Szeptember 10-én Esztergomért a Parlament előtt demonstrálunk!
Közélet
2012. szept. 4.

<p>Megkaptuk a választ a Nemzetgazdasági Minisztériumból, a hatályos törvényi rendelkezés alapján a Nemzetgazdasági Miniszternek nincs hatásköre arra, hogy felfüggessze az Esztergommal szembeni inkasszót. Ez azt jelenti, hogy tovább büntetik Esztergomot!<br /> <br /></p>

Nincsen városunkban remény a normális életre! Októberben további intézményi összevonásokat, gyermekétkeztetés leállását jelenti ez a lépés, illetve a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek sem lesz fizetés! Ezért kimondjuk: Elég volt!
Azonnali kormányzati beavatkozást követelünk, melynek az első lépése az alkalmatlan, esztergomiak érdeke ellen dolgozó képviselőtestület, azonnali feloszlatása!
Ez mellett követeljük, hogy a kormány azonnal minimum –szabadon felhasználható - 1milliárd Ft-ot szavazzon meg Esztergomnak, hogy normalizálódjon a városi helyzet!
Továbbá követeljük, hogy a parlament vonja vissza azt a törvényt, amellyel a városunkban, az államosított intézmények működési költségeit Esztergomra terhelte, azoknak költségeit inkasszó formájában elvonja Esztergom polgáraitól.
Helyi járat közlekedést, járható utakat, kielégítő szemétszállítást, állandó közvilágítást, a bezárt posta újra megnyitását, a megkezdett beruházások befejezését, működőképes sport- és kulturális életet, rendbe tartott, virágos közterületet akarunk!
Ehhez előrehozott választások kellenek és a város gazdasági irányítója, a Strigonium
Zrt. (Meggyes birodalom) működésének azonnali, teljes körű felülvizsgálata!
Petíciónkban az esztergomiak kérését átadjuk a kormány képviselőinek, illetve
segélykérő levelünket minden frakcióvezetőnek!
Az oda-vissza közlekedő autóbuszok Esztergomból 15 órakor indulnak a Bazilika
előtti parkolóból. Megállnak a Bástya parkolóban, a Fogaskeréknél, Esztergom-
Kertvárosban a templomnál és az Eperjesi úton.
Az útiköltség: 1.000 Ft/fő.
Összefogva vegyük végre kezünkbe a sorsunkat!
Figyelemfelhívó demonstrációnkra mindenkit várunk 2012.szeptember 10-én, hétfőn
17 órára a Parlament elé, a Kossuth térre!
Az engedélyeket testvérszervezetünk a Szabad Nemzet szerzi be, a rendezvényhez várjuk csatlakozni kívánó szervezeteket mindenhonnan!

Együtt képviseljük Esztergomot, hiszen Magyarországon egy kicsit mindenki esztergomi!

EsztergOHM

Független közösség és újság

2012. szeptember 4.

(forrás)