egy-két "melyszegénységből" érkezett gyerek nem az fog történni hogy integrálódnak a többi közé, hanem fordítva romlik a színvonal és kezelhetetlenné válik az osztály. Ezek a valós tények.

Magyar családok is élnek szegénységben, rengetegen elvesztették otthonukat, jövőjüket az uzsora kamatnak köszönhetően, mégsem mennek ki az utcára rabolni, meg gyilkolni, inkább külföldre mennek dolgozni a jobb megélhetés reményében.

Hogy mi lenne a megoldás? Az összeférhetetlenek elkülönítése a társadalomtól ez egyik. Talán külön cigány iskola cigány tanárokkal, tanítókkal hogy a saját "kultúrájukban" szocalizálódjanak.

Lennének megoldások de a valós szándék nem a cigányság felemelése, hanem a többségi társadalom lezüllesztése káosz felé terelése, diktatórikus módszerekkel való irányítása. (Ha nem megy szépszóval, majd megy erőszakkal) Kaptunk egy kis ízelítőt a Covidra hivatkozva. Hivatkozni mindég lehet valamire.

Nézd mi történik Európában. Őrültek irányítják az önfelszámolás felé. Ez lenne a liberális demokrácia nagy hozadéka? 

2022. 06. 23. 16:42

Kedves Holdfény, teljes métékben egyet értek Tesláról és Edisonról alkotott véleményeddel. Tesla a felfedezéseit az emberiség javára szándékozta megvalósítani, nem igazán érdekelte az üzlet. Mi ebben a rossz?

Edison pedig eltulajdonította mások szellemi termékeit. Akkor sem volt ez másképpen.

2022. 06. 23. 11:59

És a lányával is beszélgettèl? 🤔Nem árt ugyanis egy vélemény nyilvánításhoz lehetőleg minden oldalt megvizsgálni. Vagy pedig inkább nem ítélkezni. A bíróság is meghallgatja mindkét felet, mielott ítéletet mond. 

Egyébként igen, az a kijelentés, hogy hibás valaki valamiben, az egyértelműen ítélkezés.  

Konstruktív ötlet esetleg, ítélkezés helyett? Képzeld el mi lenne, ha a lánya igenis nagyon szeretné a szoros kapcsolatot, de olyanok a körülmények, hogy nem teszik egyszerűvé a dolgot és nem csak Holdfény, hanem a lánya is sokat szomorú és tanácstalan emiatt? El tudod ezt a verziót is képzelni?

Felőlem  le is zárhatjuk a témát, csak arra kérlek meg, hogy a jövőben ne ítèlkezz elhamarkodottan mások felett, ráadásul olyanok felett akiket nem ismersz, és főleg ne a tények ismerete nélkül.  

2022. 06. 23. 11:15

Kedves Napfény!

Tudod mi már beszélgettünk erről több alkalommal Holdfénnyel. Amúgy nem ítélkezem... Bár lehet, ezt annak vetted...

2022. 06. 22. 12:49

Kedves DMolnàr, 

szerintem ne alkoss véleményt olyan dolgokról, amiknek nem ismered a hátterèt. Honnan szeded, hogy Holdfény lányának (!)  és a párjának hibája az, hogy nem egyszerű szoros  kapcsolatot tartani az unokákkal? Ismered őket? Beszéltél velük? Ismered a körülményeket? Nem. Én tapasztalatból tudom, hogy nem olyan egyszerű ez a téma, mint ahogyan azt Te esetleg elképzeled ezért megkérlek, gondold át ezt az ítélkezést mások felett, ami egyébként sem dicséretes dolog. Főleg a szemèlyek és a körülmények ismeretènek hiányában. Talán nincs is olyan, aki egyedül hibás valamiért és nem is mérvadó a hibás keresése, mert mi értelme van egymást hibáztatni bár miért is? Általában semmi. A lényeg a helyzet javításán és megoldásokon kell, hogy legyen. Nem a bűnbak keresésèn. 

2022. 06. 22. 11:08

Kedves Holdfény!

A két ember habitusa iszonyatosan nagy távolságra van egymástól. Tesla "csak" feltaláló és tudós volt, aki nem tudta kiaknázni a találmányaiból eredő üzleti lehetőségeket. Edison viszont, amellett, hogy feltaláló is volt, elsőrendű (és némiképp gátlástalan) üzletember volt. De ne feledd. Az egyik Európából indult, és nem volt meg benne a "business" tehetsége és tapasztalata, a másik pedig született USA állampolgár, az ottani életforma minden sajátosságával felfegyverkezve..

