A piac ügyében azonnal lépni kell!
2012. szept. 3.

<p><span>Az  EsztergOHM független közösség és újsághoz eljutott Sáska János kereskedő segítséget kérő levele. Ezt megosztjuk, illetve véleményünket a levél alatt olvashatják.</span></p>

„Tovább tart az esztergomi piac tönkretételére tett kísérlet! A FIDESZ által kijelölt piacfelügyelő ötlete által a tisztelt testület 2/3 része elfogadott egy piacrendelet módosítást. Miszerint a városi piacon kereskedő csak pavilonban árulhat, a szabad területen vagy asztalon nem! Ez csak annyira diszkriminatív, mint ha én az üzletemből kitiltanám pl. a feketéket, vagy a nemzetiséget.

A következmény szerintem az lesz, hogy a piac kiürül, se kereskedő, se vásárló nem lesz, bár ez a tendencia már elindult nem véletlen!

A piac koszos, gazos, a patkányok reggelente itt táncra perdülnek, mióta a kinevezett „valaki” üzemelteti, a bevétel érdekes módon a fele (!) a csekken beszedettnek , de úgy látszik ez a jó! Kérem, tegyünk ellene, még ami működhetne, ne hagyjuk, hogy tönkretegyék!

Felhívom minden tisztelt esztergomi figyelmét, a pártok, civilek, a polgármester asszonyt, ne hagyjuk tovább, hogy mindent tönkretegyenek! Csak nézzünk körül!

Véleményem továbbra is az, hogy tisztességes nyílt közbeszerzési pályázatot kell kiírni!

Az is tudom, hogy a 2/3 ezt miért nem akarja! Fogjunk össze, amíg nem késő!

Segítség! Segítsetek magatokon és a városunkon!”

 

Sáska János

 

Az EsztergOHM független közösség és újság megdöbbenve figyeli, hogy sorvasszák, teszik tönkre az esztergomi piacot a hozzá nem értők! Esztergomnak nincs szüksége a pénzre, nem kell a bevétel, olyan jól áll a város anyagilag?

Egyszerűen nem hisszük el, hogy nem számít a város érdeke és az esztergomiak akarata.

Véleményünk szerint, mikor Esztergom hónapról-hónapra súlyos százezrektől, éves szinten millióktól esik el, politikai okok miatt, nem más, mint vagyon elleni bűncselekmény. Jelen esetben a Btk. 320. § hűtlen kezelés, hanyag kezelésről beszélhetünk, ami komoly bűncselekmény.

Mosolyoghat ezen Steindl Balázs meg Zoltai Dániel, de az esztergomiak újbóli megkárosításáért hamarosan felelniük kell!

 

EsztergOHM

Független közösség és újság

(forrás)