Pizsamában az úton
2012. okt. 4.

<p>Pizsamában találtak rá egy 14 éves lányra az esztergomi járőrök. Az úttesten gyalogolt, mikor megállították őt a rendőrök 2012. október 3-án koradélután. Először nem tudta megmondani, hogy került oda hiányos öltözetben.</p>

Később azt mondta, busszal érkezett Esztergomba Szentlőrinckátáról. A fiatal lány zavartan viselkedett, majd közölte a rendőrökkel, hogy rosszul van, ezért mentőt hívtak hozzá, aki kórházba vitte őt.

 

Rendőrkézen a besurranók

Laptopot és ékszereket tulajdonított el három tokodi fiatalember egy Tokodaltárói családi házból 2012. szeptember 17. és 2012. szeptember 21. között. Barátjuk nagymamáját lopták meg, a tippadó az unoka volt.

A fiúk, miközben szüleik és a rendőrség eltűnés miatt kereste őket immár sokadik alkalommal, csavarogtak, az éjszakákat pedig a tokodi erdőben, egy romos házban töltötték. Ott találkoztak harmadik társukkal. Az ő ötlete volt, hogy menjenek be nagymamája házába, mondván napközben úgy sincs otthon senki.

Másnap elmentek a mamához. Miután kiabálásokkal meggyőződtek arról, hogy nincs otthon az idős rokon, a résnyire nyitott ablakon át bemásztak a házba, majd néhány perces kutatás után ellopták azt, ami szerintük eladható. Az eltulajdonított laptopot még aznap továbbadták, 30.000 forintot kaptak érte. A pénzt egy nap alatt elköltötték. Enni és innivalót vettek belőle, majd folytatták a csavargó életmódot. 2012. október 3-ig tartott a szabad élet, a rendőrök ugyanis elfogták és előállították őket.

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság