15 nap elzárás az eltiltott járművezetőnek
2012. okt. 9.

<p>Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 42 éves pilismaróti férfi, akit 2012. október 8-án igazoltattak a járőrök Esztergomban, az okmányiroda előtt. Még aznap bíróság elé állították. A szabályszegőt 15 nap elzárásra ítélte a bíróság.</p>

A férfit közúti ellenőrzés során állították meg a járőrök. Jogosítványát kérték, de nem tudta átadni a rendőröknek, bíróság ugyanis 2012. december 29-ig eltiltotta őt a járművezetéstől, jogosítványát pedig még így is csak akkor kaphatja vissza, ha igazolja az utánképzésen való részvételt. A jogosítvány után a személygépkocsi forgalmi engedélyét is elkérték a járőrök. A férfi ezt már oda tudta adni a rendőröknek, de ezzel az okmánnyal is probléma volt. Az adatok szerint az autó műszaki érvényessége lejárt, sőt hivatalból a járművet ideiglenesen a forgalomból is kivonták. A férfit a járőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Őrizetbe vették és gyorsított eljárás keretén belül bíróság elé állították. 15 nap elzárást kapott a fenti szabályszegésekért.

 

A rendőrök vitték a börtönbe

Az Esztergomi Városi Bíróság és a Tatabányai Törvényszék is elítélte ittas járművezetés miatt azt a 30 éves esztergomi férfit, akit 2012. október 8-án állítottak elő a járőrök, miután lakásán elfogták őt.

10 hónap börtönbüntetést kapott, de a megadott időben nem jelentkezett a Győri Büntetés Végrehatási Intézetben, ezért a bíróság elővezetését rendelte el. Az esztergomi járőrök elsőként lakcímét ellenőrizték. Ott meg is találták a férfit, akit ezt követően elvittek a börtönbe és átadták őt fogva tartóinak.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság