Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2023. 01. 31. 18:59

Bocsika... De lenne kire cserélni. Csak hát ugye az a média, amiről az elenzék (elsősorban az MSZP) lemondott (Népszabadság, 168 óra, stb.) az nagy úr ám... De, mint már százszor mondtam, ahhoz, hogy saját média legyen, mélyen a zsebbe kéne nyúlni, az meg nem megy, nagyon nem...

2023. 01. 30. 13:57

Mert biztos volt nekik kire!!! De nálunk?!
Itt nem a szemesnek áll a világ, hanem a szemtelennek! Legalább nem látják a lopásokat!:P

2023. 01. 30. 10:33

Volt nekik is, csak lecserélték. Legutóbb most a cseh elnököt. Csak nálunk olyan, nem is tudom, hogy mondjam, buták az emberek, hogy még örülnek is, ha kilopják a szemüket...

2023. 01. 25. 13:51

Hát igen, azóta, hogy a szlovákok önállósodtak, lefolyt egy pár hektoliter a Dunán.. 

A szlovákok pofára esése a szétválás idejében volt. Azóta OTTHON megjött a jobbik eszük, csak ITT nálunk hepciáskodnak velünk, felemlegetve a múltbéli sérelmeiket... (Kesztölc...)

Az EU tagországok a szomszédainkban mind jobban jártak, mint mi, mert haladóbb szellemű a vezetés náluk, meg nem olyan korrupt, mint a miénk!...

2023. 01. 25. 11:09

Kedves Holdfény!

Hát bizony, lépcsőfokokat nem lehet átugrani, mint ahogy a demokráciát (meg a forradalmat, meg a szocializmust) se lehet exportálni. Mehett bárki, mondjuk Afganisztánba, de ott semmit nem tudott megvalósítani, mert ahogy kitette a lábát a hadserege az országból visszasüllyedtek oda ahol voltak, sőt, most még rosszabb, mint a királyság idejében volt.

Hogy miért fogják rá azokra, akik tisztán szeretnének látni, hogy gyűlölik a magyarokat (bár amúgy maguk is magyarok)? Egyszerű a válasz. Rettegnek attól, hogy a zavaros agyszüleményeik mögül előbukkan a valóság. Azt azután már nem... Aki nem azt vallja, hogy a magyarság (persze kirekesztve belőle minden más nemzetiséget, ami nem mellelsleg egetverő baromság, hiszen a "magyarság" már isten tudja hány nációval keveredett) a világ csodája és az izé, meg a nahát, meg szentkorona és társai.. Nos az "gyűlöli" a magyarságot. Szerintük. 

Gyűlölik e a szlovákok a magyarokat? Nem hinném. Talán valamikor igen, és manapság ennek semmiféle jelét nem tapasztaltam. Azok se szóltak ilyesmiről akik oda járnak dolgozni, vagy azok, akik meg ide... (az utóbbi időben inkább oda, mert jobbak a bérek). Mire mentek a szlovákok a csehek nélkül? Nos jobban élnek, Euróval fizetnek, abban kapják a bérüket és elég tisztes iparuk van (a Skoda gyárainak egy része Szlovákiában van, mert tudod, EU tag és Schengen, meg vámmentesség, stb.) 

De kérdezheted mit vesztettek a horvátok, hogy nem Jugoszlávia... Semmit. EU tagok, euroval fizetnek már, Schengen. 

Mit nyertek a hazzafyasskodó félhülyék? (Mint a szerbek, vagy mi magyarok). Semmit, de lehet büszkének lenni rá... 

2023. 01. 25. 9:23

Mond Strázsa!
MIRŐL BESZÉLSZ TE??!!
Mert én nem olvastam itt sehol magyar gyűlöletről!
Pedig létezik, MOST IS! Mármint hogy visszafelé, mert nem mi gyűlölködünk, hanem minket, magyarokat gyűlölnek a körülöttünk lévő nemzetiségek, mondván: A magyarok NEM VALÓK EURÓPÁBA! Menjenek vissza Ázsiába!

