Szeptember 10-én Esztergomért a Parlament előtt demonstrálunk!

Szeptember 10-én Esztergomért a Parlament előtt demonstrálunk!

2012. 09. 04. 11:41

Megkaptuk a választ a Nemzetgazdasági Minisztériumból, a hatályos törvényi rendelkezés alapján a Nemzetgazdasági Miniszternek nincs hatásköre arra, hogy felfüggessze az Esztergommal szembeni inkasszót. Ez azt jelenti, hogy tovább büntetik Esztergomot!

Nincsen városunkban remény a normális életre! Októberben további intézményi összevonásokat, gyermekétkeztetés leállását jelenti ez a lépés, illetve a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek sem lesz fizetés! Ezért kimondjuk: Elég volt!
Azonnali kormányzati beavatkozást követelünk, melynek az első lépése az alkalmatlan, esztergomiak érdeke ellen dolgozó képviselőtestület, azonnali feloszlatása!
Ez mellett követeljük, hogy a kormány azonnal minimum –szabadon felhasználható - 1milliárd Ft-ot szavazzon meg Esztergomnak, hogy normalizálódjon a városi helyzet!
Továbbá követeljük, hogy a parlament vonja vissza azt a törvényt, amellyel a városunkban, az államosított intézmények működési költségeit Esztergomra terhelte, azoknak költségeit inkasszó formájában elvonja Esztergom polgáraitól.
Helyi járat közlekedést, járható utakat, kielégítő szemétszállítást, állandó közvilágítást, a bezárt posta újra megnyitását, a megkezdett beruházások befejezését, működőképes sport- és kulturális életet, rendbe tartott, virágos közterületet akarunk!
Ehhez előrehozott választások kellenek és a város gazdasági irányítója, a Strigonium
Zrt. (Meggyes birodalom) működésének azonnali, teljes körű felülvizsgálata!
Petíciónkban az esztergomiak kérését átadjuk a kormány képviselőinek, illetve
segélykérő levelünket minden frakcióvezetőnek!
Az oda-vissza közlekedő autóbuszok Esztergomból 15 órakor indulnak a Bazilika
előtti parkolóból. Megállnak a Bástya parkolóban, a Fogaskeréknél, Esztergom-
Kertvárosban a templomnál és az Eperjesi úton.
Az útiköltség: 1.000 Ft/fő.
Összefogva vegyük végre kezünkbe a sorsunkat!
Figyelemfelhívó demonstrációnkra mindenkit várunk 2012.szeptember 10-én, hétfőn
17 órára a Parlament elé, a Kossuth térre!
Az engedélyeket testvérszervezetünk a Szabad Nemzet szerzi be, a rendezvényhez várjuk csatlakozni kívánó szervezeteket mindenhonnan!

Együtt képviseljük Esztergomot, hiszen Magyarországon egy kicsit mindenki esztergomi!

EsztergOHM

Független közösség és újság

2012. szeptember 4.

2012. 09. 10. 10:35

Mellesleg úgy hullanak itt a felhasználók

Elhasználódnak, bepiszkolódnak, törlik magukat, aztán fél év után újrajönnek "tisztán". Petrovics talán a legtöbbször újjáéledt "féniksmadár" a Szeretgomon. Csak egyre kisebb a lángja és több a füstje.

lényegesen kevesebb információt ösztottál meg abban a hozzászólásban, mint ebben az egy szál "topic"-ban

Lényegesen? Nem, nem lényegesen.

2012. 09. 10. 10:00

Ne zavarjon, hogy erről már jó régen, és elég sok helyen "énekeltem":

Engem aztán absolute nem zavar! :)  Ki a fene az a tokfalvi? (mellesleg lényegesen kevesebb információt ösztottál meg abban a hozzászólásban, mint ebben az egy szál "topic"-ban...

 

Mellesleg úgy hullanak itt a felhasználók, hogy ez még az index fórumnak is becsületére válna...

Valaki reszelhetne azen a fórummotoron egy kicsit, hogy jobban lehessen olvasni az "előzményeket", mert a így elég nehézkes...

