A FOREST-PAPÍR Kft. gyártó és logisztikai bázist épít Lábatlanon
Gazdaság
2012. szept. 20.

<p>A bezárt Piszkei Papírgyár területének egy részén gyártó- és logisztikai bázist épít Lábatlanon a FOREST-PAPÍR Kft. A közel kétmilliárd forintos beruházáshoz a társaság 812 millió forintos pályázati támogatást kapott - mondta el az MTI-nek a vállalat ügyvezetője.</p>

Bodrogai Ferenc tájékoztatása szerint első lépcsőben felújítanak és kibővítenek egy négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot, ahová új gépeket állítanak be. A létesítményt egy év múlva szeretnék átadni.
A fejlesztés következő fázisaiban a FOREST-PAPÍR Kft. öt év alatt a jelenleg még több helyszínen folyó termelést és raktározást a lábatlani üzembe vonná össze. A projekt teljes értéke mintegy hatmilliárd forint.
Az új üzemben különböző minőségű kombinált papírból készülő többrétegű toalettpapírt, valamint tekercsben és ívben előállított kéztörlőket gyártanak majd, várhatóan 20 új munkahely létesítésével.
A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Forest cégcsoport tíz  cégből áll, Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportja. A munkatársak száma meghaladja a 300-at.
A FOREST-PAPÍR Kft. 203 embernek ad munkát, 2011-es nettó árbevétele elérte a 9 milliárd forintot. A vállalat termékeit a hazai értékesítés mellett 14 országba exportálják.

MTI

(forrás)