2022. 06. 22. 11:03

A rasszizmussal kapcsolatban azt hiszem már megegyeztünk, hogy mi a helyzet, kár lenne ezt tovább boncolgatni. 

Amúgy sajnálom, hogy nem tudsz érdemi kapcsolatot teremteni az unokáiddal. Mióta nekünk is van, már értem a nagyszülői vonzalmat és szeretetet, amiből te sajnos majd teljesen kimaradsz. De hát ez sajna a lányod és a párja hibája, tenni nem tudsz ellene semmit. 

Ami az "egyes csoportok" létszámbeli fölényét illeti a börtönökben, ez nem nemzetiségi, vagy egyéb hovatartozás függvénye. Elsősorban a társadalmi helyzeté. Az erőszakos bűncselekmények nagy része és a lopások és rablások nagy része az alacsony iskolázottságú, kifejezetten hátrányos környezetből érkező és alapjában véve szegény emberek "műve". Mondjuk sikkasztót nem találsz közöttük, annál inkább a "magyarok" között. Csalárd csődöt sem ők követnek el, hanem a "magyarok". Úgyhogy ennek alapján felállíthatnád azt a következtetést, hogy a "magyarok" meg csalók és sikkasztók... Pedig hát ugye...

2022. 06. 22. 1:51

 Drága jó Jadziám!
Ez mind igaz, amit Edisonról állított Szentgyörgyi Albert.
Azonban én olvastam az életét, ezen belül a háborúskodását Teslával az egyen- és váltárammal kapcsolatban, és meg kell mondjam, hogy Edison EMBERILEG - főleg a szerénységet illetően! - olyan messze van Nikola Tesla feltalálótól, mint Makó Jeruzsálemtől!
Élete - g05908_tsl
https://sites.google.com/site/g05908tsl/nikola-tesla/elete

2022. 06. 22. 1:30

Igazad van, azonban kérlek, NE GONDOLJ már rám mindig, mint rasszistára!:'(
Egyrészt tudnod kellene ennyi írásom után, hogy pl. kedvencem Hamilton, a "Mezítlábas MAMI", vagy éppen Denzel Washington, vagy Morgan Freeman...
Másrészt én az unokáim hajszínét "beazonosítás végett" hoztam fel a hasonlóságukat illetően, a "jelemükről" meg - sajnos! - édes keveet tudok, hisz nem érintkezem velük sűrűn, most is csak 2 napig láttam őket, s beszélni sem tudok velük, hisz a magyar nyelvet - bármíly szomorú! - inkább csak "ugatják", mint beszélik!!! EZ VAN, SAJNOS!:'(
Harmadrészt:
Szerintem a MATEMATIKA szent és sérthetetlen, no meg a SZÁMOK nem hazudnak, s igen sajnálatos, hogy sok népcsoport aránya a börtönökben feltűnően magas számokat mutat, mint azt sok "toleráns" embertársunk hinné, s nem minden népcsoportnál hízelgő a statisztika.

EZT jó lenne már mindenkinek tudomásul venni, s EZEN mindenki mgelégedésre nem ártana ám valamilyen szabályzattal, és törvénnyel javítani, nem gondolod?...

