Helybenhagyta a Kúria Knapp kétmilliós büntetését
Közélet
2012. szept. 19.

<p><span id="ctl05_lbLead"> A Kúria helybenhagyta a Győri Ítélőtábla ítéletét, amelyben kétmillió forint megfizetésére kötelezték Knapp János Pált, Esztergom volt fideszes alpolgármesterét és az írását közlő Hídlap kiadóját, mert megsértették Horváth Mihály jó hírnévhez való jogát - mondta el a felperes ügyvédje szerdán az MTI-nek.</span></p>

Zalán Gábor közölte: az alperesek az ítélőtábla jogerős ítélete ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be, amelyet a Kúria elutasított. A volt alpolgármester egy újságcikkben azt állította, hogy Horváth Mihály esztergomi vállalkozó együttműködik azzal, aki felgyújtotta Meggyes Tamás (Fidesz), a város volt polgármesterének házát.
Az indoklás szerint még politikai vita sem jogosít fel senkit arra, hogy az ellenfeléről valótlan tényeket állítson, őt valótlanul bűncselekményekkel hozza összefüggésbe - ismertette az ügyvéd.
Horváth Mihály korábban Meggyes Tamás kampányfőnöke volt, és tagja volt az esztergomi képviselő-testületnek is. A volt polgármesterrel akkor romlott meg a viszonya, amikor ellenezte, hogy a város 1,68 milliárd forintért mélygarázst vásároljon, ötmilliót fizetve garázsonként. A Fideszből kizárták, képviselő-testületi tagságáról lemondott, a közélettől visszavonult.
A volt polgármester házát és autóját 2008. április 7-én hajnalban gyújtották fel. A bűncselekményben részes nyolc embert az elkövetéstől számított két hónapon belül elfogták, és börtönbüntetésre ítélték. A cselekmény egyik elkövetője Misznéder János esztergomi építési vállalkozó volt, akit a támadás előtt az önkormányzat nagy összegre megbírságolt.

MTI

(forrás)