MSZP: Orbán mondjon le esztergomi díszpolgárságáról!

MSZP: Orbán mondjon le esztergomi díszpolgárságáról!

2012. 10. 05. 12:10

A lehetetlen helyzet miatt az MSZP Esztergomban új testületi választást követel, valamint felszólítja Orbán Viktort, adja vissza díszpolgári címét, mert nem érdemli meg, hogy azok után, amit a kormány művel, viselje azt!

Esztergom csődbe jutott. A fűtési időszak kezdetén ezt óvodások, bölcsődések, iskolások fogják szó szerint a bőrükön érezni. De érezni lehet majd a szeméthegyeket is, amit a pénzhiány miatt nem visznek el a közterületekről, vagy épp a közvilágítás megszűnését, a csatornák karbantartásának elmaradását, a fizetések leállását.

 

A helyzetet a helyi Fidesz-frakció és a Fidesz-kormány közösen okozta. Meggyes Tamás brutálisan eladósította a várost, Orbán Viktor minisztere pedig inkasszót tett a számlára. Orbán hiába Esztergom díszpolgára, máig nem avatkozik közbe. A nyerőgépeket egy legyintéssel be tudta tiltani, de harmincezer ember életminőségének elfogadható szinten tartására már kisstílű politikai érdekekből nem hajlandó.

 

Orbán Viktor és Meggyes Tamás Esztergomot szakadékba lökte. Ők a személyi felelősei a helyzetnek, ezért az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy adja vissza díszpolgári címét, mert méltatlanná vált a viselésére, Meggyes Tamás pedig vonuljon vissza a politikától. A képviselő-testületnek fel kell oszlatnia önmagát, mert csak új választás után lehet megoldani ezt a jelenleg kezelhetetlen helyzetet!

 

Winkfein Csaba,

az MSZP elnökségi tagja

 

Nyíri Attila,

az esztergomi MSZP elnöke

2012. 10. 11. 22:31

Azért ment el a hátsó kijáraron, mert arra vezették, az igéretét meg sajnos elfelejtette, olyan komoly dolgokrol volt szó a beszélgetésen, őis csak emberből van, ha egy kicsit furából is. Megmondta, csak értünk dolgozik, szegény már pihenhetne, hátha az alatt történne valami jó is velünk.

Törölt felhasználó #3155

2012. 10. 11. 17:10

Idézet:Orbán arról is beszél - a Handelsblatt kérdésére -, hogy a nép emberének tartja magát. "Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik, soha nem árulom el őket, és mindig harcolok értük."

Idézzem mit ígért Orbán Esztergomban egy édesanyának, amikor a Szent Adalbertbe lopódzott befelé: „Most nem érek rá, mert várnak rám, de amint végeztem odabent, szívesen válaszolok önöknek!”
Azután szépen elsomfordált a hátsó kapun, az őt 1,5 órája váró „zemberek” elől!
Függetlenül az MSZP-től.

2012. 10. 11. 9:24

Ágyúval lő verébre?  :((

2012. 10. 11. 7:58

Kivár mondjuk  2016-ig. Majd utána dönt. Szigorúan politikai és morális meggyőződése alapján!:)

( Addigra lecseng ez a majd a független civilek megoldanak mindent őrület is. )

2012. 10. 10. 14:18

"Nézd az alaphelyzetet.... és vedd számításba az emberek rövidtávú memóriáját...."

Az alaphelyzet az elmúlt 5 helyhatósági választásákon, függetlenül a nagy politika jobbra,illetve balra történő kilengéseitől Esztergomban Constans. Mindez következik a választópolgárok többségének rövidtávú memóriájából.

2012. 10. 10. 14:14

Miért, csaknem városi pénzből valósultak meg a beruházások?:) Nyomták krahácsot, Pelikán?

2010. óta meg mit köszönhet a kormánynak Esztergom?

A városra szabott városellenes törvényeket, a város működését ellehetlenítő inkasszót

Törölt felhasználó #3155

2012. 10. 10. 13:57

Lehet, hogy röhely, de ennek ellenére igaz, és a bánomi áttörés még nincs is benne!Természetesen a város pénze is benne van vastagon, túlságosan is VASTAGON!

2012. 10. 10. 13:48

Van aki így látta...."Winkfein szerint......2002 és 2010 között, vagyis az MSZP kormányzása alatt valósult meg. Ilyen volt a Széchenyi tér, valamint az Esztergomi Hittudományi Főiskola és környékének felújítása, a Bazilika díszkivilágításának megoldása, a Prímás Pince teljes és a volt Bottyán János Szakközépiskola teljes felújítása, valamint az új pszichiátriai intézet megépítése Esztergom-Kertvárosban. Ezzel szemben az új ciklusban kétharmados Fidesz-többség van, azóta a város szemernyit sem fejlődött, sőt, épp ellenkezőleg: minden csak egyre rosszabb lesz."

Röhely.......

2012. 10. 10. 13:29

Rövidtávú memória.....? Emlékszik erre..."Térségünkből éppenséggel Tittmann János és Winkfein Csaba, akik a Gyurcsány-kabinet romboló intézkedéseit megszavazták. Amikor a Vaszary Kolos kórház – amely nem csak esztergomi, hanem régiós, hiszen 100 ezer ember egészségügyi ellátást biztosítja – kihullott a kiemelt körből, az erről döntő egészségügyi bizottságban a térség mindkét választott szocialista országgyűlési képviselője ott ült. Az itt élő százezer ember egészségügyi ellátását éppen ők árulták el a legjobban – nem volt még egy olyan város és kórház az országban, amelynek sorsát két képviselő is segíthette volna a kormánytöbbség oldalán… Ez a két ember Esztergomnak, az egészségügynek, az egész országnak, a mi kórházunknak, a százezres ellátási területnek is ártva minden egyes intézkedést megszavazott, ami az egészségügy lezüllesztéséhez vezetett."