Kaptam én szemrehányást itt élő (szlovák, vagy tót, kinek hogy tetszik!) nemzetiségitől, aki azt állítja, azért nincs 64 vármegyés Magyarország, mert a magyarok rosszul bántak a nemzetiségiekkel, ezért azok felhorgadtak a magyarokra, és önállósodni akartak.
TESSÉK, sikerült is nekik, és MOST így jó nekik?
Itt van pl. Csehszlovákia esete:
A szlovákoknak nem tetszett ez a dualizmus, ÖNÁLLÓ állam akartak lenni. MEGKAPTÁK az önállóságot, de hogyan? A csehek megtartották maguknak az összes profitot termelő gyárat: autógyár (Skoda), zongoragyár (Pertof), és még sorolhatnám. S mi maradt a szlovákoknak? Néhány papírgyár a Tátrában. Netek, boldoguljatok!...
De arról mindkét nép elfeledkezett, hogy van ám egy harmadik nép is kettejük között, a morvák! Az ő igényeikkel ki törődött? SENKI!

Egy biztos!
Hogy ki melyik korszakot sírja vissza, az valóban egyéni dolog.
De ha jól végig nézünk a XX. század Magyarországán, a lakosság legtöbbje a Kádár-rendszert sírja vissza!
Vajon MIÉRT?...
Bizonyára azért, mert ember és ember között akkor volt a legkisebb különbség, nem néztek le senkit, biztonságban érezhették magukat, aki becsületesen dolgozott, az jól élhetett. Nem luxusban bár, de emberi módon.
A József Attila Ars poetica-i kívánalom:
"Ehess, ihass, ölelhess, alhass!" - ebben a korban minden becsületesen dolgozó ember számára elérhető volt!
A korszak kezdeti, ú.n. "gyermekbetegségei" után kialakult egy nyugodt, élhető rendszer, amely sajnos véget ért, s sokak számára újra előjött a bizonytalanság, a kilátástalanság korszaka. Újra azok számára jött el a KÁNAÁN, akik közel ültek a tűzhöz, és következmények nélkül lophattak, csalhattak, rabolhattak a maguk által maguknak kedvező törvények megalkotásával és megszavazásával.

Így könnyű a lakosságon uralkodó osztályt teremteni, ha a törvényeket úgy alakítják, hogy csak bizonyos embereket véd!

2023. 01. 24. 19:52

Nem értem ezt a magyar gyűlöletet, ami egyre jobban kitüremkedik. Tényleg nem.

A Horthy korszaknak vége. Ha tetszik, ha nem. Volt egy korszak amit utólag annak neveztek. Voltak akik szerették és voltak akik gyűlölték. Voltak érdemei és követett el hibákat. Háborús bűnös sem volt, különben ott ült volna a vádlottak padján Nürnbergben. Ti teljesen rá vagytok kattanva. A vármegye rendszert nem ő találta ki, sokkal régebbi időkre nyúlik vissza. Én nem sírok vissza semmilyen Horthy korszakot hiszen nem is éltem akkor, hogyan sírhatnám vissza? Ti vagytok azok akik folyton a Kádár korszakot sírnátok vissza, én azt sem sírom vissza, azzal együtt hogy valóban sok minden jobb volt mint ebben a mai demokráciának nevezett liberál diktatúrában. De az a vonat is elment. A romjai viszont még léteznek.

 

 

2023. 01. 24. 18:57

Kádárt én is kedveltem. A krumplileves legyen krumplileves. Ez egy olyan idézet tőle, ami számomra mindent elmond. Árok szól, hogy amit megígérünk, azt tartsuk is be. És arról, hogy legyen tartalma is. Ne csak víz. Lakjon jól a nép. Mindenki. 

jadzia

2023. 01. 24. 18:24

Igen  tán igaz s és nekem erre nincs időm de inkább betegellátás után kedvem sem

2023. 01. 24. 13:07

https://olkt.net/hogy-is-mondta-hofi-kacagany-rohogeny/

https://www.youtube.com/watch?v=EgSXTHnstdg
Hofi Díszmagyar A műanyag nácik megadták a formát az alakuló ülésen…

Jelmezben jelentek meg…csak már rég volt farsang… Hú, de nagy magyarok..még nagyobbak… Kár, hogy lovat nem engedtek be.

