Európai rögbisek Esztergomban
2012. okt. 9.

<p>Október 5-én, pénteken kora délután a Polgármesteri Hivatalban került sor arra a találkozóra, ahol a jövő nyáron Esztergomban megrendezésre kerülő EVRA Rugby Fesztivállal kapcsolatos együttműködés részleteiről tárgyalt Tétényi Éva polgármester, Marko Protega EVRA titkár, Elio De Anna EVRA alelnök - aki az Olaszországi Velencei Régió Nemzetközi Kulturális és sportminisztere is egyben, valamint a vendéglátó és szervező klub, az Esztergomi Vitézek Rugby SE vezetői.</p>

A találkozó témája a 2013-as EVRA Fesztivál megrendezése volt, ezen belül az előkészületekről, a lebonyolításról, valamint az eseménnyel kapcsolatos szerepvállalásokról is szót ejtettek a résztvevők. A fogadáson aláírásra került egy "Együttműködési megállapodás" Esztergom Város vezetői és az EVRA Képviselői között a rendezvény sikeres megrendezése érdekében.

Az EVRA Rugby Fesztivál 2013-ban immár másodszor érkezik Esztergomba. A torna az Európai Veterán Rugby Szövetség égisze alatt kerül megrendezésre jövő június 20-a és 23-a között. A négy napos rendezvény  kiemelt jelentőségű abból a szempontból is, hogy a csapatokat olyan játékosok alkotják 35-70 éves életkor között, akik hazájuk gazdasági és társadalmi életének is fontos szereplői. A szervezők ígérete szerint az első tornához képest a 2013-as nagyobb létszámú és komolyabb esemény lesz, várhatóan 5-800 veterán rögbi játékos érkezik a városba, valamint közel 1000 szurkolót is várnak a rendezők. A torna várható összköltségvetése körülbelül 1 millió euró lesz, mely természetesen eloszlik Esztergom és a régió között.