Budapesten demonstrációt tartanak Esztergomért
2012. aug. 28.

<p>Az EsztergOHM, a Szabad Nemzet és az esztergomi HVIM közös demonstrációra készül Budapesten, a Kossuth téren, hogy a figyelmet az esztergomi problémákra irányítsák. Az esztergohmiaknak az a véleménye, hogy azonnali változások szükségesek Esztergomban, ezért végre cselekedni kell. Városunkból buszok is indulnak, időpont és részletek hamarosan.</p>

És most mit tegyünk Esztergomért?

Javasoltam több városunkban működő civil szervezetnek, hogy együtt maradjunk távol Tétényi Éva polgármesterasszony által összehívott augusztus 23.-i, Esztergom gazdasági helyzetéről szóló nyílt egyeztetésről. Több szervezet, kérésemet megfogadta, de nem azért mert nincs véleményünk és nem gondolkodunk felelősen, hanem mert egyszerűen úgy látjuk, nincs mit tenni!
A kialakult tragikus helyzetet véleményünk szerint az előző városvezetőnek és siserahadának köszönhetjük! Könnyű azt mondani, hogy nézzünk előre, de hogy tehetnénk, amikor városunkban még mindig azok biztosítják a semmit, a patthelyzetet, avagy az üres széket, akiknek a milliárdos eladósodásunkat köszönhetjük! Ők minden nyomorunk okozói! Nem csak mi, de gyermekeink, unokáink fogják ennél is rosszabbul érezni magukat városunkban, mint most, 2012-ben.
Egyszerűen nem értjük, hogy ez a testület miért nem mondott le? Nem értjük, miért nem történt ez ügyben kormányzati beavatkozás, ha már a helyi Fidesznek, nincs semmi önkritikája?
Meggyesék, Steindlék nem Esztergomban élnek? Nem látják, hogy az esztergomiak élete nem más, mint a vegetálás? Semmi nem indokolta, de Esztergomból Ózdot varázsoltak. Romokban, nyomorban minden! Nagyon rossz most esztergominak lenni. Odajutottunk, hogy terveik sincsenek azoknak, akik előidézték ezt a helyzetet. Tétényi Éva is csak tehetetlenül, kiszolgáltatott helyzetben sodródik. Hiába próbálnak a jó szándékú városlakóink bármit is tenni városunkért, egyre közelebb vagyunk a teljes, totális összeomláshoz! Az esztergomiak 1945 óta még ilyen rossz hangulatban nem voltak. Vihar előtti a csend.

A beletörődés és fásultság mögött ökölbe szorított kezek! Az elkeseredés olyan közeljövőt vizionál, amihez képest a 2011. november 25.-i „kiflicsücskös megmozdulás”, csak babazsúr volt.
Ezt megelőzve, véleményünk szerint a testületnek azonnal le kell mondania!

A távol maradó civil szervezetek Budapestre készülnek, hogy segélykiáltásunkat, véleményünket ott mondják el.

Kovács Géza
EsztergOHM

Független közösség és újság