A nemzetes zasszonynak is van zsinóros hacukája. Igazán megtisztelhetné vele a nagyérdemű közönséget és az újnáci fanjait.


:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2023. 01. 24. 12:59

Teljesen igazad van Dmolnár!
Ráadásul nálunk - s talán a SZU-ban is! - két társadalmi rendszert is át akartak ugrani, a feudalizmust és a kapitalizmust is, mert ha jól gondolom, a feudalizmus kellős közepéből ugrattak át bennünket a szocializmusba. Ami Kádár jó diplomatikus érzékéből kifolyólag valóban "a legvidámabb barakk" volt nálunk a szoc. országok között.
Mert akár az NDK-t, Romániát, Szlovákokat, de különösen ha a Bulgárokat nézzük, hozzánk képest a béka sejhaja alatt voltak. Ezt különösen azok tudják, akik jártak náluk: üres polcok, semmi, ami divatos, gyógyszertárak is hiányosak... PL. nem tudtam kamillateát venni a gyomorrontásos gyerekemnek, ellopták az otthon vett divatos strandpapucsát, a pincérnő meg akarta venni a ridikülömet, a ruháimat, amiket magam varrtam.

Édesanyám nagyon szerette Kádárt (Horthyt utálta!), minden beszédét meghallgatta, akár rádióban, vagy nagy gyűléseken élőben. Az a tömeg, amit ott látni lehetett, SZINTÉN rajongott érte, ezt lehetett látni.
Én gyerekfejjel úgy láttam, az emberek nem tekintették diktátornak!
Most meg?... Ezt a kis törpét kevesen kedvelik, de azok is csak ÉRDEKBŐL, az tuti!!!
És ami az érdekes, mindenki tudja, hogy megy a lopás ezerrel, mégis rájuk szavaznak, ami érthetetlen.

Kádár igenis NÉPSZERŰ volt, mert olyan volt, ahogy írtad: TALPIG BECSÜLETES EMBER!!!
Végre valaki le merte már írni, mi volt a titka!:)))

Ami engem illet, nem vagyok elégedetlen, a tanítványaimtól tiszteletet, sőt, le merem írni: SZERETETET is kaptam. Igen, most is itt van néhányuknak a fényképe a falon.
(A kitüntetéseimet fiókban tartom, de azok is vannak, nem kérkedek velük, s nemcsak a szociban kaptam őket, hanem a város képviselőtestületétől ebben az érában is.)

2023. 01. 24. 10:59

Kedves Jadzia!

Ne haragudj, hogy belekotyogok, de értelmetlen a társalgás vele errő a témáról. Kényszerképzetes és a horthy időket sírja vissza... Neki ott nagyon tetszik, ami itt van. Ennyi...

jadzia

2023. 01. 23. 18:41

Félrrérthetőn írtam tán nekem semmi bajom a múlt szép emlékeivel   a kultúrával főleg nem de az mégem járja ,hogyaz űrkorszakban főispánok vannak vármegyék  élén mint anno a Horthy világban Lassan a sötét öltöny  helyett  már díszmaagyar kell akinek meg nincs rá pénze az annyit is ér/ By Lázár /

És közben a nép egyszerű gyermekeinek  kilóg a feneke a nadrágból 

Percig nem állítottam hogy seggnyalás csak ez alatt a kuruzs alatt van volt.. igen a többiek alatt is de nem ekkora mértékben  ma már szinte kötelező 

2023. 01. 23. 17:32

Kedves Jadzia, ha nem lenne múltba révedés... ez többször elhangzott már itt a fórumokon, egyértelműen valamilyen negatív tónussal mindég a magyar történelemmel kapcsolatban. Miért? A vármegye, főispán ezek többszáz éven keresztül jól működő rendszer részének nevei. Ha már említetted a seggnyalást, ez a jelenség nem valaminek az elnevezésétől függ, hanem adott időben a rendszertől. A Gyurcsány korszaknak ugynúgy megvolt a holdudvara, a hozzátartozó seggnyalókkal és haszonlesőkkel. Ugyanaz a rendszer volt mint a mai, nevezetten a rendszerváltás rendszere.