2012. 09. 09. 23:26

Petro újra itthagyott bennünket, de nem kell szomorkodni 2014-ben visszatér. Addig is egy Babits verset ajánlok figyelmébe. (Ideillő Mark Twaint nem találtam)

"Mert ne gondold hogy annyi vagy, amennyi látszol magadnak,

mert mint látásodból kinőtt szemed és homlokod, úgy nagyobb

részed énedből, s nem ismered föl sorsod és csillagod tükörében magadat,

és nem sejted hogy véletleneid belőled fakadnak,

és nem tudod hogy messze Napokban tennen erőd

ráng és a planéták félrehajlítják pályád előtt

az adamint rudakat."

2012. 09. 09. 20:46

Meggyes verseit se felejtsd ki...

Olvashatóak ezek valahol?

 

2012. 09. 09. 17:32

nem kezdesz el "énekelni", a mindenféle informális találkozóról, a négymilliárdps érdekcsoportról,

Ne zavarjon, hogy erről már jó régen, és elég sok helyen "énekeltem":

Tokfalvinál 2010 október 8-án (!): http://konzlib.blog.hirszerzo.hu/entry/20058?getAllComment=true, 25-ös komment, de ha ügyes vagy tuti találsz máshol is részleteket.

Tétényi "müvészlelkéről"

Meggyes verseit se felejtsd ki...


2012. 09. 09. 16:26

Az én általam rögtönzött légvárban is van értelme.

Gratulálok, ügyes vagy!

 

És igen, a kitaláló "gazdasági érdekcsoport" is stimmel, csak épp nem olcsón helyzetbe akar kerülni, hanem hozzá akar jutni ahhoz a néhánymilliárd forinthoz, amit Meggyes idején kiszámlázott a városnak, de az nem fizette ki, csak éveken át hitegette őket vele.

Ezt eddig nem is említetted! Mi fog még kiderülni?

 

 

Ők maguk nem indíthattak adósságrendezési eljárást még Meggyes idején, mert annak számukra is nemkívánt következményei lehettek + kellett nekik egy ember a belső oldalon. Vagy inkább kettő-három.

Ez egyre "sötétebb"...

 

 

Látod ezért nem érdemes légvárakat eregetni és teóriákat gyártani.

ha én nem kezdek el légvárakat építeni, akkor nem kezdesz el "énekelni", a mindenféle informális találkozóról, a négymilliárdps érdekcsoportról, Tétényi "müvészlelkéről"... :)

2012. 09. 08. 20:35

Egy öncélú adósságrendezésnek nincs értelme! Az adósságrendezési eljárásra azért volt leginkább szüksége a Tétényit kitaló "gazdasági érdekcsoport"-nak, hogy annak során viszonylag olcsón helyzetbe kerülhessen!

Az én általam rögtönzött légvárban is van értelme. És igen, a kitaláló "gazdasági érdekcsoport" is stimmel, csak épp nem olcsón helyzetbe akar kerülni, hanem hozzá akar jutni ahhoz a néhánymilliárd forinthoz, amit Meggyes idején kiszámlázott a városnak, de az nem fizette ki, csak éveken át hitegette őket vele. Ők maguk nem indíthattak adósságrendezési eljárást még Meggyes idején, mert annak számukra is nemkívánt következményei lehettek + kellett nekik egy ember a belső oldalon. Vagy inkább kettő-három.

Egy idő után tehát elegük lett a hitegetésből, jöttek a választások és léptek. Tétényi munkakapcsolatban volt szinte minden olyan vállalkozással, akik a városnak kivitelezési munkákat végeztek, hiszen ez volt az egyik feladata a városházán, hogy felügyelje az építési projekteket. Tehát van indíték, van lehetőség...

És végül ezek a csoportok meg is kapták amivel a város tartozott nekik, tehát a "Cui prodest" alapján abszolúte gyanúsíthatóak az egész történet kiagyalásával - jobban, mint azok akik a te teóriád szerint akartak valamit, de valószinűleg nem kaptak semmit. És ugyebár vagyonfelosztáskor ezek a csoportok se jutottak volna a pénzükhöz - tehát ez a teória arra is magyarázatot nyújt, hogy Tétényi miért zárkózott el kategorikusan a vagyonfelosztástól, és mindig az ellen foglalt állást - pedig sokan (pl Lokálpatrióták) többször és több fórumon is előadták, hogy a városnak rövid-, közép- és hosszútávon is az lenne a legjobb.

Látod ezért nem érdemes légvárakat eregetni és teóriákat gyártani. Egyrészt bizonyíték nélkül szart sem érnek a légvárak. Ha meg nagyon elkezdesz hini bármelyikben bizonyíték nélkül, egy idő után mindenki úgy fog kezelni, mint egy elmebeteget. És joggal.