2012. 10. 10. 12:53

"Ismét lesz békemenet"

Lehet, hogy a Békemenet szervezése közösségi munkának számít, és gerinces, nem pénzéhes médiasztár, B. Zs. így dolgozza le a vesztett perek költségeit?:)

2012. 10. 10. 12:50

"Néznek, hallgatnak, figyelnek, és véleményt alkotnak."

Aki kellően bölcs, vagy megteheti, mindezt külföldről teszi. Ha meg még dolga van itt-például egyetemi tanulmányok- ezt fogja tenni. Nem örvendetes tény, de ez van.

2012. 10. 10. 12:38

Már megint ez a "viszont". Üvöltés

Nézd az alaphelyzetet.... és vedd számításba az emberek rövidtávú memóriáját....Nyelvöltés

2012. 10. 10. 12:33

Viszont a u.n. baloldal "áldásos" tevékenységét, csak a legutóbbi idoszakra gondolva sem felejtik el nagyon sokan. Melynek egyenes következménye a jelenlegi "állapot".

"Ismét lesz békemenet"

 

2012. 10. 10. 12:05

Esztergomban az elmúlt 22 évben lapot sem osztottak a baloldalnak. Megnyugtathatlak, hogy sem a közeli sem a távoli jövőbem sem fognak, és ez így van rendjén.

 

Ez utóbbira azért ne vegyél mérget.

Látva az ún. "jobb"oldal áldásos tevékenységét megállapítható, hogy ez a jobboldal már nem AZ a jobboldal, ez a baloldal már nem AZ a baloldal (függetlenül attól, hogy ebből a bal és jobboldalból is delete-elni kellene jó sok embert a közélet-fájl-ból) és ezek az esztergomiak már nem AZOK az esztergomiak, akiket a háború utántól a rendszerváltásig (?)  vérig sértettek. Remélhetőleg mindenkinek nyílik a szeme.

És igen, látom a gyerekeimen, hogy egyre okosabb meglátásaik vannak a helyi és a nagypolitikával kapcsolatosan. Néznek, hallgatnak, figyelnek, és véleményt alkotnak. És ha majd már szavazhatnak, szavazni is fognak.

2012. 10. 09. 19:24

Na, igen, Orbán tömegekre gyakorolt hatása meg a valláselméletekre tartozik, kívül esik a racionalitáson. Már a Bibliában is írva vagyon, jönnek majd hamis próféták, akik csodákat tesznek és az emberek hisznek nekik, titeket meg majd üldöznek...

2012. 10. 09. 19:15

Nem tudom, mi a kapcsolat a kettő között.

Az, hogy a nemzetgazdaság ezen helyzetén nem tudott javítani, hanem azt recesszióba vitte, így zavaros elképzeléseire egyre kevesebb a pénz és támogató. Ezen felül az őt 8 éven keresztül pénzelő, vele szemben nem hatalom, hanem pénzéhes köröket is etetnie kell. Gazdaságpolitikáját már saját volt közgazdász szakértői is súlyosan elhibázottnak tartják, politikusi húzásaiban meg vezérelvű, figyelmen kívül hagyja, sőt blamálja saját Fideszes minisztereit is. Össze-vissza beszél, egyszóval szétesett az ürge. Ez összességében a biztos bukásba visz, lehet, hogy nem 2014-ben.

Az MNB devizatartalékainak egy jó része is IMF, EU hitel, amit szintén törleszteni kell! Miből, újabb IMF hitelből, amit meg nem akarunk? Ha elkölti a devizatartalékot, a jegybanki kamatot meg növekvő inflációban csökkenti, mi védi meg a nemzeti fizetőeszközt egy ilyenkor törvényszerűen bekövetkező spekulációtól, 300-400 Ft-os CHF-EUR árfolyamtól? Vagy rögzítik az árfolyamokat is, és ezzel megszüntetik a nemzeti fizetőeszköz konvertibilitását, mint a szocializmusban? Persze lehet egy darabig csinálni, azután meg dezertálni a Seychelle szigetekre, már akinek van ott devizatartaléka.

Iridium

2012. 10. 09. 17:49

"A nemzetgazdaság többet költ, mint amely jövedelmet kitermel, ikerdeficites hosszú idő óta.
Ezért számomra Orbán bukása nem kérdés."

Nem tudom, mi a kapcsolat a kettő között. :)

Orbán klasszikus példája a jó politikus - rossz szakembernek (vagy finomabban: kevésbé jó szakember). Mivel jó a beszélőkéje/jelleme/kisugárzása, ezért tömegeket tudna kútba ugratni egyetlen füttyentésével (ismét sarkítottam), még ha közben összedől is az ország. Szerintem Orbán elmozdításához olyan szélsőségesen rossz körülményekre lenne szükség, mint mondjuk Berlsuconinak Olaszországban. Jövő márciusban viszont távozik Simor és megnyílik Pandora szelencéje, tehát jelenleg sok esélyét nem látom ennek. Bőven futja majd kozmetikára a valutatartalékból (legalábbis mai állapotok mellett olyan 5-6 évig szinte biztosan), a többit majd kidumálja. Hogy utána/közben inferno lesz, az megint más kérdés.

Törölt felhasználó #3155

2012. 10. 09. 17:37

Így igaz!