Lőszer a vasúti átjáró alatt
2012. okt. 13.

<p>Éles, szovjet típusú kézigránátokat és karabély lőszereket fordított ki a földből a munkagép 2012. október 12-én délután a Pilisvörösvárt Esztergommal összekötő <a href="http://szeretgom.hu/content/71946-vasuti-atjaro-lezarasa-dorogon-es-kertvarosban-lehetseges-keruloutak-"> vasútvonal felújítása</a> során. A munkások a Dobó István utcai vasúti átjárónál dolgoztak, mikor fel kellett függeszteni a munkát.</p>

A helyszínre érkező tűzszerészek megvizsgálták a szerkezeteket és arra kérték a helyszínt biztosító rendőröket és polgárőröket, hogy 50 méter sugarú körben ürítsék ki a környéket. A négy polgárőr a járőrökkel megkérték annak a 6 háznak a lakosait, akik a tűzszerészek által meghatározott területen élnek, hagyják el otthonaikat, míg a robbanóeszközöket el nem szállítják.

A tűzszerészek a lehető legrövidebb idő alatt felpakolták a két darab szovjet típusú kézigránátot és a 2,5 kg súlyú karabély lőszereket, majd megsemmisítésre elszállították a területről, így a lakók visszatérhettek otthonaikba.