Nincs több mentség, őrizetben a 15 éves fiú
2012. szept. 20.

<p>Nincs több mentség annak a 15 éves sárisápi fiúnak, akit ismét lopás miatt állított elő a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. 2012. szeptember 15-én szülei házának tetején megbújva találták meg őt, miután <a href="http://www.szeretgom.hu/content/71705-betoro-jart-a-peksegben">betört és lopott</a> a helyi pékségből. Szeptember 19-én ismét a rendőrségen volt egy újabb lopás miatt. A 15 éves sárisápi fiút őrizetbe vettük és kezdeményeztük előzetes letartóztatását.</p>

2012. szeptember 19-én a hajnali órákban csörömpölésre ébredtek a helyi élelmiszerbolt szomszédságában élők. Az állampolgárok elsőként a polgármestert ébresztették, ő ért elsőként a helyszínre. A faluban lakókkal körbe járta az épületet és látta, hogy az üzlet hátsó falának ablakán próbált meg bejutni az elkövető, de nem sikerült neki. Az állampolgárok miközben a helyszínt szemlélték, felfigyeltek egy kapucnis felsőt viselő személyre, aki valamit vitt a kezében. Megszólították, mire menekülni kezdett és eldobta a kezében lévő tárgyakat.

A helyiek utolérték őt és elfogták. Ekkor szembesültek azzal, hogy ismét azt a 15 éves fiút érték tetten, akit pár nappal ezelőtt vittek el a rendőrök. A polgármester értesítette a Dorogi Rendőrkapitányságot. Megkérdezték tőle, honnan szerezte a menekülés közben eldobott dobozt, melyben cukorkák voltak, mire a fiú egy másik üzletre mutatott.

A fiút a rendőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették. Bár a fiú még nem volt bűntetve, de tekintettel arra, hogy a Bűnügyi Osztály 6 rendbeli betöréses lopás és 1 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette miatt eljárást folytat vele szemben, kezdeményezte előzetes letartóztatását.

police.hu