Képviselő-testületi ülés: eladnák az élményfürdőt

Képviselő-testületi ülés: eladnák az élményfürdőt

2012. 09. 13. 21:30

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén megegyezés született az ingatlanhasznosítási koncepcióról, több ingatlant eladásra szánnak, köztük az Aquasziget élményfürdőt.

Aquasziget

A képviselő-testület ülésén 17 előterjesztésből kettőt Tétényi Éva független polgármester vont vissza, a fennmaradók mintegy felét a többségben lévő Fidesz-frakció nem vette napirendre. Elmaradt többek között a grémium önfeloszlatásáról, az adósságrendezéssel kapcsolatos kérdésekről és a közterület-felügyelet létszámnöveléséről szóló vita.
Megegyezés született viszont az ingatlanhasznosítási koncepcióról. A város önkormányzatának tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló lakásokra, nem lakás céljára szolgáló helyiségekre, valamint a beépítetlen földterületekre vonatkozó előterjesztés célja az volt, hogy a kezelésükkel, állagmegóvásukkal kapcsolatos költségek ne terheljék a kritikus állapotban lévő költségvetést.
Az ingatlanok hasznosításából és értékesítésből származó bevételre a városnak rendkívül nagy szüksége van. A polgármester az ülésen jelentette be, hogy az államkincstár nem lát lehetőséget az 1,1 milliárd forintról szóló inkasszó felfüggesztésére. Mivel ezt az összeget az Országgyűlés megszavazta a 2012-es költségvetés megalkotásakor, csak törvénymódosítással lenne elérhető az inkasszó leállítása vagy felfüggesztése.
A vitában Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője módosító indítványában azt javasolta, hogy az eladásra kijelölt élményfürdőt vegyék le az áruba bocsátandó ingatlanok listájáról. Mint mondta, ha felépül a közelben tervezett két szálloda, akkor már gazdaságosabban lehet üzemeltetni. Hozzátette: szerinte az egész koncepció megkérdőjelezendő a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben.
Meggyes Tamás (Fidesz) nem értett egyet frakciótársával. Szerinte a nagy értéket képviselő ingatlanra is lehet vevőt keresni, emiatt nem kellene törölni az ajánlati listáról, de azt ő is hozzátette, hogy most nehéz lesz olyan érdeklődőt találni, aki ekkora befektetésre vállalkozna.
A szavazáskor az utóbbi véleményt támogatta a többség, így az esztergomi élményfürdő is az eladandó önkormányzati ingatlanok között szerepel.
Az Aquasziget 3,6 milliárdos beruházással valósult meg, 2005-ben nyitotta meg kapuit.

MTI

választópolgárok

2012. 09. 15. 8:02

T. Zsul,

tökéletesen egyetértek soraiddal, meg kellene adni M1es-nek a lehetöséget tevékenysége gyümölcsét saját kezüleg begyüjteni az élményfürdöben. De attól tartok ö ezzel nem fog élni, számos fontos tevékenységeire hivatkozva, habár nem nagyon szokott testületikre járni, a bíróságokon sem jelenik meg, de ki tudja mi minden tennivalója akad.

De attól tartok valódi kitartó érdemleges munkára nem alkalmas, nála nem az idö múlása adott hanem az idö romlása. Igy sajnos fantasztikus ötleted nem lesz értékelve. Nevetés

Törölt felhasználó #3155

2012. 09. 14. 14:58

 

Nem kell árúba bocsátani, csak nem fürdőként kellene tovább üzemeltetni, hanem át
lehetne alakítani múzeummá!

Nem kellene semmit sem változtatni a jelenlegi állapotán,
csak kiírni az új múzeum nevét: Az idióta döntéshozók múzeuma!

Időszakos kiállításokon esetleg be lehetne mutatni más
városok idióta döntéshozóinak, idióta ötleteit!

Egy évszázadra el lennénk látva kiállítani valóval! Pláne ha a wellness
helyén a magyar kormányok idióta döntéshozóit mutathatnánk be!

Fogadjunk, hogy többen jönnének ide röhögni, mint most, fürödni!

2012. 09. 14. 10:16

Mennyit kérnek azért a  bádogbódéért? Amúgy lenne benne fantázia, a Tescos ötlet nem rossz, vagy a Vadas, egy Duna alatti vezetékkel, működtethetné a Vadas II-őt.

2012. 09. 13. 23:30

Amúgy lenne egy kérdésem Steindl Balázshoz: honnan veszi, hogy felépül az a két szálloda? Úgy néznek azok ki, mint amik épülnek? Nekem nem úgy tűnt...

2012. 09. 13. 23:28

Feltéve, hogy sikerül annyiért eladni, amennyibe a beruházás került...

2012. 09. 13. 22:53

Tehát ha sikerül eladni az élményfürdőt, akkor még további három évre lesz fedezete az állami inkasszónak.

választópolgárok

2012. 09. 13. 21:49

A tettes visszatért a tett helyszinére ..... hosszabb távollét után ..... de miért hallgat a parlamentben? Egyesekben egyszerüen hiányzik a becsület, az önkritika, a belátás. Elepesztö!