jadzia

2022. 06. 17. 10:07
64 évvel ezelőtt, ezen a napon végeztette ki a Kádár János vezette rezsim Nagy Imre miniszterelnököt mártírtársaival együtt. Emiatt is joggal állítható, hogy a Kádár rendszer vérben és bűnben, a népakarattal ellentétesen fogant. Az elmúlt hetekben, ahogy elnéztem a Besúgó című – szerintem jó és hasznos – sorozat kapcsán kirobbant vitákat, több esemény és emlék jutott eszembe.
Például az, hogy a mártír miniszterelnök nevét a kommunista rendszerben kimondani sem volt szabad. Próbálták kitörölni őt is, és a forradalmat is a tudatunkból. Én hősként tiszteltem őket, hála a családi emlékezetünknek és a Szabad Európa Rádiónak. Történelem órákon egy szót sem lehetett hallani ’56-ról, legfeljebb úgy, hogy a bujkáló fasiszták ellenforradalmat robbantottak ki. Művelt családokból származó barátaim semmit sem tudtak az akkori eseményekről és a szereplőkről sem.
Aztán eszembe jut az is, amikor 1981-ben Zalaegerszegen katonáskodtam, és október 23. közeledtével, különleges parancsban megtiltottak minden kimenőt és eltávozást a hatalmas laktanyából, és lényegében harckészültségben, fokozott őrséggel vártuk az „ellenforradalom” évfordulóját (hátha az imperialisták szervezkednek majd).
Emlékszem arra is, amikor 1988-ban már létrejött a Fidesz, és az ellenzék több ismert alakjával – Kis Jánossal, Tamás Gáspár Miklóssal, Mécs Imrével, Csoóri Sándorral, Solt Ottiliával és másokkal – együtt, pár százan a Batthyány örökmécsesnél gyűltünk össze az évforduló kapcsán. Rendőrök rontottak ránk, a verekedésben ekkor vitték el például TGM-et és Orbán Viktort is. Mi, akiket nem kaptak el ott, tovább vonultunk a Szabadság térre, majd végig a Váci utcán Nagy Imrét éltetve, demokráciát követelve. Itt csaptak le ránk újra a rendőrök könnygázt alkalmazva, és verték szét a közben kb. ezer főre duzzadt demonstrációt.
Persze előttem van az egy évvel későbbi újratemetés is, ahol a Hősök terén 3-400 ezer ember jelenlétében búcsúztunk el az Állatkert tetemei közé elásott Nagy Imrétől, Gimes Miklóstól, Losonczy Gézától, Maléter Páltól és Szilágyi Józseftől. A hatodik, üres koporsóval a forradalom több ezer áldozatára emlékeztünk. Ma már tudjuk, hogy a hazugságokra épülő, az embert nap mint nap megalázó szocializmust, a Kádár-korszakot is eltemettük akkor. Milliók szembesültek aznap – hála a TV-közvetítésnek – az igazsággal, azzal, hogy mit műveltek a hazai kommunisták a forradalom alatt és utána.
Emlékezet, történelem, a múltunk ismerete nélkül senkik sem vagyunk. Csak sodródunk az árral.
Ha tisztában vagyunk közös történetünkkel, akkor tudjuk megbecsülni a demokráciát és a szabadságot. És ekkor tudunk tenni és harcolni is érte, ha kell.  FODOR GÁBOR
 
 
Nagy Imre eltávolítása – az újratemetés temetése? | CIVILHETES
jadzia

2022. 06. 15. 19:44

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Edison. Powered by MVM „Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve." Szent-Györgyi Albert”

2022. 06. 15. 11:43

Csak úgy szólok, hogy van szőke magyar és barna német is... Úgyhogy se a haj, se a szem színe nem jelent semmit. Ellenben a viselkedésük és a jellemük mindent... Úgyhogy ne úgy nézd őket, melyik a "magyaros" és melyik a "németes", hanem úgy, hogy ők a te unokáid... Akármilyenek is legyenek. (Egyébként, ha nem titok, hány évesek?)

2022. 06. 14. 1:53

Köszi drága Jadziám!
Látom, nagyot nőttek a 3 év alatt, de tényleg csak látom, mert sajna, magyarul nem sokat tudnak, momentán szerintem SEMMIT!:'(
Küllemben a nagyobb magyaros kinézetű, mint a lányom, de a kisebb szőke, inkább németes, mint a német nagyanyja.

2022. 06. 14. 1:46

No igen... Mikor a lányunk ilyen idős volt, a férjem éppen rendőr volt, és mondogatta, kezdheti gyűjtögetni a plusz pisztolygolyókat... ;o) :DDD
My drawing of Frozen Sisters ♡ on We Heart It

Kicsi még a mi lányunk,
Ne járjon kend minálunk! ;o)

2022. 06. 13. 11:50

Két tini lányunoka... Ez kell neked, hogy új erőre kapj, mondhatnám, megfiatalodj... :0))

jadzia

2022. 06. 13. 10:00

HUrrá!!

Érezzétek jól magatokat élvezd ki az unokákat akiket rég nem láttál

Gyertyaláng.hu | Barna Tamás - Topi oldala