Sűrű a dorogi birkózók naptára
2012. okt. 17.

<p><strong>Kötöttfogású birkózó diák rangsorverseny, Pécs</strong></p>
<p><strong> </strong></p>
<p>Október első hétvégéjén a Dorogi Nehézatlétikai Club diák korosztályú birkózói Pécsen versenyeztek kötöttfogású rangsorversenyen, ahol több mint 110 versenyző mérte össze tudását. A dorogiak egy aranyérmet, három ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.</p>

Hazai eredmények:


35 kg
2. Szányi Áron (Dorogi NC)
3. Spányik Ákos (Dorogi NC)

38 kg
2. Hódi Erik (Dorogi NC)
5.Gremsberger Bertalan (Dorog)
5.Bádi Balázs (Dorog)

42 kg
1. Lévai Tamás (Dorogi NC)
3. Putnoki Zsolt (Dorogi NC)

46 kg
2. Vitek Dáriusz (Dorogi NC)
3. Takács István (Dorog-BVSC)

50 kg
5.Rajos Richárd (Dorog)

58 kg
3. Klányi Krisztofer (Dorogi NC)

63 kg
3.Vitek Kálmán (Dorogi NC)

Remek és nagy siker volt a birkózó olimpikonok látogatása Dorogon


Október 10-én a dorogi Művelődési Házban világklasszisok vendégeskedtek a magyar kötöttfogású válogatott és edzőik részvételével.

Eljött Kiss Balázs világbajnok, Bácsi Péter Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett, Módos Péter olimpiai bronzérmes, Lőrincz Tamás Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes, Lőrincz Viktor Európa-bajnoki bronzérmes, Világkupa győztes, Kozák István Egyetemi Világbajnok, edzőik Takács Ferenc,  Sztuhács György szövetségi kapitány és Bacsa Ferenc a magyar utánpótlás-szakág vezetője valamint Bacsa Péter a magyar bíróbizottság elnöke, a londoni olimpián résztvevő bíró.

A rendezvényt Tittmann János, Dorog polgármestere nyitotta meg üdvözlő köszöntésével, majd a videó összefoglalók után, a versenyzők élménybeszámolókkal, érdekes tapasztalataikkal, sztorikkal és a jövőbeni céljaikkal ismertették meg a teltházas közönséget.

A bemutatkozóknál a hatalmas taps és a közönség hangorkánjából érezni lehetett a sportolók népszerűségét, és nem maradhatott el a „szép volt fiúk!, szép volt fiúk!” lelkes buzdítás sem.

A versenyzők eltökélten beszéltek a jövőről, a közeljövőben legnagyobb céljuknak a Budapesten megrendezésre kerülő Világbajnokságot jelölték meg, és a továbbiakban az összes versenyző a Rió-i olimpiát látja a szeme előtt, ahol, a londoni olimpia érmesei azt nyilatkozták, hogy az olimpiai bajnoki cím a kitűzött cél.

Az igényes és nagy sikerű ankétot követően, autogram-kérők hada ostromolta a vendégeket, akik szívélyesen tettek eleget a közös fotózásnak, majd az érdeklődőknek is szívesen válaszoltak a közönségtalálkozón.

Lőrinc Tamás Olimpiai ezüstérmes és Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózók érmeiket is elhozták és lehetőséget adtak arra, hogy bárki megnézhesse, megérinthesse személyesen is.

 

Dorogi birkózó lányok sikerei az országos bajnokságon


A dorogi birkózás a lányok körében is igen népszerű. Ezt jól mutatja, hogy a legnépesebb létszámmal érkeztek Tatabányára, a Női diák és serdülő Országos Bajnokságra.

A Dorogi Nehézatlétikai Club leány birkózói a környéket összefogva Dorogról, Esztergomból, Tokodról és Nagysápról indított versenyzőket az országos bajnokságon. A két szőnyegen megrendezett tornán a dorogiak 4 ezüstéremmel és 5 bronzéremmel tértek haza.

Hazai eredmények:

Diák korcsoport, 1999-2000-2001-ben születettek:

40 kg: 2.Dóczi Anna

43 kg: 3.Szekér Szimonetta

46 kg: 2.Kapaló Vivien

56 kg: 2. Németh Anna

+56 kg: 3.Gyarmathy Kata

Serdülő korcsoport, 1997-1998-1999-ben születettek:

46 kg: 2.Rajos Dóra

60 kg: 3.Gyarmathy Anna és Vitek Adrienn

65 kg: 3.Gyarmathy Kata

+65 kg: 5.Tóth Roberta