2012. 09. 08. 13:30

Nekünk is így tanították a sorrendet, "nominativus, accusativus, genitivus, dativus, ablativus" Úgy tűnik a világ más vidékein nem mindenhol így szokás. Nekem is feltűnt, megnéztem több táblázatot, és sok oldalon nem az itt tanított sorrendet követik.

2012. 09. 08. 12:36

Ön nyert, és Cserép úr is!

Mea culpa!

Érdekes ez a táblázat... Én  más eset-sorrendre emlékszem, mint amit ez követ, de nyilván nem csak erre emlékszem rosszul.

Határozzottan arra emlékszem, hogy nominativus, accusativus, genitivus, dativus, ablativus sorrendben kellett megtanulni. De majd előkeresem azt a nyelvtankönyvet...

2012. 09. 08. 10:50

Ha érdekekről és emberekről beszélünk akkor a helyes kérdőszó. "Qui"

A szó dativusa minden nemben cui: http://www.slu.edu/colleges/AS/languages/classical/latin/tchmat/grammar/g-relpro.html

2012. 09. 08. 9:44

A miértet elmondtad: azért, hogy elindítson 2010 őszén egy adósságrendezést, induljunk ki hát ebből.

A miértet elmondtam, de ha idézed, akkor ne hagyd ki a felét! :) Egy öncélú adósságrendezésnek nincs értelme! Az adósságrendezési eljárásra azért volt leginkább szüksége a Tétényit kitaló "gazdasági érdekcsoport"-nak, hogy annak során viszonylag olcsón helyzetbe kerülhessen! Nem az (ingatlan)vagyonleltárban szereplő épületekre fájhatott a foguk, hanem az egyéb tulajdonrészekre, mint pl. a Strigonium... :)  Mindezt alátámaszthatja az az erőszakos eljárás, aminek keretében Tétéyni áterőltette az adósságrendezési eljárást... Lelke rajta!

Csak azért senki sem fog adósságrendezési eljárást, hogy a város ügyeit rendbe tegye! Ez teljesen naív feltételezés. szvsz.

Kevésbé tartom valószínűnek azt a "légváradat", hogy a fidesz felsőbb körei így akartak megszabadulni Meggyestől... ez szerintem életszerűetlen. Szvsz azt is tudták, hogy Meggyes kevésbé népszerű, de mégis csak a "mi kutyánk kölyke", és amíg él, és esélye van, addig simán támogatták is volna mind Őt, mind Esztergomot! Példa erre mondjuk Pécs és Toller esete a másik oldalról...

 

 

Cui prodest (és nem qui)

Nem kedves Cserép úr!

Ha érdekekről és emberekről beszélünk akkor a helyes kérdőszó. "Qui"

van "cui" is de az nem személyre vonatkozik...

Nézd, én tudom, hogy az Ave Caesar és az Ave Maria testvérek, a "qui prodest" meg a "cui prodest" akkor féltestvérek?

 

 

 

2012. 09. 07. 22:29

Nem arról szól a teóriám, hogy ki találta ki Tétényit, hanem arról, hogy miért találta ki.

A miértet elmondtad: azért, hogy elindítson 2010 őszén egy adósságrendezést, induljunk ki hát ebből.

A 2010 őszit azért kellett elindítani, mert már 2010 elején is csak úgy tudott hitelhez jutni a város, hogy lényegében - ha a megfelelő szögből nézzük - átverte a K&H-t. Nem volt tovább mozgástér, nem volt több hitel, a kormányzat is törvényt hozott, hogy nincs több önkormányzati hitelfelvétel (ezért is lényegtelen amit Petrovics mond, hogy a város eljátszotta volna a hitelfelvételi lehetőségét - törvényi szinten leszabályozták, hogy nincs több felelőtlen hitelfelvétel még 2010 nyarán fideszék).

Nyilván Meggyes nem indíthatott ilyen eljárást, bár látnia kellett, hogy csődben a város. Egy "független" jelölt viszont teljesen ideális indítója lehetett egy ilyen eljárásnak: lehet utána szapulni őt is és az őt "támogató" ellenzéket, hogy mekkora hülyék, amíg elvégzik a piszkos munkát. A polgármesterség pedig - Meggyes szavaival - csak egy színpad. És a terv része lehet az a gondolat is, hogy az adósságrendezést kell megtenni minden rossz alapjának, nem az adósságot, és ennek folyamatos szajkózásával 3-4 év alatt vissza lehet jutni egy magasabb támogatottsági szintre arról, amit 2010 nyarának elején a Strategopolis mért.

