Ma sem lesz testületi
Közélet
2012. aug. 28.

<p>Mint ismeretes a Fidesz-KDNP frakció rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte augusztus 23-ra olyan napirendekkel, mely segíthet Esztergom helyzetén. Tétényi Éva megsértve az Önkormányzati törvény ide vonatkozó paragrafusait nem hívta össze a testületi ülést az adott napirendi pontokkal, hanem ezen a napon egyeztetést tartott, melyen sem a bankok képviselői, sem a képviselő testület tagjai, sem a Kormányhivatal nem jelent meg, vagyis egy meghívott sem vett részt az általa kezdeményezett egyeztetésen.</p>

Ezen a napon két fontos döntést kellett volna hoznia a testületnek:
Kamattámogatással kapcsolatos döntés  (előterjesztő: Zoltai Dániel)
Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok (ÖNHIKI) támogatásának igénylésével kapcsolatos döntés. (előterjesztő: Zoltai Dániel)
(a kamattámogatás akár 400 millió forint segítséget jelenthet a városunknak, bár Polgármester Asszony álláspontja szerint be se nyújtsa a testület az állam felé a kérelmét, mert szerinte az adósságrendezési eljárás alatt kinevezett gondnoknak kellett volna igényelni, azonban a törvény és az Államtitkár úr egyértelműen fogalmazza meg ennek ellenkezőjét)

Ezt követően Tétényi Éva törvényt sértve augusztus 28-ra teljesen más napirenddel hívta össze a testületi ülést, azonban szerepel benne a testület feloszlatását szorgalmazó előterjesztés, valamint újabb adósságrendezési eljárás indítása, amelyből egyértelműen kiderül: Tétényi Éva ismét nem a megoldást keresi, hanem saját politikai érdekeit szolgálva a minél nagyobb politikai hírverés mellett döntött.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai nem kívánnak részt venni a mai újabb színjátékban, ezért 2012. szeptember 4-re egy újabb rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte az alábbi napirendekkel, melyből egyértelműen kiderül, hogy frakciónk a megoldást keresi városunk problémáira, illetve szeretnénk városi kitüntetésben (Díszpolgári címben ill. Pro Urbe díjban) részesíteni Esztergom színeiben szereplő olimpiai bajnokot és annak edzőjét, mely dicsőséget hozott városunknak:
1.      Kamattámogatással kapcsolatos döntés
Előterjesztő: Zoltai Dániel, a Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottság elnöke

2.      Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok (ÖNHIKI) támogatásának igénylésével kapcsolatos döntés
Előterjesztő: Zoltai Dániel, a Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottság elnöke

3.      Kincstári inkasszó felfüggesztésével kapcsolatos döntés
Előterjesztő: Steindl Balázs, a Pénzügyi, Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság elnöke

4.       Városi kitűntetésekkel kapcsolatos döntés
Előterjesztő: Pál György és Juhász István, képviselők
5.       Forgalmi renddel kapcsolatos döntés előkészítése
Előterjesztő: Zoltai Dániel, képviselő

Reméljük, hogy ezúttal betartva a törvényeket, polgármester asszony összehívja a rendkívüli testületi ülést és nem kívánja újból saját politikai céljaira felhasználni Esztergom helyzetét.

 

Fidesz Esztergomi Frakció

(forrás)