Magyar és szlovák szakszervezetek tüntetnek Esztergomban
Gazdaság
2012. okt. 3.

<p>A gazdaságot eredményesebben szolgáló iparpolitika kialakítását sürgeti a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a tömörülés ezért nyílt levelet intézett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, amelyet szerdán az MTI-hez is eljuttatott.</p>

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint egy megfelelő iparpolitikával növelni lehetne a foglalkoztatást, a fejlesztéseket, illetve javulnának a munkavállalók élet- és munkakörülményei, valamint eredményesebben lehetne kezelni a gazdasági válságot - ismertette a levél tartalmát Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés elnöke.
Balogh Béla közölte: felhívták a kormány figyelmét a változtatás, az elmozdulás szükségességére, egy új iparpolitikai koncepció kidolgozására.
Beszámolt arról is, hogy a Vasas Szakszervezeti Szövetség csatlakozik az Európai Ipari Szakszervezet által indított akciónaphoz, amelyet az ágazatért rendeznek meg október 7-én Európa csaknem valamennyi országában. Ezen a napon Esztergomban közös demonstrációt tart a magyarországi vasas, bányász és vegyész szakszervezet több szlovákiai ipari szakszervezet részvételével.

MTI

(forrás)