Mert ne feledd: a Strategopolis nyár elején megmérte, hogy Meggyesnek esélye sincs megnyerni a polgármesteri posztot. Ha meg más nyer, és nekiáll az elmúlt 5-6 év dolgait végignézni, végigkutatni, azzal iszonyatos károkat tud okozni nem csak Meggyesnek, nem csak az esztergomi fidesznek, de talán még magasabb pártköröknek is.

Emiatt még az sem elképzelhetetlen, hogy nem is Meggyes szintjén, hanem feljebb jött ez a terv - és Meggyest még be is áldozták ennek érdekében, Tétényit pedig magasabb szintű fidesz politika találta ki... Ha már légvárakat álmodunk, miért ne nőhetnének az égig? Végülis a Strategopolis tulaja ma kormányszóvivő.

A miért miértjére is kereshetünk egy jól hangzó magyarázatot:

Azért, hogy ki legyenek fizetve a fidesz közeli vállalkozások, Simicska cégei, stb. Ez is egy jó motiváció. Meg hát lényegében ez is történt, ugye. Cui prodest (és nem qui).

2012. 09. 07. 21:48

Gulya - két éve nem kérek nyilvánosan bocsánatot a jogerős bírósági ítélet ellenére sem - István, rágalmazásért jogerősen elítélt "újságíró" nem arról híres, hogy az a rákérdezős fajta lett volna. Obersovszky is tanulhatott tőle.

2012. 09. 07. 21:47

Nem arról szól a teóriám, hogy ki találta ki Tétényit, hanem arról, hogy miért találta ki...

Ha ne  tudod, hát nem tudod.

Érdekes ellentmondás van a cikkben:

Nagyon örülök, hogy Évikét indítják... ezért kissé érthetetlen is számomra a jelölése,

de az meg legyen a riporter baja, hogy nem kérdezett rá..

2012. 09. 07. 20:51

annak világos felismerése, hogy egyenként nincs esélyük Meggyes ellen.

Nem egyenkét nem volt esélyük. Még együtt sem lett volna. Csak olyan  jelöltnek volt esélye, aki nem köthető egyetlen párthoz sem. A körzetekben is csak a független jelöltek tudták megszorongatni a Fidesz jelöltjeit (ha a 4-esben nem két független indul, hanem egy, az is le is győzhette volna Bánhidyt, a 9-esben is nagyon rezgett a léc Sitku és Meggyes között, én Sitku helyében tuti kértem volna egy újraszámolást - főleg az után amit egy másik körzetből hallottam, hogy a kedves fidesz által delegált emberkének sikerült először fordítva beírni a körzetben elért eredményeket az összesítésbe, és egy hajszálon múlt, hogy ne úgy küldje be).

2012. 09. 07. 20:44

Arról az egységről igen, ami a polgármesteri posztért folytatott versenyt kétszereplőssé tette.

Szvsz ez nem egység volt, hanem annak világos felismerése, hogy egyenként nincs esélyük Meggyes ellen. Nem egység, hanem alku... vagy nevezzük beismerésnek.

2012. 09. 07. 20:41

Illetve csak ezt akkor dönthetjük el, ha megírod, hogy ki volt a "teremtő", vagyis ki volt az, aki "kitalálta" Tétényit!

Neked van erről teóriád, én honnan tudjam, hogy ki találta ki Tétényit?

Én először akkor találkoztam vele, amikor bevittem a kopogtató cédulámat, valamikor augusztus közepén. Másodszor pedig akkor, amikor október 3-án odamentünk a feleségemmel a kampánystábjához, együtt várni a végeredményt.

