Egyesek részéről sandaság is van…
Közélet
2012. szept. 26.

<p>Az alábbi szemelvények az esztergomi képviselő-testület szeptember 13-i, nyílt ülésén hangzott Meggyes Tamás országgyűlési és önkormányzati képviselő (FIDESZ – KDNP) szájából. A csatolt videón mindez hallható.</p>

 

„(…)A két feladat közül az egyik, ezt az 1.1 milliárdot visszaszerezni, azaz a költségvetést (országos) módosítani. Én a költségvetést megszavaztam, két ok miatt: nem tudtam, hogy benne van az 1.1 milliárdos inkasszó…(…)..akkor is meg kellett volna szavaznom, hogy ha ez a szerintem egyébként igaztalan tétel benne van.(…)”

 

„(…)A másik dolog ez az Esztergom törvény, ami ezt a költségvetési változást okozta a Parlamentben, azzal én nem értettem egyet, és nem is szavaztam meg, mint ahogy a mostani államtitkári válasszal sem értettem egyet, és az ellen is szavaztam. Ugyanis az Esztergom-törvény is egy rossz intézkedés volt, és az (országos) költségvetésben ennek nyomán egy inkasszós bevételt bevezetni sem lett volna szerintem szabad. Vagy ha igen, az önkormányzattal letárgyalva, a tételekben részletesen megegyezve. Én úgy gondolom, hogy az Állam számítása hibákon alapul. Ezt bizonyítanunk kéne.(…)”

 

„(…)Szerintem a hivatal is téves adatokkal dolgozik. Meg a Kormányhivatal is. Tehát én úgy érzem, hogy itt óriási tévedés van. Lehet, hogy egyesek részéről sandaság is van, ezt nem tudom bizonyítani, meg nem is akarom feltételezni, de az biztos, hogy tévedés van.(…)”

 

„(…)úgy kéne harcolni, hogy nem nyírjuk ki egymást. Mondjuk LMP-és, MSZP-és, fideszes képviselő ugyanazt a számot használja.(…)”

 

„(…)Ugyanis a felterjesztésnek az a jogi természete, hogy köteles vele a Kormány foglalkozni. Meg egy parlamenti bizottság. És mind a kettő, ha akarja, egy mondattal lezárhatja. Egy mondattal. Hogy nem. És vége. A Parlament sosem tárgyalja, nem változik meg semmi. Olyan háborúba menni, amelyben biztosan veszítünk, akkor érdemes, ha a többi lehetőséget – diplomáciait – kipróbáltuk. De szerintem egy törvény módosítás jobb módszer lenne.(…)”

 

„(…) Rossz esetben akár felterjesztéssel is lehet élni, vagy pert is lehet indítani. De az nagyon nem jó, ha eljutunk odáig, hogy pereskedünk a kormányunkkal. Mi nem pereskedünk, csak úgy választottunk, hogy azt nem tudják feldolgozni, és ebből már egy csomó bajunk van. Ha még pereskedni is fogunk, ugye senki sem gondolja, hogy varázsütésre megoldódik a gondunk.(…)”

 

MTI ÖS

(forrás)