De talán ez is múltba révedés, ugorjunk a jelenbe. Ma Európa és az únió olyan döntéseket hoz, amit ép ésszel nem lehet felfogni. Ez egyértelműen megmutatkozik az energia politikában és a kiprovokált Ukrajnában zajló proxi hárúhoz való hozzáállásban. Az USA teljesen magához láncolta Erópát, annak érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva. Az únió és vezetői úgy viselkednek, mintha valamilyen ellenerőnek az ügynökei lennének.

Szinte vállrándítva mondod, baloldali kormány úgy állna a háborúhoz, mint az únió. A józan gondolkodású emberek pont ettől tartanak. Sok hasznunk egyik háborúból sem volt, kárunk viszont annál több.

2023. 01. 23. 16:04

2023. 01. 23. 10:57

Teljesen igazad van, ámbár az "eldöntés" dologban azért remélem benne leszel te is, mégpedig majdan a szavazatoddal. No meg addig is azzal, hogy felhívod a figyelmet, ahogy eddig is tetted, a visszásságokra... Mert ez is oda tartozik. No persze egy ilyen diktatúra szerűben nem, de ez se tarthat örökké...

2023. 01. 23. 10:54

Kedves Holdfény!

Nem te rontottad el személy szerint. Sajnos a "szocializmusban" (ami nem volt az, csak kísérlet rá) volt egy lapavető nagy hiba. Az, amit Marx már megírt. Hogy sem szocializmust, meg kommunizmust se lehet építeni úgy, hogy átugorják a fejlődési szakaszokat. Ami nálunk volt, az egy eltorzított valami volt, ami nem mellesleg nálunk nagyon kellemes volt. De belegondoltál e abba, hogy ha nem Kádár a diktátor (mert hiszen az volt a szűk körével együtt), hanem helyette egy ilyen törpe, aki most van, mi lett volna? Bizony, bizony... Rém nagy szerencsénk volt, hogy nem egy idióta volt akkor a hatalom csúcsán, hanem egy talpig becsületes ember. 

Azt azonban nem hiszem, hogy nem tudsz méltósággal élni, ámbár a betegséged ezt megnehezíti, hisz másra szorulva ez a méltóság igencsak csorbulhat. 

A megbecsülés más téma, de talán akadnak számosan az egykori tanítványaid közül, akik nem felejtettek el, és hidd el, ez nagyobb megbecsülés akármilyen kitüntetésnél...

2023. 01. 21. 18:53

Egyetértek, Jadzia!
A MÚLTUNKAT NEM ÍGY KELLENE MEGBECSÜLNI!!!:((

jadzia

2023. 01. 21. 18:33

Ha nem lenne múltbarévedés, ha  nem   lenne vármegye   főispán és egyéb avitt tisztségek visszahozatala. ha nem  kellene előttük gazsulálni/ már aki teszi!/  ha demokrácia  lenne és nem aszerint  érvényesülne  valaki hogy kinyalta -e a hátsóját a főispánnak és társainak hanem esetleg munkával lehetne végre béoldogulni, i máris jobb lehetne itthon ..a többihez nem nagyon értek és nem én fogom eldönteni

2023. 01. 21. 14:54

Kedves Jadzia, azt leírtad mi szűnne meg egy esetleges baloldali kormány átvétel esetén, de azt nem hogy ettől miért válna jobbá, élhetőbbé az átlag "mezei magyar" biztonság érzete és mindennapi élete?

Arról nem is beszélve miért lenne jobb beállni az Ukrajnát támogató háborúba? vagyis még több olajat a tűzre, sarokba szorítani egy nukleáris nagyhatalmat aminek a végkimenetele akármi is lehet. Kinek jó ez? Neked ez jó? Az összeomlott Szovjetúnió vagyis Oroszország már régen feladta világmegváltó szerepét. Ezt az USA meg a NATO vette át. A világot pedig nem lehet megváltani. Fegyverekkel biztos hogy nem.