 

Még egy kis adalék a teremtési teóriához:

http://www.hidlap.hu/news/printit/5409

 

"Nagyon örülök, hogy Évikét indítják, hogy szinte mindegyik, Magyarországon valamit számító politikai párt mögé állt be. Ez is jelzi számomra a gyűlöletkorszak végét. Hiszen egy olyan ember indul, aki eddig velem szinte mindenben egyetértett, mindenben támogatott, és amire a város szerződtette, azt teljes körűen végrehajtotta. Évikével jól dolgoztam együtt, ezért kissé érthetetlen is számomra a jelölése, hiszen hosszú évek alatt nem hallottam tőle más javaslatot vagy eltérő véleményt a városi szándékokkal szemben.
Emiatt is úgy látom, hogy nem valódi összetűzés zajlik az esztergomiak között, csak néhány személyes sérelem vagy érdek vezérel embereket, csoportokat. Ezeken pedig túl kell lépni. Magam megbocsátom, és elfelejtve a méltatlanságokat, a házfelgyújtást és a gyerekeim sorsába történő beavatkozást, egy nagyon rossz korszak rossz következményeinek tudom be. Úgy látszik, ezzel a nyolc évvel tartoztunk az ördögnek. A város ennek ellenére jócskán előrehaladt, ha szeretettel legyőzzük a gyűlöletet, jobb évek jönnek. A választások után a mai rosszkedvűekre és valóságos ellenfelekre is szükség lesz, és megkeressük azt, amiben Esztergom, a közösség érdekében együtt tudunk működni."


2012. 09. 07. 20:36

Milyen 2010-es egységről tetszik beszélni? Dejszen azt írtád idáiga, hogy csak abban volt egység, hogy senki sem indít saját jelöltet Meggyes ellen! Ha "egység" lett volna, akkot nem a polgármesteri címre gyúrtok egységet, hanem az egyéni képviselőkre!

Arról az egységről igen, ami a polgármesteri posztért folytatott versenyt kétszereplőssé tette. Nem egy akkori ebben részt vevő személytől hallottam, hogy a saját szervezete még egyszer egy ilyenbe nem fog belemenni.

2012. 09. 07. 20:30

A trójai faló nem élőlény volt, ezért nem is lehetett önálló akarata

Nem mondod! :) Én azt hittem idáig, hogy a fa csak álca volt az élő Bukephaloszon! :)

 

 

A teremtője ellen forduló teremtmény nem is olyan ritka klisé...

szvsz nem a "teremtője" ellen fordult az a teremtmény. Illetve csak ezt akkor dönthetjük el, ha megírod, hogy ki volt a "teremtő", vagyis ki volt az, aki "kitalálta" Tétényit!

 

 

A qui prodest kérdésem a következő bejegyzésedre vonatkozott:

Mi van akkor, ha Tétényi valójában egy trójai faló, amit betoltak az ellenzék körébe, akik ezt fel nem ismerve "bevitték a várfalak mögé"?

Miért gondolod, hogy ez Meggyes érdeke volt? Mint lehetséges eset meg lehet említeni, de utána azonnal el is kell felejteni!  Kinek lenne ez az érdeke? Van valami értelme ennek? rendben van, hogy megpróválsz légvárakat felsorolni a teóriám ellen, de legalább egy ici-pici értelmet is gondolj mögéjük!

 

 

Vagy te nem látod, hogy a 2010-es egységnek nyoma sincs?

Milyen 2010-es egységről tetszik beszélni? Dejszen azt írtád idáiga, hogy csak abban volt egység, hogy senki sem indít saját jelöltet Meggyes ellen! Ha "egység" lett volna, akkot nem a polgármesteri címre gyúrtok egységet, hanem az egyéni képviselőkre!

 

 

Lényegében Tétényi egymaga leszalámizta az összefogást?

Nem én mondtam, ez a Te következtetésed! :)

De ez is az én elméletem javára szól! :)


2012. 09. 07. 19:52

A trójai falónak egyértelmű, jól megfogalmazott célja volt. Vagy azt akarod mondani, hogy Meggyes szándékosan szopatja önmagát? :)

A trójai faló nem élőlény volt, ezért nem is lehetett önálló akarata. Az én gondolatkísérletemben azonban van módja önálló akaratra szert tenni és önállósodni. A teremtője ellen forduló teremtmény nem is olyan ritka klisé...

Qui prodest?

Hát az, aki ellen egységfrontba kezdett tömörülni mindenki. Vagy te nem látod, hogy a 2010-es egységnek nyoma sincs? Fragmentáltabb és nagyobb ellentétek feszítik a korábban Meggyesékkel szemben egységes ellenzéki csoportokat, mint valaha? Lényegében Tétényi egymaga leszalámizta az összefogást?